На парки та сквери чекає реконструкція

11.10.2007, 16:10 Переглядів: 1 651
З наступного року розпочнеться реконструкція Міського саду та скверу «Жовтневого».

Проект міської ради, поданий на  Всеукраїнській конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, став переможцем, повідомляють у прес-службі міськвиконкому. На його реалізацію з держбюджету нам виділять 985 тисяч гривень. Міська влада має виділити ще частину коштів зі свого бюджету, а також залучити інвесторів. У рамках проекту наступного року планується відремонтувати в Кременчуці найбільш критичні ділянки доріг, зробити реконструкцію скверу «Жовтневий» та навколишніх елементів транспортно-пішохідної інфраструктури, а також відкрити у ньому інформаційний майданчик. Крім цього, на  майдані Незалежності збираються облаштувати місце для проведення    різноманітних акцій.

Що робитимуть
Які саме дороги ремонтуватимуть, у мерії поки що не повідомляють. «Буде створена робоча група. Детальніше розпишуть план необхідних заходів, кошторисну документацію. З наступного року ми вже маємо приступити до впровадження цього проекту. Однак поки що таких деталей у нас немає», – зазначив директор «Міськоформлення» Володимир Кригін. Реконструкцію скверу Жовтневий робитимуть у рамках уже існуючого проекту. «Цього року там відновлюють Алею героїв. Взагалі ж проектом передбачене облаштування території: нові лавочки, облаштування тротуарів, доріг, реконструкція фонтану», – зазначили в управлінні капітального будівництва.
У тому ж сквері зроблять інформаційний майданчик місцевого самоврядування. «Який вигляд він матиме, поки що не знаємо, але хочемо зробити один із кращих в Україні. Зараз інформаційний майданчик є на майдані Незалежності у Києві, там стоїть великий екран. Однак, думаю, для нас це поки що задорого, будемо виходити з тих коштів, які отримали на реалізацію проекту», – зазначив Володимир Кригін. 

'Міський сад' залишиться парком
Принаймні так обіцяють у Крюківській райраді. Нещодавно вони отримали грант у розмірі 495 тисяч гривень на впровадження проекту „Комплексна програма відновлення історичного, культурно-рекреаційного середовища Крюківского району”, в рамах якого реконструюватимуть «Міський сад». Передбачається відновлення  історичних та архітектурних пам’яток, щоправда. яких саме, поки що не уточнюють. «Проект буде реалізовано у чотири етапи,– пояснює перший заступник Крюківського голови Галина Пилипенко. – Перші два з яких це оновлення огородження парку та спорудження спортивно-оздоровчого комплексу. На останній, до речі, потрібно близько двох з половиною мільйонів. Фінансування має надійти ще з міського бюджету та від інвестора. Всього на реконструкцію цього парку необхідно 5-6 мільйонів».

Довідка
Цьогоріч на адресу дирекції конкурсу надійшло 365 інновацій місцевих рад з 24 областей України, що майже втричі більше, аніж торік. Подані на розгляд проекти оцінювалися у розрізі чотирьох категорій, залежно від кількості населення. 87 проектів визнано кращими. Серед переможців – Кременчуцька міська рада з проектом „Відпрацювання пілотних проектів муніципальної політики у сфері транспортного руху, розвитку транспортно-пішохідної мережі, місць реалізації громадсько-політичних ініціатив та шляхового господарства територіальної громади м. Кременчука».

 



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх