ДТЕК орендувала землю на Кременчуччині для будівництва Полтавської вітроелектростанції

6.05.2024, 08:34 Переглядів: 728

 

На території Глобинської територіальної громади планується збудувати вітроелектростанцію з проєктною потужністю 650 МВт

Компанія ДТЕК пройшла необхідні процедури з погодження та затвердження містобудівної документації на місцевому рівні для реалізації проєкту Полтавської вітроелектростанції (ВЕС). Про це повідомила її пресслужба.

- Компанія отримала позитивний відгук архітектурно містобудівної ради при Департаменті будівництва, містобудування і архітектури, житлово-комунального господарства та енергетики Полтавської ОВА щодо Детального плану територій (ДПТ) для будівництва, експлуатації та обслуговування Полтавської ВЕС з орієнтовною проєктною потужністю 650 МВт, – йдеться у повідомленні.

Також ДПТ був погоджений на громадських слуханнях Глобинської міської територіальної громади, та затверджено на сесії Глобинської міської ради 25 квітня. На підставі цього були прийняті рішення надати в оренду ДТЕК перші земельні ділянки комунальної власності у кількості 120 штук орієнтовною площею 205 га. 

Компанія повідомляє, що спільно з Глобинською міською радою вже погоджені та підписані договори оренди землі та було зареєстровано права оренди в Державному реєстрі права на нерухоме майно.

Також був поданий пакет документів в НЕК «Укренерго» для отримання технічних умов на підключення 650 МВт генеруючих потужностей в мережу національного оператора.

Нагадаємо, торік компанія ДТЕК підписала тристоронній договір з виконавчим комітетом Глобинської міської ради та спеціалізованою сертифікованою організацією на виконання передпроєктних робіт щодо розміщення Полтавської вітрової електричної станції.

Вітроелектростанція, яку збудують у Кременчуцькому районі, буде найбільшою в Європі. На початку 2024 року у Глобинській громаді ДТЕК встановили найвищу в Україні метеощоглу, яка допоможе оцінити вітрові умови для майбутньої Полтавської вітроелектростанції (ВЕС).

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх