Розширення експортних можливостей, залучення інвестицій, економічний розвиток — підсумки бізнес-форуму на Полтавщині

11.05.2018, 10:15 Переглядів: 2 732

Днями у Кременчуцькій міськраді проходить бізнес-форум «Міжнародне співробітництво: створюємо майбутнє разом». На захід запросили представників Полтавської ОДАта іноземних фахівців.


 

На Полтавщині вже вдруге проходить Міжнародний економічний форум. Основна мета — показати економічний потенціал області на всеукраїнській та міжнародній аренах.


Серед учасників: представники Кременчуцької міської ради, Полтавської ОДА, структур, які займаються питаннями експорту та залучення інвестицій, дипломатичних установ, бізнес-кіл, фінансових, наукових та громадських інституцій. Форум проводять за участі експертів, підприємців та представників Болгарії, Канади, Литви, Польщі та областей України.


 


— Сьогоднішнє зібрання — платформа, на якій повинні обговорити всі суперечки, труднощі під час створення нового бізнесу та розширення існуючого. Кременчук — одне із показових міст Полтавщини, де влада робить все можливе, щоб інвестор прийшов. Заявити про інвестиційну привабливість — це лише початок, бажання. А шлях, щоб з’явився інвестор і почав виробництво чи бізнес, довгий і складний,
— розповів голова Полтавської ОДА Валерій Головко.



Основні питання Форуму: двостороннє економічне співробітництво (торгівля, розвиток і фінансування спільних проектів у сфері інновацій, технологій та науки); дієві механізми залучення інвестицій; екологія та енергоефективні технології.


  


Іноземні експерти ділилися досвідом, розповідали про свої успішні проекти. Обговорювали питання експорту, інвестицій, енергоефективності та інших напрямків, що впливають на економічний розвиток області. Також делегація Полтавської ОДА та міський голова Кременчука Віталій Малецький оглядово познайомилися із технологіями та підприємствами інших країн.


 


— У цьому році Кременчук демонструє свою готовність до того, щоб відновлювати ділові контактита налагоджувати нові. Також щоб залучитися підтримкою міжнародних технічних організацій, різних посольств країн, відновити побратимські зв’язки, які встановлені багато років тому. Такий майданчик, коли відбувається живе спілкування між представниками бізнесу, влади та інших країн дозволяє розширити і повністю продемонструвати весь свій потенціал,
— поділилася директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської ОДА Інна Іщенко.


 


За її словами, Кременчук — місто, яке є промисловим серцем України. Оскільки тут здійснюють діяльність безліч підприємств, які забезпечують надходження до бюджетів всіх рівнів. Це Крюківський вагонобудівний завод, підприємство «АвтоКрАЗ», Кременчуцький колісний завод, «Кредмаш» — ряд різних підприємств. Це компанії, які вже стали на ноги, але лишаються ті, які лише продемонстрували можливість розвиватися.


 


Такі зустрічі допомагають зрозуміти, яким чином спілкуватися бізнесу із владою, які робити кроки з боку влади, щоб підтримувати інвестиційний клімат і забезпечувати привабливість регіону. Говорили про преференції, вільні економічні зони, зменшення податкового тиску та інші заходи, які сприяють реалізації малого та середнього бізнесу. Про це спілкувалися на першому пленарному засіданні, у подальшому — триватимуть секційні обговорення.


Прес-служба Полтавської ОДА

Автор: прес-служба
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Твоя влада:

Проект «Твоя влада» - офіційна сторінка Полтавської обласної держадміністрації

«ТВОЯ ВЛАДА». ПРО ПРОЕКТ

Комунікаційні майданчики розвиваються з неймовірною швидкістю. Обласна влада повинна користуватися ними для ефективного зв’язку з мешканцями Полтавщини.

Відкритість — є одним із головних пріоритетів Полтавської ОДА. Наша структура працює над цим, щоб якомога ефективніша налаштовувати зв’язок з усіма жителями нашої області.

Прес-служба Полтавської ОДА намагається по максимуму використовувати наявні наразі майданчики для комунікації: газети, телебачення, живе спілкування з людьми. Але вже очевидно, що велику частину інформаційного поля зараз займає саме онлайн.

На початковому етапі ми налагодили комунікацію через соціальні мережі: почали інформувати користувачів «Facebook» та «Twitter» про нашу діяльність та робити все можливе, щоб спілкування було діалогом, а не монологом.

Наступний крок — це більш ефективне інформування полтавців про нашу діяльність через інтернет-видання. Полтавська ОДА активно співпрацює з цим видом медіа. Зараз ми відкриваємо проект «Твоя влада», щоб мати можливість показати роботу обласної влади, провести читача коридорами ОДА, познайомити з її працівниками.

Ми готові до діалогу з кожним. Готові до діалогу з Тобою. Тому що ми — Твоя влада.

Прес-служба Полтавської ОДА

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх