Вибори у Кременчуці можуть визнати не дійсними

14.11.2015, 01:12 Переглядів: 8 857

Кременчуцька виборча комісія очікує рішення Центральної виборчої комісії

Вибори у Кременчуці через відсутність районних комісій можуть визнати не дійсними. Про це заявив один з довірених осіб кандидата на посаду міського голови. За його словами, якщо районні комісії не запрацюють, це може призвести до фальсифікації.

 

У разі ігнорування цього прохання, вони готові звернутися до суду, щоб провести повторне голосування. На запитання журналістів, чи будуть вони подавати до суду, якщо виграє їх кандидат, представник відповів:

- Я вам відповісти не готовий.

 

Член міської виборчої комісії, юрист Дмитро Мельник пояснив, що Кременчуцька виборча комісія чекає офіційного роз'яснення ЦВК:

 

- Чи повинні брати участь районні виборчі комісії повторно у голосуванні. У нас є норма закону. Згідно Закону України "Про місцеві вибори" територіальна виборча комісія встановлює результати голосування на підставі протоколів дільничної комісії. Ми і є територіальною виборчою комісію.

Дійсно, за неофіційною інформацією, Центральна виборча комісія подзвонила і сказала, що районні в місті комісії повинні працювати. На прохання надати роз’яснення та підстави для такої роботи у ЦВК повідомили, що роз’яснення будуть найближчим часом. Але ми вже чекаємо другу добу.

Навіть якщо необхідні будуть районні комісії, вони у нас сформовані. Проблем немає. За необхідності, вони у неділю виходять на роботу і отримують протоколи дільничних виборчих комісій.

 

Завтра зранку Кременчуцька виборча комісія розпочне видавати бюлетені у виборчі дільниці.

Теги: выборы-2015
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВИБОРИ-2015:

25 жовтня 2015 року в Кременчуці відбудуться вибори мера, депутатів Кременчуцької міської ради та депутатів Полтавської обласної ради.

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх