Великі зарплати і скромні результати роботи нардепів Жеваго і Шаповалова

6.08.2016, 09:01 Переглядів: 4 976

Великі зарплати і скромні результати роботи нардепів Жеваго і Шаповалова

Хто скільки прогуляв, хто що написав і хто скільки отримав

У липні завершилась четверта сесія Верховної Ради. Вона тривала з січня по липень 2016-го року. Давайте подивимось, що зробили за півроку два кременчуцьких народних депутати Юрій Шаповалов та Костянтин Жеваго.

 

Перед вами зведена таблиця результатів діяльності двох кременчуцьких обранців. Ви можете побачити, скільки засідань вони відвідали, скільки прогуляли; скільки законопроектів подали і скільки з них ухвалені; скільки запитів надіслали та скільки разів виступали. Дивіться, порівнюйте, оцінюйте.

 

Нардеп Присутній Відсутній Запитів Виступів

Законо-

проектів

Жеваго К. В. 30% (62) 70% (147) 0 0 3
Шаповалов Ю. А. 91% (191) 9% (18) 3 0 9

* за даними інформаційних сторінок нардепів на офіційному сайті Верховної Ради України

 

Ось такі скромні здобутки та наробітки у кременчуцьких нардепів. Костянтин Жеваго, за традицією, більшість засідань ВРУ прогуляв – хоча маємо визнати, що у 2016-му він став прогулювати менше засідань, ніж у 2012-му та 2014-му. Шаповалов відвідав 91% засідань (у таблиці вказані дані електронної фіксації присутності депутатів).

 

Щодо депутатських запитів, то на сторінці Костянтина Жеваго стоїть лаконічна позначка: «депутатських запитів не надходило». Його виступів у залі Верховної Ради теж не зафіксовано. У Юрія Шаповалова теж немає виступів у 2016-му році, натомість у 2015-му були, хоча переважно з місця. Депутатських запитів, поданих протягом 2016-го року, у Шаповалова на офіційній сторінці зареєстровано 3. Один з них стосується держзамовлення для Національного університету «Одеська юридична академія» – це повторний запит, Шаповалов і у 2015-му реєстрував запит щодо одеської юракадемії. Два інших запити 2016-го року стосуються тендера та контролю за використанням 251 млн грн, виділених з Держбюджету на ремонти доріг, зокрема, дороги М22 (Полтава-Олександрія).

Щодо законопроектів, то нардеп Жеваго у 2016-му зареєстрував три законопроекти. Один з них (№ 4801) – про те, щоб відтермінувати на три місяці перейменування Комсомольська у Горішні Плавні. Усі три законопроекти у стані розгляду, жоден ще не ухвалений.

 

Нардеп Шаповалов у 2016-му зареєстрував сам або виступив соавтором 9-ти законопроектів. Усі, крім № 4450, перебувають у стані розгляду на Комітетах Верховної ради. Законопроект № 4450 ухвалений. Він стосується змін до Держбюджету України в частині збільшення фінансування на медичну допомогу працівникам зони відчуження. У цьому законопроекті Шаповалов виступає в групі співавторів, першим номером йде нардеп Москаленко – голова депутатської групи «Воля народу», членом якої є Юрій Шаповалов.

 


Зарплата нардепа – 17 650 грн на місяць
Нагадаємо, народні депутати України працюють у Верховній Раді далеко не за мінімальну зарплату. Одразу після Революції Гідності зарплати народним обранцям призначили маленькі – по 6500 грн. Втім перш ніж піти з посади спікера ВРУ, Гройсман 14 квітня 2016-го підписав розпорядження № 201-к про новий порядок нарахування зарплат народним депутатам. Відповідно, зарплати нардепів зросли до 17650 грн/місяць. Таку ж суму – 17650 грн – їм виділяють на забезпечення депутатської діяльності. Крім того, зріс і фонд оплати праці помічників нардепів – він збільшився з 12500 грн до 25000 грн.

 

Як слуги народу розбіглися на канікули

Великі зарплати і скромні результати роботи нардепів Жеваго і Шаповалова Великі зарплати і скромні результати роботи нардепів Жеваго і Шаповалова Великі зарплати і скромні результати роботи нардепів Жеваго і Шаповалова Великі зарплати і скромні результати роботи нардепів Жеваго і Шаповалова

Наприкінці 4-ї сесії ВРУ спікер Парубій закликав народних депутатів відмовитись від літніх канікул, подовжити термін 4-ї сесії і працювати без перерв аж до 5 вересня. Спікер посилався на те, що в Україні дуже складна економічна ситуація, вкрай необхідно ухвалювати ще купу законів, тож треба працювати. Народні депутати спікера не підтримали. За законопроект № 5491 проголосували лише 171 з них, рішення не ухвалили. Відповідно, 4-ту сесію ВРУ закрили і оголосили канікули до 5 вересня.

 

«ТелеграфЪ» подивився, як же голосували за пропозицію працювати без канікул кременчуцькі нардепи? Як виявилось, Шаповалов голосував за проект № 5491. А Жеваго не голосував, бо був відсутній на засіданні.

 

Зважаючи на те, що нардепи весь час годують нас байками про те, як вони цілодобово працюють «на народ», доцільно буде подивитися, як голосували інші відомі кременчужанам нардепи та політичні сили. Результати такі: полтавський нардеп Каплін (БПП) не голосував за роботу без канікул. Інший полтавський нардеп Бублик теж за це не голосував, бо був відсутній.

 

А також за роботу без канікул не голосувала лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко та лідер Радикальної партії Олег Ляшко. У «Батьківщині» взагалі жоден з нардепів (19) не голосував за роботу без канікул. А у радикалів за це проголосував лише один з 21. Ополиційний блок на чолі з Юрієм Бойком теж не захотів працювати без канікул (за – 0 з 43). І «Самопоміч» не голосувала за це (за – 0 із 26).

 

А ось Народний фронт рвався працювати (за – 69 з 81). БПП теж – там за проголосували 84 депутати зі 142.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх