Ми з реєстрацією не хитруємо……ну, хіба що, трохи

17.11.2006, 17:11 Переглядів: 2 175
«Нововведення» Луцька, мешканці якого масово виписуються з квартир, аби менше платити за комунальні послуги, до нас не докотилось. Поки що. У ЖЕПах кажуть, що кременчужан, які хитрують з реєстрацією, одиниці..
Виписавши з квартири улюбленого чоловіка, можна економити 56 гривень щомісяця

Після підвищення комунальних платежів вигадливі українці, аби зекономити, почали виписуватись із квартир. Це дозволяє не платити за газ та воду, проплата за які залежить від кількості прописаних мешканців. Першим містом, яке відчуло на собі 'квартирні' міграції, став Луцьк. Фахівці місцевого водоканалу кажуть, що як мінімум 15 тисяч виписаних із квартир людей не платять за воду та газ, а в 5 000 квартир взагалі ніхто не зареєстрований.
Як виявилось, кременчужани реєстрацією не зловживають. 'Люди, як виписувались, так і виписуються, – розповіли нам у паспортному столі. – Після підвищення тарифів кількість бажаючих виписатись не зросла.
– Ми таку тенденцію не спостерігаємо. Масово люди не виписуються. Якщо таке є – то це поодинокі випадки, – підтримав 'паспортистів' начальник КЖЕП 'Молодіжне' Юрій Холявський.
Втім, товариші, які виписуються невідомо куди або у села, все таки є.
– Ці випадки перевірити важко, – пояснює директор ЖЕП 'Автозаводське' Віктор Шкурат. – Наприклад, люди виписуються в село, а довідок, що підтверджують нову прописку, не приносять. За жовтень до мене із довідками прийшли лише двоє.
Як пояснили фахівці КЖЕП, якщо кременчужанин їде з міста, то йому не обов’язково повідомляти про майбутнє місце реєстрації. 'Якщо ж людина знімається з реєстраційного обліку і переселяється по місту, то має пред'явити довідку, у якій буде вказано, де її пропишуть', – розповідає начальник абонентського центру  Ірина Темчишина.
Втім, виписка-прописка кременчужан пов'язана не стільки із бажанням зекономити, скільки із активністю на ринку нерухомості – при купівлі-продажу квартир також доводиться проводити перереєстрацію.
Поміж тим, житла, у якому ніхто не прописаний, у місті вистачає. Багато хто робить 'квартирний' бізнес, купляючи собі кілька помешкань. І в такому разі в приватизованих квартирах, як правило, ніхто не зареєстрований.
У людини, що залишилась без прописки, можуть бути певні неприємності, бо економлячи на комунальних послугах, вона вступаєте в конфлікт із законом. За проживання без реєстрації, правоохоронці можуть оштрафувати від 17 до 51 гривні. Крім того, без прописки ви не зможете отримати закордонний паспорт або проголосувати.

Наскільки ми економимо, виписавши одну людину

 Гаряча вода  33, 74 грн.
 Холодна вода та водовідведення  19,74 грн.
 Газ  3,38 грн.
 Всього  56,86 грн.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх