Допомогу Кременчуцькому госпіталю від глобинської громади доставила Нацгвардія

5.04.2016, 14:14 Переглядів: 4 033

Допомогу Кременчуцькому госпіталю від глобинської громади доставила Нацгвардія

Гуманітарну допомогу доставили у Кременчуцький обласний госпіталь для ветеранів війни

Близько 4 тон допомоги зібрали мешканці Глобинського району для військових, які лікуються у Кременчуцькому обласному госпіталі для ветеранів війни. Допомогу на автомобілі КрАЗ доставили бійці Нацгвардії з Кременчука. Допомога від мешканців Градизька не вмістилася, тому довантажили ще один вантажний автомобіль.

 

Збір благодійної допомоги для харчування ветеранів війни Кременчуцького госпіталю організували голова райкому профспілки працівників освіти і науки Любов Качмар і волонтер, працівник газети "Зоря Придніпров'я" Анатолій Бабенко.

 

Активну участь в акції взяли небайдужі жителі Глобинського району, батьки, учительський та учнівські колективи Градизької та Глобинської гімназій, Глобинських №3 та №5, Куп'єватівської, Зубанівської,  Пирогівської, Пузиківської, Погребівської, Опришківської, Манжеліївської, Бугаївської, Бабичівської, Обізнівської, Броварківської, Великокринківської І-ІІ та І-ІІІ ступенів, Веселодолинської, Петрівської, Градизької №1та №2 загальноосвітніх навчальних закладів. До акції приєдналися СФГ"Агросвіт-СВ"Сергій та Валерій Ведмідь, ТОВ ІПК "Полтавазернопродукт"Юрій Мацак, ТОВ "Агрофірма Мічуріна"Володимир Шкірко, АФ"Урожай" Андрієнко Олексій, СФГ"Астра" Горобець Іван, приватні підприємці: Катерина Маловічко, Сергій Сироватень, Дмитро Хаджив. 

 

Працівники методичного кабінету відділу освіти та учні Глобинської гімназії разом з начальником Кременчуцького госпіталю вантажили: овочі, крупи, олію, мед, сало, домашню консервацію. 

 

За словами бійця батальйону "Донбас" Олега Штефана, два тижні назад до нього звернувся начальник госпіталю Микола Литвиненко.

 

- Я з дитинства Миколу Миколайовича знаю, він мене ще “шпендиком” навчав робити уколи. Намагаємось по можливості допомагати госпіталю.

І як завжди на допомогу прийшла Глобинська громада, тут у мене надійні друзі. За добу була зібрана допомога для військових, які лікуються в Кременчуцькому госпіталі.

 

Раніше від глобинської громади ми неодноразово відправляли допомогу на окуповані території, військовим під Маріуполь. Зараз вирішили допомогти військовому госпіталю. Скоро розпочнеться чергова хвиля демобілізації і всі бійці будуть проходити через госпіталь. Хочемо показати приклад депутатам, які 9 травня ветеранам Другої світової війни будуть дарувати квіти, що необхідно нашим ветеранам у госпіталі, - зазначив Олег Штефан.

 

Головний лікар Кременчуцького обласного госпіталю для ветеранів війни Микола Литвиненко, розповів, що не вперше таким чином збирає допомогу.

 

Коли вперше заступив на посаду керівника зіштовхнувся з проблемою харчування. Тоді приходилося їздити по селах і просити людей допомогти з продуктами, але скільки продуктів як зібрали глобинці, бачу вперше. Тож щиро дякую за щедрість і небайдужість. Тепер основні кошти спрямуємо на закупівлю м'яса, риби та фруктів.

 

Нагадаємо, що згідно з новою постановою Кабінету Міністрів "Про збільшення норми грошових витрат на харчування та медикаменти в закладах охорони здоров’я для ветеранів війни" збільшується фінансування на реабілітацію військових. Так, на одного хворого в день виділятиметься на харчування 55 грн (раніше ця сума становила 10 грн), а на придбання медикаментів і перев’язувальних засобів – 65 грн (раніше - 10 грн). Але не відомо, коли саме збільшиться фінансування.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

Допомога військовим:

Акція "Телеграфа" на допомогу українським військовим. Ми закликаємо кременчужан надати посильну допомогу нашим солдатам.

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх