Непереможне сміття

7.05.2009, 11:56 Переглядів: 3 164
Двомісячник чистоти проходить, смітники залишаються.
5 травня. Смітник на річковому вокзалі як візитка нашого міста. Коли матеріал був готовий до друку, «Телеграфу» стало відомо, що за цей смітник мер спитав з Олександра Любенка, начальника УЖКГ. Той прозвітував, що сміття вивезли. Однак мер наголосив, що дана територія – приватна, і за безлад треба штрафувати господаря смітника, чого допоки не зробили.

Незважаючи на «героїчні» зусилля влади у боротьбі за чистоту і порядок, за місто все одно соромно. Бо брудно навіть у людних місцях.
Це тільки у рекламних роликах усілякі дієві засоби перемагають бруд і мікробів. До того ж, у окремо взятих квартирах чи туалетах. А у нашому місті скоро можна буде знімати картини з фільму жахів про антисанітарію та загибель цивілізації.

– До мене на свята приїхали гості з Росії, – розповідає кременчужанин Андрій. – Пішли гуляти до річкового вокзалу, я хотів їм показати живописні місця. Аж тут побачили переповнені смітники, при цьому видно, що їх не вивозили кілька днів. Гості питають у мене, чому це так. А мені просто соромно стало перед ними за наше місто!

На жаль, це не єдиний приклад, коли стає соромно. І за місто, і за людей. Добігає кінця двомісячник чистоти і порядку, який міська влада оголосила 16 березня. «ТелеграфЪ» підібрав фотофакти, що яскраво свідчать: ні комунальні служби, ні контролюючі органи так і не перемогли у боротьбі за чистоту.

6 травня. Зупинка «провулок Вишневий» на вул.Чкалова. Павільйон є, урни нема. А значить, брудно. Урна була – за радянських часів, згадують мешканці району. Така ситуація із зупинками в усьому приватному секторі. Влада обіцяла взяти зупинки «під контроль» та закріпити за маршрутниками. Або ідея була погана, або за її здійснення ніхто не брався.

5 травня. Вулиця Чкалова (у районі вулиці Щорса). Смітник скоро перегородить дорогу і стане на заваді машинам. Як повідомила Галина Пилипенко, заступник голови Крюківської райради та виконкому, у квітні влада навіть робила тут «засідку» разом із представниками ОСББ та міліцією. Спіймали та оштрафували трьох мешканців приватного сектора, які машинами везли та скидали сміття.

– Але ж біля смітника постійно не поставиш міліціонера, – скаржиться пані Пилипенко.

Що робити?

Колись влада грозилася ввести податок на сміття з мешканців приватного сектора. Адже не всі громадяни укладають договори на вивезення сміття, а потім везуть його у «комунальні» смітники. Не ввели такий податок – а шкода. Бо це й був би реальний крок до того, щоб зробити місто чистішим.

А в Кіровограді винайшли інший метод боротьби зі стихійними звалищами (сюжет про це показував канал «1+1»). Встановили у таких «улюблених» місцях камери. Камера фіксує, хто везе сміття. Потім комунальники збирають усе те «добро» – знаходять його господаря (наприклад за номером авто)і везуть назад йому під двір. Мабуть, діє навіть краще, ніж відносно невисокі штрафи.



 
Теги: сміття
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх