Як ви ставитесь до лікарів?

15.06.2006, 19:06 Переглядів: 1 508
Понеділок, 12 червня 2006 року,17.00.

Напередодні Дня медичного працівника, який відзначається 18 червня, ми виявили, що лікарі – це не просто люди в білих халатах. Серед них є особистості з незвичайними захопленнями. Про це читайте на сторінці 17. А поки ми готували матеріал до друку, вирішили спитати у перехожих про їх ставлення до лікарів та й взагалі до всіх медичних працівників.

Леонід Михайлович, залізничник

- Люблю їх і поважаю. Син у мене медик, племінник – медик, тьотя і дядя - теж. Ці люди виділяються серед інших своєю добротою, культурою, повагою. Втім, такими мають бути люди будь-якої професії.

Андрій, приватний підприємець

- Треба, щоб медики були зацікавлені лікувати людей. А то у нас нібито все й безплатно, однак медикам погано платять. От вони так і працюють.
На мою думку, в медицині професіоналів 5%. Насамперед, тому, що наша країна відстала від світової на 40 років, а по-друге, медики не підвищують свою кваліфікацію. А в цій галузі щоденно відкривається щось нове. Вчені довели, наприклад, що вакцину треба колоти не вліво, а вправо, а наші ще довго й нудно колотимуть, як і раніше.

Таня, оператор

- У нас багато медпрацівників. Але більше довіряєш тим, у кого є досвід. Це люди дійсно грамотні. Особисто я стикалася з ситуацією, коли потрапила до лікарів і відчувала себе піддослідним кроликом. Все зараз за гроші. Вища освіта купляється. Справжніх обдарованих спеціалістів, які виходять зі стін вузу, мало. Та й влаштуватися їм важко, бо треба гроші, зв’язки.

Надія Степанівна, приватний підприємець

-Дуже добре! Особливо до персоналу ІІІ лікарні, зокрема, до хірурга Віктора Бондаря та старшої медсестри Любові Дмитрівни. Ми не раз там лікувалися, всіма правдами-неправдами намагалися потрапити саме туди. Мене там виходили після тяжкої хвороби. Сина там врятували, так би він без ноги залишився. Ми буквально викрали його з першої лікарні вночі і перевезли в третю. Певно, керівництво знає, як організувати роботу персоналу. От в інших лікарнях не так.

Роман Вікторович, художник

-Коли привозять людину до лікарні, треба, щоб лікарі не питали, чи є в тебе гроші на лікування, як це відбувається зазвичай. Вони мусять лікувати, це їх завдання. Так, держава не забезпечує медиків медикаментами і врешті-решт зарплатою. Але ж вони давали клятву Гіппократа. І якщо це так, то, будь ласка, лікуйте. Всім складно: і в міліціонерів,і в пожежних є проблеми. Але, якщо пішов у лікарі, треба лікувати. Крім того, медик може потрапити в таку саму ситуацію, як будь-яка людина, наприклад, в іншому місті.

 



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх