Мешканцям перших поверхів дозволили не платити за ліфт

10.03.2006, 10:03 Переглядів: 2 860
Міська влада з 1 березня звільнила мешканців перших поверхів будинків, обладнаних ліфтами, від оплати за послуги з їх утримання..

Квартирна плата для мешканців перших поверхів багатоповерхівок, обладнаних ліфтами, знизиться. Міська влада з першого березня звільнила їх від плати за користування ліфтом. Відповідне рішення 3 березня ухвалили члени міськвиконкому.
“Зараз з однієї людини за послугу користування ліфтом стягується 10 копійок з одного квадратного метра житлової площі. В середньому це три гривні з одного мешканця однокімнатної квартири, 4-5 грн. – з двокімнатної та майже 6 гривень – з трикімнатної квартири. На таку ж суму у мешканців знизяться і проплати. Усім їм в цьому місяці буде зроблений автоматичний перерахунок квартплати”, – розповідає “Телеграфу” начальник РБУ “Кременчукліфт” Олександр Антипенко. Влада компенсуватиме ліфтовикам витрати за рахунок коштів міського бюджету. В середньому це 110 тисяч гривень на рік. До речі, за такою схемою вже працюють комунальники в Полтаві.
“Ми увесь час вимагали плату з мешканців перших поверхів. На сьогодні десь 70% з них вчасно платить за ліфт. Однак є особливо „талановиті” люди, які не платили, а дехто навіть у суді відстоював своє право не платити. Одна жіночка пройшла всі інстанції аж до Верховного Суду України, але програла. При цьому вона сплатила борги та держмито”, – каже Олександр Антипенко.
До речі, пан Антипенко просить боржників негайно погасити свої борги перед ліфтовиками, та попереджає, що інакше, протягом двох місяців на них будуть подані позови до суду. Тож борг все одно доведеться погасити та ще й сплатити держмито – 51 гривню.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх