Дев'ятий рік війни з росією: 56-й день повномасштабного вторгнення

20.04.2022, 00:00 Переглядів: 1 564

 

Тримаймо стрій!

24 лютого, о 5.00 путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом 55 діб. «ТелеграфЪ» увесь цей час оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію. Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

 

00.29 На Луганщині строковик Національної гвардії збив ворожий безпілотний літальний апарат, використавши лише свою штатну зброю АК-74.

1.01 50 постраждалих від російсько-української війни цивільних осіб прибули на лікування до Кременчука. Загалом у медичних закладах Кременчука перебувають на лікуванні 69 таких осіб.

2.03 Бердянськ Запорізької області перебуває під російською окупацією вже понад 50 днів. За цей час місто пережило дефіцит товарів, опинилося в інформаційній блокаді, через агресію військових РФ, переслідування та тортури затриманих активістів у місті перестали проводити проукраїнські мітинги, а з адміністративних будівель міста зняли українські прапори та герб.

Як живе місто-побратим Кременчука.

2.37 У Полтаві біля Свято-Успенського Кафедрального Собору попрощалися з військовослужбовцями, які героїчно загинули у боротьбі з російськими загарбниками: Дмитром Карасьовим, Валентином Москівцем, Андрієм Кривенком та Владиславом Пугачем.

3.32 Російські окупанти обстріляли лікарню в Баштанці Миколаївської області. Знищили відділення діалізу, приймальне відділення, операційна без склопакетів. Є постраждалі, але обійшлося без смертей.

4.01 На території Запорізької області російські війська почали масований наступ. В ОВА закликають людей евакуюватися з прифронтових населених пунктів.

4.33 США, Канада та Велика Британія пообіцяли надати Україні більше артилерійських озброєнь. Подробиць поки немає, але заяви надихають.

5.00 Повітряні сили Збройних сил України за добу знищили 9 російських цілей у повітряному просторі: 1 літак (імовірно винищувач-бомбардувальник Су-34), 1 вертоліт (Ка-52); 5 безпілотних літальних апаратів (ОТР) та 1 крилату ракету.

5.34 Українські сили продовжують відбивати численні атаки російських військ на сході України. Про це повідомляє британське Міноборони у Twitter з посиланням на дані розвідки.

6.03 Україна отримала від інших країн платформи та запчастини до літаків, щоб збільшити кількість власного повітряного флоту. Про це заявив речник американського Міноборони Джон Кірбі.

6.29 У Миколаївській області службового пса окупантів, який вижив під час бою, забрали українські військові. Тепер він проходить службу в кінологічному підрозділі однієї з частин Миколаєва.

7.00 Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця розповів на засіданні Радбезу ООН про «героїзм» і «стійкість» російської армії, яка тікала з награбованим з-під Києва від українських військ.

7.34. Наче майже вся Полтава: 1929 будинків зруйновано у Харкові. Інтенсивність та географія обстрілів трохи більша, ніж у попередні дні.

8.02. Як голова Макарівської ОТГ Вадим Токар став на захист міста, читайте ТУТ. Три доби тероборонці Макарова стримували росіян. Рашисти чинили терор та злочини, спалювали місто та ґвалтували жінок. Наші хлопці ціною життів змогли втримати фронт до підходу ЗСУ. Макарів рашисти не змогли взяти.

8.28. Особливо крупний улов: на Полтавщині браконьєр зловив риби на 100 тисяч грн. Поліція вилучила у 40-річного місцевого жителя надувний човен, близько 100 метрів рибацьких сіток та незаконний улов.

9.00. Через важкі втрати орки вивели з Харківщини батальйонну тактичну групу 237 танкового полку. Після спроб штурму російськими окупантами в Рубіжному та Сєвєродонецьку до лікарні міста Новоайдар доправили близько 130 поранених військовослужбовців противника.

9.38. У соцмережі фейсбук шахраї намагаються викрасти дані платіжних карток. Як захиститися?

10.01. На сьогоднішній день кіберполіція заблокувала близько 2000 ворожих ресурсів із загальною аудиторією в понад 17 мільйонів користувачів.

10.19. Чому деякі кременчужани сьогодні сидять без гарячої та холодної води, дізнайтеся ТУТ.

10.42. Які продуктові набори дають переселенцям у Кременчуці та як їх отримати. На сьогоднішній день продукти видають один раз у два тижні.

11.03. Кременчужанка після сварки з чоловіком подзвонила у поліцію і набрехала, що він знущається над дітьми. Про ситуацію на кордонах Полтавської області та стан громадського порядку на Кременчуччині розповів начальник Кременчуцької районної військової адміністрації Олег Лєднік під час ранкового брифінгу.

11.30. Небайдужі кременчужани допомогли поліції повернути додому 83-річну бабусю. Старенька забула, де її домівка.

12.05. На Полтавщині 17-річна дівчина пішла з дому і опинилася... на Закарпатті.
12.31. Кременчуччина прийняла вже понад 32 тисячі переселенців, з них майже 8 тисяч школярів.
12.57. ЗСУ звільнили Мар’їнку, а окупанти втратили майже 21 тисячу солдатів, 815 танків та 171 літак.
13.23. «Другий фронт» на Кременчуччині: яровими засіяно вже 31% ріллі – аграрії забезпечені усім для проведення посівної кампанії.
13.49. На тлі невдач на фронті москва розпочала «чистки» керівників «ЛНР» — українська розвідка.
14.18. На Полтавщині з початку квітня браконьєри на воді завдали збитків державі на 1,6 млн грн.
14.52. Окупанти штурмують 4 міста Донбасу, а їх ціллю можуть стати ще 6 українських міст.
15.12. Російський генерал, який керує бомбардуванням Маріуполя, народився в Україні. ГУР Міноборони оприлюднило повні дані щодо нього та його сім'ї.
15.43. Від початку війни СБУ викрила майже сотню російських ДРГ і затримано понад 300 колаборантів. Чи є такі на Полтавщині та у Кременчуці.
16.01. Комендантську годину на Полтавщині скоротили: наскільки і коли тепер не можна виходити на вулицю.
16.24. Реалії війни: росія вже втратила бойової техніки у 3,5 рази більше, ніж Україна. Такі дані наводять військові аналітики.

16.53. «Який рейх, такі й гауляйтери»: мер-колаборант Бердянська призначив своїм заступником двірника, а сам виявився педофілом.

17.39. 609 домогосподарств з 27 територіальних громад Полтавщини, які безкоштовно приймають у себе переселенців із територій, подали заявки на компенсацію оплати житлово-комунальних послуг.

18.11. ДСНС тестує екстрене оповіщення населення  через мобільні телефони - не лякайтесь. Повідомлення про надзвичайну ситуацію може з'явитися над усіма програмами або заблокованим екраном. Про кінець тестового періоду та запуск системи повідомлять додатково.

18.40. ТЪ побачив, як живуть перелесенці у гуртожитку на вулиці Єднання України у Кременчуці.

20.45. На Полтавщині визначились, як святкуватимуть Великдень в умовах воєнного стану: паски святити таки пустять, а на всеношну службу - ні.

21.23. Ворог намагається продовжувати наступ на сході України з метою встановлення повного контролю над Донецькою та Луганською областями, повідомляє Генеральний штаб Збройний сил України.

22.26. Україна підтримує ініціативу генерального секретаря ООН Антоніо Гутерріша ввести на Великдень гуманітарну паузу в Україні. Про це повідомляє МЗС України.

23.28. Кременчуцькі медики уже прийняли 13 пологів під час повітряних тривог.

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх