Листоноша з пенсіями «здиміла» до Києва

21.05.2009, 23:39 Переглядів: 2 657
Міліція нарікає на роботу поштових кадровиків.
Юна листоноша порушила традицію нападів на поштарок – сама поцупила гроші

15 травня у Кременчуці разом із пенсіями зникла 22-річна листоноша. Перші припущення міліціонерів були невтішними: на дівчину напали, забрали гроші і, не дай Боже, зробили щось страшне. Але виявилося, переживати слід було лише за гроші, адже поштарку знайшли у столиці – вона поїхала туди вирішити «проблеми друга». Проте обіцяла повернутися…

15 травня 22-річна листоноша одного з поштових відділень у Крюківському районі міста, взявши після обіду гроші для видачі пенсій, пішла за адресами. Принаймні так думали її колеги. Коли ж дівчина так і не з’явилася до кінця робочого дня і перестала відповідати на телефонні дзвінки, її начальниця заявила в міліцію про зникнення співробітника. За словами начальника міського управління міліції Василя Овчаренка, перші припущення міліціонерів були найгіршими. На дівчину могли напасти заради грошей, а з нею самою зробити щось страшне.

– Але такі припущення швидко розвіялися, – каже Василь Овчаренко. – Перше, що ми почули, коли зателефонували до її рідних, було: «Ми за неї гроші платити не будемо!» Виявилося, що на попередніх роботах дівчина теж забирала гроші, коли мала до них доступ, а потім родичі скидалися й виплачували ті збитки. На підтвердження другої версії правоохоронців, на вулиці знайшли сумку листоноші з документами про видачу пенсій. Виплачена за ними була лише незначна сума.

Із дівчиною, врешті решт, вдалося зв’язатися по телефону – вона була у Києві. Сказала, що «у мого друга проблема, і я ще приїду». Столичні міліціонери вирахували район, де могла бути втікачка, яку зараз намагаються повернути додому. До Києва виїхали кременчуцькі пошукачі. Сума зниклих грошей не розголошується. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею 185 Кримінального кодексу України («Крадіжка»).

Коментар

Василь ОВЧАРЕНКО, начальник Кременчуцького міського управління міліції:

– Це сталося через халатність керівників. Невже так важко було перевірити характеристики цієї дівчини? Або хоча б зателефонували на попереднє місце роботи. Для чого відділ кадрів та служба безпеки на пошті? Листоноша півроку проходила випробувальний строк, і тепер їй довірили розносити пенсії.

Новітня історія «поштарських» замахів

За словами правоохоронців, за останні кілька років це третій випадок, пов’язаний із крадіжкою чи пограбуванням на пошті. Так, минулого року в одній із багатоповерхівок на вулиці Воїнів-Інтернаціоналістів двоє невідомих накинулися на листоношу, у якої при собі було близько 10 тисяч гривень. Немолода жінка вчепилася у сумку і почала голосити – злочинці втекли, а поштарку із саднами направили до лікарні.

Ще раніше злочинець напав на листоношу на вулиці Леонова – у сумці було всього близько 250-ти гривень. Жінка виявилася бойовою і не те, що не віддала гроші, а навіть гналася за грабіжником аж до зупинки біля залізничного вокзалу. Там нападник стрибнув у маршрутку і втік.



 
Автор: konstantinov
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх