Дев'ятий рік війни з росією: 54-й день повномасштабного вторгнення

18.04.2022, 00:00 Переглядів: 2 571

 

Тримаймо стрій!

24 лютого, о 5.00 путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом 53 діб. «ТелеграфЪ» увесь цей час оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію. Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.34 Суперник футбольного клубу «Кремінь» - «Прикарпаття» з Івано-Франківська майже у повному складі вступив до лав Збройних сил України. 14 футболістів і тренери склали присягу на вірність українському народові.

1.01 У Rocker Сoncert Pub відбувся благодійний рок-концерт на підтримку батальйону територіальної оборони Кременчуцького району.

1.29 Росіяни використовують мирне населення, що залишилося у Маріуполі - близько 100 000 осіб - для розкопки завалів, збору трупів.

2.03 У неділю, 17 квітня, вийшла нова серія улюбленого українського блокбастеру «Чорнобаївка». Сили оборони України в 16 раз знищили там окупантів.

3.03 На Луганщині внаслідок обстрілів вже пошкоджено близько 10 релігійних будівель. У Сєвєродонецьку росіяни обстріляли вчетверте Христо-Різдвяний кафедральний собор.

3.27 На Харківщині захисники з 93-ї бригади Холодний Яр, збили російський гелікоптер Ка-52 за 15 млн доларів звичайною «Іглою».

4.05 Вимушені переселенці з 20 квітня зможуть оформити соціальну допомогу в «Дії», а для людей, яких будуть евакуйовувати з районів бойових дій, розгорнуть спеціальні пункти допомоги одразу на залізничних станціях.

4.33 Західні OSINT-журналісти опублікували фотографії крейсера «Москва», який був підбитий у Чорному морі двома ракетами «Нептун».

5.01 На Донецькому і Луганському напрямках українські військові у неділю відбили 12 атак ворога, знищили 10 танків, 5 артилерійських систем, 15 одиниць броньованої та 5 одиниць автомобільної техніки РФ, а також збили 2 вертольоти.

5.29 За минулу добу українські захисники знищили п’ять повітряних цілей російських окупантів - літак, три вертольоти та БПЛА.
6.03 Радник голови офісу президента Олексій Арестович заявив, що затриманий раніше народний депутат України Віктор Медведчук вже дає свідчення.

6.29 ЗСУ пішли в контрнаступ і відтіснили ворога далі від Харкова. Будь-які спроби рашистів захопити Харків призведуть лише до ще більших втрат серед окупантів.

7.02 Війська рф поспішають із підготовкою наступу на схід України для того, щоб до Великодня отримати хоч якісь тактичні надбання. Про це сказав в ефірі всеукраїнського телемарафону голова Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

7.31. Екс-міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков спрогнозував долю путіна. Його вранці знайдуть задушеним шовковою хусткою або скажуть, що він героїчно помер, так би мовити, від якої-небудь хвороби.

8.00. На Луганщині людей закликають евакуюватися, поки є шанс. Від місцевих жителів і їхнього рішення про евакуацію залежить, як швидко українські захисники впораються з російською навалою.

8.34. На кордоні зафіксовані випадки висадки пасажирів з потягів. Треба обов'язково мати при собі закордонний паспорт.

9.01. Сім'я загиблого бійця з Кременчуччини Володимира Отченашенка віддала його авто військовим, але воно потребує ремонту. Оголошений збір коштів.

9.29. Орки нанесли ракетні удари по Львову та Дніпропетровщині. Є загиблі. Над Дніпропетровщиною 60% ракет збила наша ППО.

10.00. Пошкоджену бронетехніку росіяни вивозять залізницею через білорусь. Обстановка на російсько-українському фронті станом на 6.00 18 квітня.

10.32. Військовий з Полтавщини Володимир Мусяк змагається в «Іграх нескорених» у Гаазі.

11.05. росіяни зайшли в місто Кремінну Луганської області та взяли його під контроль. Почалися вуличні бої, евакуація цивільних наразі неможлива. Про ситуацію в області інформує голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай.

11.25. На Кременчуччині ситуація спокійна, але випадків пияцтва та п’яних за кермом не меншає.

11.56. У Кременчуцькому районі зареєстрували понад 28 тисяч переселенців. Де їх розселятимуть, читайте ТУТ.

12.27. На Кременчуччині буде створено 20 добровольчих формувань тероборони територіальних громад.

12.37. Правобережна частина Кременчука залишилась без електропостачання - про причини.

12.59. На Полтавщині ДБР викрило масштабне відмивання коштів російським генералом через бізнес-партнера Киви.

13.21. У Кременчуці п'яний водій намагався «відкупитися» на блокпосту пачкою грошей.

13.42. Обстріл Львова рашистами: 7 загиблих, 11 поранених, ракети влучили в СТО та склади.

14.01. Кум путіна Віктор Медведчук просить обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя.
14.29. Російська армія зазнає катастрофічних втрат у війні проти України, а у новому наступі путін може її втратити. Але глава кремля демонструє «військовий ідіотизм» і готовий покласти у цій війні хоч половину населення рф.

15.27. На Сумщині орки відібрали телефон у 10-річної дівчинки, але його повернули наші бійці.

15.55. В армії рф військовослужбовці все частіше відмовляються від участі у війні проти України. Серед «контрактників» у підрозділах 150 мотострілкової дивізії кількість офіційних «відмовників» вже сягнула 60-70% від загальної кількості особового складу.

16.20. Порти всіх країн Євросоюзу закрили доступ для російських кораблів та суден

16.48. Розвідка здобула дані на зрадника, який бере безпосередню участь у збройній агресії росії проти нашої країни. Це колишній військовослужбовець ВВ МВС України ГАРЬКАВЕНКО Валерий Вікторович. Наразі він обіймає посаду командира 25 окремого загону спецпризначення «МЕРКУРІЙ» нацгвардії рф.

17.45. На Полтавщині 7160 дітей-переселенців долучилися до дистанційного навчання в школах.

18.12. Зеленський передав главі представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікасу заповнену анкету-опитувальник для отримання нашою державою статусу кандидата на членство в ЄС.

18.39. Офіс Генерального прокурора має звернутися до російської федерації з вимогою видати колишнього проросійського народного депутата Іллю Киву для здійснення над ним правосуддя.

19.52. Цього року в Україні скасовують додаткові вихідні дні. Так, 25 квітня, 2 травня та 9 травня є звичайними робочими днями, робота в які оплачується у звичайному порядку.

20.32. Генштаб ЗСУ фіксує ознаки початку наступальної операції на сході України з боку російських окупантів. У Маріуполі тривають бої, ворог проводить штурмові дії в районі морського порту.

21.11. Командир 36 окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Белінського, Сергій Волина, звернувся до світової спільноти. Маріуполю потрібна деблокада та термінова допомога в евакуації поранених, дітей, жінок а також тіл загиблих.

21.38. Кожен третій українець вважає, що залишати дім і рідних зараз - неправильно.

22.13. У російській столиці виявили тіла колишнього віцепрезидента Газпромбанку - 51-річного Владислава Аваєва, а також його дружини та доньки. 

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх