І знов за могили гроші…

6.08.2009, 10:16 Переглядів: 2 456
Спецкомбінат ритуальних послуг знову намагається ввести плату за місце на кладовищах..

Цього разу послугу назвали не «резервування», а «підготовка місця майбутнього поховання». Нагадаємо, міський голова обіцяв, що місце на цвинтарі біля родичів буде безплатним…

31 липня на засіданні міськвиконкому керівництво комунального підприємства «Спеціалізований комбінат ритуальних послуг» (СКРП) знову намагалося «узаконити» плату за місце на кладовищах. На затвердження винесли тарифи «вартості додаткової послуги з підготовки місця для майбутнього поховання». Розцінки складають від 100 до 750 гривень. Історія з платою повторюється, тільки під іншим «соусом». Надто вже привабливо брати гроші на цвинтарях!

Нагадаємо, свого часу виконком погодив СКРП тарифи на резервування місць (і вони були практично такими ж, які пропонуються нині). Та потім влада скасувала своє ж рішення – за протестом прокуратури. Бо, відповідно до закону, місце під родинне поховання надається безплатно.

– Ми беремо гроші не за резервування цього місця, а за його підготовку. Тобто, для того, щоб надати це місце, воно повинне бути виділене, – пояснило керівництво підприємства на засіданні виконкому.

Проте, яку ж таку грандіозну підготовку місця можна робити за 750 гривень – присутні на засіданні виконкому так і не почули. Зате тепер спецкомбінат пропонує брати по сто гривень навіть з учасників бойових дій та інвалідів війни (на відкритих для поховань кладовищах). Цього у попередніх ініціативах СКРП не було.

Міський голова Микола Глухов зазначив, що рішення як слід не підготовлене. Його винесли на затвердження поспіхом, і члени виконкому навіть не встигли ознайомитися з проектом. Тож плату за місце на цвинтарі виконком не узгодив – рішення відправили на довивчення. Далі буде?

Нагадаємо, міський голова обіцяв, що закон у Кременчуці виконуватиметься, і місце під родинне поховання надаватиметься безплатно. Проте завуальовану плату спецкомбінат таки «проштовхує». І віце-мер Микола Порицький підтримує ініціативу СКРП.



 
Теги: гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх