У Кременчуці розпочали збір пластикових кришечок на протези бійцям АТО

13.08.2015, 15:45 Переглядів: 11 163

У Кременчуці розпочали збір пластикових кришечок на протези бійцям АТО

Приносити кришечки можна до приймальні та у кіоски преси «Приватної газети», до військового госпіталю та у пологовий будинок

У Кременчуці розпочали збір пластикових кришечок на протези бійцям АТО

 

У Кременчуці розпочали збір пластикових кришечок на протези бійцям АТО. Організаторами збору в нашому місті стали Міжнародний благодійний фонд «Пульс надії», пологовий будинок, «Кременчуцький Телеграф», «Приватна газета», які приєдналися до всеукраїнської акції київського благодійного фонду «ОВЕС».

  

- Про ініціативу зі збору кришечок ми дізналися давно і хотіли долучитися, але ніяк не могли знайти місце для зберігання цих кришечок, - розповідає волонтер фонду «Пульс надії» Ольга Назарова. – Допомогли нам у цьому небайдужі кременчужани – тепер збір проводиться у приймальні «Приватної газети» та у її кіосках преси, у пологовому будинку та у військовому госпіталі.

 

За словами жінки, благодійний фонд «ОВЕС» має вихід на виробника протезів. Ці протези виробник готовий робити безкоштовно, але він немає сировини, тому потрібні кришечки. Як тільки у Кременчуці назбирається понад 200 кілограм кришечок – їх відвезуть до Києва.

 

За даними БФ «ОВЕС» до всеукраїнської акції вже долучилося понад 40 міст - збирають кришечки-закрутки та окремо пластикові пляшки для протезування воїнів АТО. Пластикова пляшка та кришка виготовляються з різних видів пластику, після збору їх дроблять у гранули і використовуються як сировину для протезу або продають, а кошти спрямовуються на протез для конкретного бійця. За словами представників фонду, ця акція водночас вирішує дві проблеми - екологічну та соціальну. Акцію підтримали Міністерство екології України, Міністерство освіти України, Міністерством молоді і спорту України.

 

Вже відомо, що на 1 протез руки необхідно 500 тисяч кришечок, а на 1 протез ноги – 850 тисяч кришечок.

 

За даними пані Ольги, у Кременчуці, на щастя, немає бійців, яким потрібні протези, тому допомагатимуть кременчужани військовим з інших населених пунктів України.

 

Окрім того, планується, що з 1 вересня у всіх школах та садочках Кременчука також збиратимуть кришечки - працівники закладів, учні та їх батьки зможуть допомогти військовим.

 

Збір тільки-но розпочався, проте соцмережами шириться інформація про інші заклади, які також долучилися до всеукраїнської допомоги бійцям – кришечки вже збирають вихованці кременчуцького дитячо-юнацького клубу «Пошук», а у штаб «Майдану» кременчужани принесли кілька ящиків пластикових кришечок.

Автор: malyarenko
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

Допомога військовим:

Акція "Телеграфа" на допомогу українським військовим. Ми закликаємо кременчужан надати посильну допомогу нашим солдатам.

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх