Плату за місце на цвинтарі таки скасували

26.03.2009, 21:53 Переглядів: 2 401
На сесії міськради 24 березня депутати вирішили скасувати рішення виконкому «Про встановлення цін на додаткову послугу з резервування місця майбутнього поховання»..

Це рішення стало результатом роботи депутатської комісії, яка перевіряла діяльність спеціалізованого комбінату ритуальних послуг (СКРП). «ТелеграфЪ» першим підняв тему «захмарних» розцінок на так звані «додаткові послуги» при похованні. Голова спеціальної депутатської комісії Андрій Погрібний неодноразово запрошував пресу на свої засідання, де заслуховував скарги людей та з‘ясовував факти порушень.

Рішення сесії зобов‘язує начальника УЖКГ Олександра Любенка та віце-мера Миколу Порицького «організувати усунення всіх виявлених комісією недоліків». Виконком має затвердити розцінки на послуги СКРП і привести у відповідність до закону інше рішення – про порядок утримання кладовищ. Віце-меру Миколі Порицькому вказано на недостатній контроль за діяльністю СКРП, а міському голові рекомендували «розглянути доцільність перебування на посаді директора КП СКРП Віталія Дедюріна». Нагадаємо, саме за його керівництва працівники СКРП закидали землею перед самим похованням «неоплачену» могилу, про цей резонансний випадок писав «ТелеграфЪ». До речі, як засвідчили люди депутатській комісії, інколи платити за резервування доводилося двічі.

Комісія виявила й інші факти порушень. Так, СКРП обмежував у діяльності підприємців, які надають ритуальні послуги. Натомість, як зазначено у звіті, «було створено цікаві схеми, коли КП СКРП не прямо надавав послуги, а через підприємця Турбаєвського, організація якого за дивним збігом називалася «Спеціалізований комбінат ритуальних послуг «Фенікс». Є свідчення, що, окрім офіційної плати, це підприємство вимагало ще й неофіційну.

Відповідаючи на запитання журналістів, Андрій Погрібний висловив думку, що діяльністю СКРП має зацікавитися прокуратура – перевірити факти і вирішити питання про порушення кримінальної справи.

– Я наполягав на формулюванні «терміново звільнити Дедюріна з посади керівника СКРП», однак комісія прийняла дещо м’яке формулювання… Ми через три місяці попрохаємо мера дати відповідь, чи потрібен Дедюрін місту.

Наразі ж міський голова Микола Глухов керівника СКРП «не здає». Він заявив пресі, що кадрових перестановок не буде, йтиметься про дисциплінарні стягнення.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх