Полтавська облрада коронувала БЮТівця-Марченка

4.05.2006, 18:05 Переглядів: 1 558
Полтавська облрада на установчій сесії 28 квітня обрала своїм керівником представника БЮТу, колишнього заступника голови облради Володимира Марченка. Його кандидатуру підтримали соціалісти, нашоукраїнці та, звісно, БЮТівці.
Регіонали не брали участі у голосуванні, бо вважали, що порушена процедура таємниці голосування і регламент роботи облради. Підсумки виборів вони планують оскаржити в суді.

Регіонали готуються оскаржити підсумки виборів голови облради

За нового голову облради Марченка проголосували соціалісти, нашоукраїнці та БЮТівці
Фото: Дмитрий Бабец

28 квітня новообрані депутати облради з”їхалися на свою установчу сесію. В залі з 90 обраних депутатів зареєструвалося 89. На початку засідання головуючий-керівник обласної виборчої комісії Вадим Орлов-зачитав заяви про створення в облраді фракцій: Партії регіонів (20 чоловік), БЮТ (29 депутатів), Нашої України(15 чоловік) та СПУ (15 депутатів). Він також повідомив, що три останні фракції створили депутатську більшість.
Далі вирішили обирати голову облради. Більшість висунула екс-заступника голови облради, БЮТівця Володимира Марченка, а регіонали-керівника регіональним управлінням “Приватбанку” Олександра Удовіченка. Обидва виступили з промовами та програмними заявами. Перший заявив, що збереже кращі традиції в роботі ради четвертого скликання-злагоджену співпрацю з депутатами та облдержадміністрацією, буде працювати для кожного мешканця області задля підвищення рівня життя полтавців. Пріоритетною галуззю фінансування Марченко пропонує зробити-медицину, потім-сільське господарство.
Удовіченко закликав скласти політичні прапори та разом здобути перемогу в питанні припинення величезного відрахування коштів з області до Києва.

Соціаліст Іноземцев сперечається з регіоналом Удовіченком щодо процедури голосування
Фото: Дмитрий Бабец

Після виступів депутати мали перейти до голосування, але не так сталося, як гадалося.
Регіонали заявили протест проти проведення голосування “під наглядом” і відмовилися брати участь у голосуванні. “Депутати від коаліції підходять до прозорої урни, і бюлетень з поміткою про кандидата на посаду голови облради розгортають лицем до сидячих поруч членів лічильної комісії, серед яких керівник фракції “Наша Україна” та інші члени більшості. Таким чином вони контролюють те, як проголосував депутат”,- заявив, член фракції регіонів Олександр Коваль. Олександр Удовіченко заявив, що Партія регіонів не виключає можливості оскарження в суді підсумків виборів голови облради. “Такий вибір зроблений під тиском. Це дає нам право поставити під сумнів вибір голови облради. Ми звернемося в суд з позовом, у якому будемо просити провести аналіз щодо законності проведення виборів голови облради',- заявив пан Удовіченко.
Однак, незважаючи на супротив регіоналів, після тривалих суперечок, які тривали майже дві години, депутати обрали голову ради. Ним став 35-річний представник Блоку Юлії Тимошенко-Володимир Марченко. За нього проголосували 63 депутати з 69, що брали участь у голосуванні. За Удовіченка віддали свої голоси 6 депутатів.

Голосуємо: одні контролюють інших. Бюлетень розгортають лицем до членів лічильної комісії, аби ті бачили, хто за кого
Фото: Дмитрий Бабец

Новообраний голова облради запропонував колегам обрати свого заступника. На цю посаду він запропонував депутата облради, члена фракції “Наша Україна”, голову Оржицької райдержадміністрації Петра Ворону. Соціалісти запропонували ввести посаду другого заступника обласної ради. Вони пропонували на цю посаду тепер уже колиишнього керівника облради Володимира Гришка.
Голова облради Володимир Марченко по-демократичному поставився до пропозиції соціалістів і виніс її на голосування. За неї проголосувала тільки фракція СПУ, і тому пропозиція не пройшла.
Після таємного голосування пан Ворона був оголошений заступником голови облради.

Цікава статистика:
У Полтавську облраду п”ятого скликання обрано 90 депутатів. Всі вони мають вищу освіту. 31 –інженер, 17-освітян, 8-медиків, 14-економістів, 6-юристів,13-представників сільського господарства.
12,2% депутатів-жінки.
За віком: по 31 депутату від 41 до 50 та від 51 до 60 років. До 30 років два обранці, старші 60-10 чоловік. Наймолодша фракція БЮТ- до 40 років 44% обранців.
Кожен четвертий депутат працював в облраді минулого скликання.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх