Що робити, якщо кіт відмовляється ходити в лоток

29.04.2024, 16:15 Переглядів: 802 Р

 

Про особливий норов котів і кішок є багато історій. Але якщо якісь примхи ще можна пережити, небажання ходити в туалет у відведене місце — доволі складно. Як учинити, якщо кіт відмовляється робити «свої справи» в лоток, та чому таке може статися — розповідаємо далі в матеріалі.

Не той наповнювач

На ринку України дуже багато фірм, які пропонують величезний набір рішень для тваринних туалетів. Можна придбати наповнювачі для котів різноманітного розміру та структури, з ароматом чи без тощо.

Найпопулярнішими варіантами є:

  1. дерев’яний;
  2. бентонітовий;
  3. силікагелевий.

Усі вони безпечні для здоров’я улюбленця та ефективно впораються зі своїм завданням. Проте нерідко у тварин є особисті вподобання та звички, тому в інший туалет вони можуть відмовлятися ходити.

Дерев’яні

Їх виробляють із пресованої тирси. Такий наповнювач є екологічним, тому після використання його можна викидати навіть просто в землю.
Серед мінусів — погане всмоктування рідини та запахів. Такий наповнювач треба повністю змінювати раз на пару днів.

Бентонітові

Вони виробляються з глини, яка добре вбирає вологу. Цей варіант найбільше подобається кішкам, адже схожий на звичайну землю. До того ж бентонітові наповнювачі пропонують різного розміру, тому вибрати такий, що припаде улюбленцеві до душі, легше.
Серед мінусів — з нього в повітря потрапляє глиняний пил. Він може бути шкідливим для котів, які мають проблеми з диханням.
Силікагелеві
Вони абсолютно безпечні та гіпоалергенні. Такі наповнювачі добре затримують рідину та аромат, тому за лотком легше стежити.
Серед мінусів — більша ціна. Проте силікагелевий наповнювач економніший, адже його можна міняти раз на декілька тижнів: достатньо просто перемішувати вміст лотка, щоб волога розподілялася рівномірно.

Погане місце

Туалет для кота не має стояти біля пральних машин або інших гучних приладів. Це може налякати улюбленця, тоді він відмовиться ходити у відведене місце.
Також варто уникати «прохідних» територій — наприклад, коридору. Багатьом тваринам потрібне усамітнення, щоб зробити «свої справи».

Не той аромат

У котів є дві крайнощі. З одного боку, улюбленці не будуть іти туди, де брудно. З іншого — у їхнє поняття «чистоти» входить повна відсутність сторонніх ароматів.
Якщо кіт відмовляється йти в лоток, є ймовірність, що йому не подобається запах. Це може бути аромат лаванди чи лимону від самого наповнювача або хімічних речовин, якими хазяїн мив місце навколо.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх