Мерія Кременчука відшкодує «теплі» кредити ОСББ, але лише ті, що оформлені до 2019 року

10.12.2019, 08:15 Переглядів: 5 345

   

Програма «теплих» кредитів користуєтся попитом — і грошей на всіх у бюджеті не вистачило - така інформація пролунала під час круглого столу з головами правлінь ОСББ

9 грудня у виконкомі на круглий стіл зібралися голови правлінь ОСББ Кременчука, які спрямували звернення меру Віталію Малецькому з вимогою забезпечити компенсації з виплати відсотків (до 15%) за користування державними «теплими» кредитами.

Розмовляли із головами правлінь ОСББ директор департаменту ЖКГ Іван Москалик та його заступник Валентин Курченко-Гай.

Іван Москалик (на фото) поінформував, що в поточному році відшкодування відсотків ОСББ по теплих кредитах виплачене на загальну суму близько півмільйона гривень. Ще майже таку ж суму планується виплатити до кінця року.

Проте, за інформацією директора департаменту ЖКГ, компенсуються лише відсотки по кредитах, оформлених у 2018 році. Кредитні угоди 2019 року не підпадають під компенсацію. Іван Москалик пояснив, що міська Програма стимулювання енергозберігаючих заходів в будинках ОСББ розроблена до 2022 року. А оскільки «теплі» кредити ОСББ беруть не на один рік, то до 2022 року під компенсацію потрапляють лише ті, що оформлені у 2018 році та попередні роки — на інших грошей, закладених у Програму, не вистачить.


Надія лише на новий міський бюджет, проте суми, яку виділять на компенсацію відсотків за «теплими» кредитами, Іван Москалик поки що не назвав.


Натомість голова «Асоціації ОСББ Кременчук» Олександр Ткаченко вказав на несправедливий розподіл бюджетних грошей — утеплення торців будинку у Крюкові та «німецького» будинку; встановлення трьох індивідуальних теплових пунктів — повністю за рахунок бюджету. І це все в будинках, де не створені ОСББ.


- За які такі заслуги? Напевне, там є депутати на округах, які правильно голосують, - зауважив пан Ткаченко.


Натомість керівники департаменту ЖКГ запевняють, що про ОСББ не забули: повідомили про заявку на грант зі створення фонду рефінансування кредитів.

Теги: ОСББ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВСЕ ПРО ОСББ:

Усі жителі багатоповерхівок тепер, згідно із законом, є їх співвласниками. До 1 липня 2016 року кременчужани мали визначити, як управляти своїм житлом.

Найбільш перевірений і відповідальний з цих способів управління, при якому жителі, дійсно, можуть впливати на стан будинку – створити ОСББ. Діяльність його регулюється Законом «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку».

Як створити ОСББ, читайте тут.

Про практику роботи ОСББ ми розповімо в цьому сюжеті. Якщо у вас виникли питання, ми підготуємо відповіді, пишіть t.donchenko88@gmail.com

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх