Офіційний коментар ТОВ "Керуюча компанія "Будсервіс" щодо публікації на сайті

25.04.2023, 13:47 Переглядів: 2 543

13 квітня 2023 року року на сайті telegraf.in.ua вийшла публікація "Як Малецький знищував культуру в Кременчуці та що стало з приміщеннями бібліотек?» 

У ній, зокрема, йдеться про те, що  "Завітав я і до зачиненої бібліотеки-філії номер 8 для дітей, що раніше розташовувалася по вулиці Велика Набережна, 17. Справа в тому, що до закриття, на першому поверсі багатоквартирного будинку, в густонаселеному житловому масиві, була чудова дитяча бібліотека, в приміщенні якої нещодавно зробили хороший ремонт. […] Уявіть моє обурення, коли в приміщенні, яке донедавна функціонувало, як установа для забезпечення духовного, морального і культурного розвитку наших дітей, я побачив представників офісу кол-центру управляючої компанії “БУДСЕРВІС”. Далі, щось коментувати важко. Сподіваюся, невдовзі ми дізнаємося інформацію, щодо правомірності розміщення представництва цієї юридичної особи, вартість орендної плати, та строк договору, якщо такий існує."

У відповідь на це повідомляємо наступне.

Нежитлове приміщення за адресою м.Кременчук, вул. Велика Набережна, 17 використовується КК "Будсервіс" на цілком законних підставах, а саме згідно договору оренди №5 від 25.01.2022 р, укладеного між Виконавчим комітетом Кременчуцької міської ради та ТОВ "КК "Будсервіс". Дане майно передано в оренду за результатом аукціону і може бути використано за будь-яким цільовим призначенням.

У березні 2022 року керуюча компанія "Будсервіс" виділила частину даного приміщення площею 265 м.кв. та надала його для потреб переселенців. Силами та коштом компанії у ньому було облаштовано 60 спальних місць, обладнані належним чином освітлення, опалення, туалет, душ (про це була стаття на вашому сайті 09.03.2022: У Кременчуці тимчасове житло для переселенців надає керуюча компанія “Будсервіс” » Всі новини Кременчука на сайті Кременчуцький ТелеграфЪ (telegraf.in.ua)).

В кінці літа потреба у використанні цього приміщення як прихистку для переселенців відпала. Станом на сьогодні половину приміщення компанія надає волонтерам безоплатно, де вони займаються збором гуманітарної допомоги, плетінням маскувальних сіток тощо. Іншу половину приміщення займає кол-центр компанії.

Також у публікації зазначається, "Цікаво, чи саме цей факт з біографії власника керуючої компанії "БУДСЕРВІС", представники якої закріпилися в приміщенні дитячої бібліотеки, дозволяє його підприємству систематично отримувати замовлення на послуги з управління багатоквартирними будинками де розташувалися приміщення комунальної форми власності. Виключенням не стали і філії «Кременчуцької міської публічної бібліотеки», керівництво якої уклало договір з компанією “БУДСЕРВІС” на 2023 рік, вартістю в 70 тисяч гривень." 

У відповідь на це повідомляємо наступне.

Особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку визначає Закон України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» від 14.05.2015 року № 417-VIII (далі - Закон № 417), який також регулює правові, організаційні та економічні відносини, пов’язані з реалізацією прав та виконанням обов’язків співвласників багатоквартирного будинку щодо його утримання та управління.

Згідно зі статтею 4 Закону № 417 власники квартир та нежитлових приміщень є співвласниками спільного майна багатоквартирного будинку. Власниками квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку можуть бути фізичні та юридичні особи, територіальні громади, держава. 

Статтею 5 Закону № 417 встановлено, що спільне майно багатоквартирного будинку є спільною сумісною власністю співвласників. Спільне майно багатоквартирного будинку не може бути поділено між співвласниками, і такі співвласники не мають права на виділення в натурі частки із спільного майна багатоквартирного будинку.

Частиною 1 статті 7 Закону № 417 визначено обов’язки співвласників багатоквартирного будинку, зокрема:

-забезпечувати належне утримання та належний санітарний, протипожежний і технічний стан спільного майна багатоквартирного будинку;

-забезпечувати технічне обслуговування та у разі необхідності проведення поточного і капітального ремонту спільного майна багатоквартирного будинку;

-забезпечувати поточний огляд і періодичне обстеження прийнятого в експлуатацію в установленому законодавством порядку багатоквартирного будинку протягом усього життєвого циклу будинку та нести відповідальність за неналежну експлуатацію згідно із законом;

-своєчасно сплачувати за спожиті житлово-комунальні послуги.

Другою частиною статті 7 Закону № 417 встановлено, що кожний співвласник несе зобов’язання щодо належного утримання, експлуатації, реконструкції, реставрації, поточного і капітального ремонтів, технічного переоснащення спільного майна багатоквартирного будинку пропорційно до його частки співвласника.

Отже, власники нежитлових приміщень у багатоквартирних будинках нарівні з власниками квартир у цих будинках є співвласниками спільного майна такого будинку і мають зобов’язання із здійснення витрат на управління будинком.

Тобто у даному випадку відповідальність з оплату за надану житлову послугу з управління покладається на комунальний заклад культури "Кременчуцька міська публічна бібліотека", яка є орендарем комунальної власності відповідно до ч.4 ст.12 ЗУ №417. Саме з цим комунальним закладом і укладено договір.

Таким чином, закиди щодо неправомірної діяльності компанії у приміщеннях, що належать до комунальної власності Кременчуцької міської територіальної громади, є безпідставними і нічим не обгрунтованими. У публікації була оприлюднена недостовірна інформація, без перевірки фактів, проблема висвітлена однобоко та упереджено.

    

Автор: Пресслужба ТОВ «КК «Будсервіс»
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

КЕРУЮЧА КОМПАНІЯ "Будсервіс":

Будсервіс

Про компанію КК "Будсервіс".

Компанія пропонує технічне обслуговування будівель, послуги з прибирання будинків і прилеглих територій, обслуговування енергетичних, теплових, водопровідних та пожежних систем, а також ремонт будинків та експлуатацію ліфтів. Керуюча компанія обслуговує територію Крюківського району міста Кременчука.

В обслуговування будинків та прибудинкової території входять такі роботи:

  • - Прибирання прибудинкової території
  • - Технічне обслуговування ліфтів, енергопостачання ліфтів.
  • - Технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем гарячого та холодного водопостачання, водовідведення, централізованого опалення, зливової каналізації.
  • - Дератизація, дезінсекція.
  • - Обслуговування димових та вентиляційних каналів.
  • - Технічне обслуговування та поточний ремонт мереж електропостачання та електрообладнання, конструктивних елементів, внутрішньобудинкових систем гарячого і холодного водопостачання, водовідведення централізованого опалення, зливової каналізації і технічних пристроїв будинків та елементів зовнішнього упорядження.
  • - Освітлення місць загального користування, підвалів та підкачування води.

НАША АДРЕСА: Україна, м.Кременчук, вул.Велика Набережна,17

ТЕЛЕФОН: +38 (067) 341-41-41

НАПИСАТИ НАМ на email: 35868931@ukr.net



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх