У Кременчуці переміг Янукович, а в області –Тимошенко

4.10.2007, 16:10 Переглядів: 2 037
30 вересня в Україні пройшли вибори. Кременчук на загальнодержавному фоні «засвітився». Спочатку телеканали розповіли про затримку відкриття дільниці, а згодом про жінку, що вкинула до урни для голосування одразу кілька бюлетенів. Про ексцеси та курйози виборчої кампанії у хроніці репортерів «Кременчуцького Телеграфа».
Фото: Дмитрий Бабец

у восьми з дев’яти виборчих округів перемогу здобув БЮТ. У 144 окрузі (Кременчук, Комсомольск, Кременчуцький район) на першому місці Партія регіонів.

Підсумки виборів по Кременчуку

Фото: Дмитрий Бабец

 

Підсумки виборів по 144 територіальному виборчому округу

Фото: Дмитрий Бабец

 

Підсумки виборів у Полтавській області

Фото: Дмитрий Бабец

 

Хто з полтавців стане депутатом

Представники Полтавщини були включені в усі партійні виборчі списки. Згідно з оприлюдненими у вечері вівторка даними підсумків виборів Центральною виборчою комісією, область матиме у парламенті вісім своїх представників.
Від Партії регіонів Полтавщину у новообраній Верховній Раді представлятимуть № 92 виборчого списку регіоналів – нардеп, полтавець Олексій Лелюк та № 97 – міністр ЖКГ, комсомольчанин Олександр Попов. № 183 виборчого списку кременчужанин, новоявлений член партії регіонів Олег Надоша, поки до парламенту не проходить. Хоча, якщо коаліцію формуватимуть регіонали та їх новоявлені нардепи залишаться в уряді, то Олег Надоша таки стане депутатом.
Від БЮТу область представлятимуть № 40 Вадим Петренко (екс-віце-губернатор, а згодом нардеп), №44 Андрій Веревський (нардеп), 82 Зоя Шишкіна (почесний президент холдингової компанії «АвтоКрАЗ», нардеп), №109-Олег Бабаєв (керівник Кременчуцького м’ясокомбінату).
За списками КПУ, до парламенту проходить керівник виконкому Оржицької райради Сергій Гордієнко (№24).
«Наша Україна-Народна самооборона» матиме в парламенті полтавця Миколу Кульчинського (№72 у виборчому списку блоку).

Вибори: ексцеси та курйози

Фото: Дмитрий Бабец

30.09.2007
Місто пило усю ніч!

10.15. Прокидатися важко, але встаю та йду голосувати. Побоюючись черг, підходжу до виборчої дільниці. Порожньо. Напівсонні спостерігачі мало звертають на мене уваги. Виборців, що побажали віддати свої голоси, у приміщенні всього троє. Члени комісії сподіваються, що у другій половині дня народ підтягнеться. Все ж таки День міста дався взнаки: «жайворонків» у Кременчуці поменшало…

Дільниця «запізнилась».
11.00. Дізнаємось, що на 95 дільниці, що у Крюкові, голосування розпочалось із 30-хвилинним запізненням. Причина – голова дільниці не з’явилась вчасно, повідомив голова окружкому Михайло Майборода . 'Ми одержали скаргу із цього приводу від спостерігача. Голова виборчої дільниці з'явилася на дільницю о 7.30. А в неї була печатка. Через це початок голосування було затримано',– сказав він. У скарзі, що подав спостерігач до комісії, зазначено: «голова виборчої дільниці має явні ознаки алкогольного сп'яніння». Однак доказів, що жінка дійсно була напідпитку, в окружкому немає: спеціальний огляд не робився.  Отже, вона продовжує працювати на виборах.

Губернатор голосував у Києві
11.50. Губернатор  області Валерій Асадчев з'їздив на голосування до Києва,  повідомляє прес-служба Полтавської облдержадміністрації. «Він зі своєю дружиною голосував на позачергових виборах у Верховну Раду в Києві. У них столична реєстрація. Рано-вранці він проголосував і зараз повернувся до Полтави», – сказали у прес-службі. Виявляється, у Полтаві губернатор лише наймає квартиру.

Кременчужанин агітував за «регіони»
14.00. Чоловік на скутері, прикріпивши до нього прапор Партії регіонів, роз’їзжджає по місту. Міліціонери «спіймали» агітатора біля дільниці № 78, що у Крюкові. Прапор забрали. На  27-річного кременчужанина складено адміністративний протокол.

Ректор КДПУ не знайшов себе в списках
16.00. Стає відомо, що ректор Кременчуцького державного політехнічного університету Михайло Загірняк не зміг проголосувати. Виявилося, що з 19 по 21 вересня він був в Італії у відрядженні. Повертаючись до України, здав на митниці всі документи про повернення. Однак до Кременчука вони так і не дійшли. Тож у списках Михайла Васильовича не було. Виявляється, він не єдиний з «пограничників», хто не зміг проголосувати. Багатьох викреслили із списків, згідно з даними, які надала митниця. «Дехто із цих людей отримав запрошення на вибори або навіть заздалегіть перевірив себе у списках, – розповідає заступник керівника штабу «нашоукраїнців» у Кременчуці Олександр Урін. – Однак у день виборів, коли люди прийшли проголосувати, їх у списках не було». З цього приводу міжнародні спостерігачі  склали кілька актів. Голова окружної комісії Михайло Майборода відзначив, що цьогорічні списки дійсно складені набагато гірше, ніж минулорічні. А ось кременчужанка, яка не виявила себе у списках дільниці, що розташована в четвертому ліцеї, у відчаї позривала усі роз’яснювальні плакати, що висіли в приміщенні дільниці. Представникам комісії довелося прохати в окружкомі нові плакати і терміново розвішувати їх на стінах. 

Жінка одна – бюлетенів багато
14.30. На одній із дільниць жінка вихопила у члена виборчої дільниці кілька бюлетенів і кинула їх в урну для голосування. « Це сталось на дільниці 34, що у 15 школі. Вона схопила десь шість бюлетенів. Але відмітки поставити не встигла, бо одразу ж кинула їх до урни і втекла»,– розповіли в окружній комісії.

«Наша Україна» виявила «мобілку»
15.00 Блок «Наша Україна - Народна самооборона» заявляє про спробу підкупу виборців у Кременчуці. Представник «НУ- НС» повідомив, що в місті намагалися організувати так звану операцію 'мобілка'. 'Чоловік відзначає галочкою у бюлетені потрібну партію, фотографує на мобільний телефон. Потім показує фотографію організаторові й одержує гроші', – розповів він. З хазяїном автомобіля, з якого намагалися організувати підкуп виборців, «поговорили», після чого він поїхав. Цього ж дня «нашоукраїнцям» повідомили, що по місту ходить так звана «карусель»: за голос, відданий за партію регіонів пропонують 100 гривень. У партії регіонів заявили що про такий факт їм не відомо, і все це – провокація з боку «помаранчевих». «Карусель» того дня так і не піймали. До міліції звернень про підкуп виборців від «нашоукраїнців» не надходило.

Соціалісти «наїхали» на «помаранчевих»
16.30. «Наша Україна - Народна самооборона»  змушує ув’язнених віддавати за блок голоси, заявив голова виборчого штабу СПУ у Полтавській області Степан Бульба. За його словами, Департамент з питань виконання покарань у Полтавській області отримав розпорядження про організацію голосування ув’язнених за блок НУ-НС.
«І це відбувається по всій Україні, близько трьох тисяч ув’язнених проголосують на спецділянках за «Нашу Україну», - заявив товариш Бульба. Однак, у спецділянках Кременчука за НУНС проглосувало лише шестеро. Більшість ув’язнених віддала перевагу
Симоненку та…Януковичу.

Біля дільничної виборчої комісії помер міліціонер
18.30. Область облетіла сумна звістка. У селі Кизлівці Чорнухинського району біля дільничної виборчої комісії раптово помер старший сержант міліції  Олександр Багнюк. У день виборів, перебуваючи поза службою, Олександр прибув на виборчу дільницю щоб проголосувати. Після голосування він повернувся до свого автомобіля, де йому стало зле. Лікарі, що приїхали на виклик, констатували його смерть. Чоловікові було всього 33 роки…
Однак навіть із цим трагічним випадком на виборах стався казус. Бо незабаром Інтернет-видання поширило інормацію, що «помер 33-річний підполковник міліції Юрій Сулаєв». Насправді ж пан Сулаєв просто надав журналістам інформацію про померлого колегу. Однак інформаційне агентство РІА-Новини перекрутило інформацію, і пішло-поїхало…Тож ранок у Юрія Сулаєва розпочався із дивних дзвінків «Ой, Юрію Васильовичу, а ви хіба живі?» Той у відповідь: «А як же інакше… не дочекаєтесь». Тепер Сулаєв усім пояснює, що насправді з ним усе в порядку, а помер зовсім інший чоловік...

01.10.2007
Біля окружкому зібралася величезна черга

10.00. Здавати бюлетені – справжне випробовування для членів та голів виборчих дільниць. Натовпи людей заповнили будівлю дитячої та юнацького творчості. «Я сиджу тут уже шість годин, – ділиться з нами Галина. – Уже навіть спати перехотілося. Це що,  – показує вона у бік натовпу, що юрмиться на сходах. – Ось о шостій ранку черга від самісінького входу починалась. Люди взагалі на вулиці стояли!» «Це дурдом! – обурюється спостерігач від однієї із партій. – Така задуха, що жах!В окружній комісії дуже довго протоколи «завертають», бо помилок багато. Та ще й із цими баулами доводиться носитися!», – демонструє він ящик іі бюлетенями. Більш-менш натовп розходиться лише у другій половині дня. Змучені члени окружної комісії завершують роботу лише біля 19.00.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх