Лівобережжя – хворіє. Правий берег – тримається

12.12.2009, 08:22 Переглядів: 1 829
У Кременчуці почалася друга хвиля ГРВІ, що спричинила часткове закриття шкіл..

У Кременчуці на карантин закрито 19 шкіл із 31. У міському відділі освіти поки не дають чітких відповідей на запитання, як школярі будуть відпрацьовувати чергові вимушені канікули. А в міськздороввідділі заявляють про повну готовність прийняти хворих у лікарні.
Друга хвиля грипу докотилася до Кременчука. Якщо у перший тиждень грудня на ГРВІ захворіло 1250 осіб (з них 744 – діти), то другого тижня вже 2134 людини (з них 1461 – діти). У міськздороввідділі кажуть, що перша хвиля грипу «чіпляла» більше дорослих, а друга, навпаки, дітей.

В.о. головного санітарного лікаря Кременчука Віктор Самойленко 11 грудня на засіданні протиепідемічної комісії заявив, що в деяких школах вже перевищено епідпоріг по захворюваності.

– Із 8 грудня спостерігається перевищення епідпорогу в школах № 4, 5, 8, 16, 28, 30, а в інших школах є класи, де на заняттях відсутні від 40 до 75% учнів, – заявив санлікар.

Він також додав, що 8 грудня СЕС зупинила навчальний процес в Кременчуцькому військовому ліцеї, де на ГРВІ захворіло 45% дітей. 
Віктор Самойленко на засіданні комісії в п’ятницю запропонував із 14 по 20 грудня призупинити навчальний процес у школах, у класах яких відсутні більше 25% учнів. Однак таку пропозицію не підтримали директори шкіл. Зокрема, директор ліцею № 4 Любов Михайлик заявила, що «закрити сьогодні школу, а потім відпрацювати заняття першого карантину і сьогоднішнього буде не можливо». Вона запропонувала закривати на карантин тільки ті класи, в яких відсутні більше 25% дітей. Її підтримав перший віце-мер Кременчука Володимир Онищенко.

– Мені здається нам треба закривати тільки класи, а не школи. Директори повинні самостійно визначати, які класи необхідно закрити, а які ні, – заявив пан Онищенко.

У п‘ятницю члени комісії затвердили документ, в якому зобов‘язали директорів шкіл самостійно приймати рішення про тимчасове припинення занять в класах, в яких відсутні більше четвертої частини учнів. Також вирішили припинити проведення у навчальних закладах дитячих ранків і змагань. Але у понеділок епідситуація в школах таки змусила владу закрити 11 шкіл на карантин.

– Із 15 по 20 грудня через великий рівень захворюваності дітей на ГРВІ, в 11 школах міста вводиться карантин, – заявив у понеділок віце-мер Василь Хоменко. – Це школи № 4, 5, 8, 12, 13, 14, 16, 20, 25, 28, 30.

Наступного дня, у вівторок, ситуація із захворюваністю погіршилася ще у 8 школах. Того дня, під час засідання обласної протиепідемічної комісії, в.о. мера Володимир Онищенко заявив про закриття з 16 по 22 грудня в Кременчуці ще 8 шкіл. До переліку карантинних додалися школи № 3, 10, 17, 19, 24, 26, 27, 31.

– Викликає здивування чому на карантин закриваються школи лівобережжя? В Крюкові – всі працюють, – каже віце-мер Василь Хоменко.

Він, як куратор освіти, поки не може дати чіткої відповіді щодо того, як будуть відпрацьовуватися вимушені години канікул.

– Вчителі дали дітям завдання додому, але невідомо, як довго триватиме карантин і як наздоганяти пропущені години. Над цим ми ще розмірковуємо, – сказав віце-мер.

Лікарні готові до прийому пацієнтів

У вівторок в.о. мера Володимир Оніщенко також заявив про готовність лікарень приймати хворих.

– Дитяча лікарня не заповнена. Місця є. Ми отримали з області ліків на 350 тис грн. 480 медпрацівників вже зробили собі щеплення від грипу. Зараз щодня один лікар, в середньому, обслуговує 40 викликів. В разі необхідності ми можемо залучити до роботи студентів медколледжу, – запевнив Володимир Онищенко.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх