Пролетарську розширять від Леніна до Першотравневої

24.12.2011, 10:00 Переглядів: 5 169

 ул. Пролетарская ул. Пролетарская
Каштани спиляють, але посадять нові дерева

До редакції надійшов лист, у якому мешканець будинку №11 на вул. Пролетарській питає у мера міста - чи справді їхню вулицю розширюватимуть за рахунок вирубки каштанів, які вони садили 40 років тому.


«Пане Бабаєв! У нас питання таке. Коли розвантажите вул. Пролетарську від маршруток, які їдуть в обох напрямках? У всіх містах України мікроавтобуси виї­жджають від автовокзалу, а не з центру. В основному рух маршруток перенесений на вул. Пролетарську. За останній час кількість транспорту різко зросла.


А скільки зняли переобладнаних маршруток, як обіцяли? Кажуть, що ви запланували розширити вулицю Пролетарську і при тому вирубати каштани - ми чекали 40 років, поки вони виростуть. Коли була платна стоянка на вул. Пролетарській, автомашини не стояли або зупинялись та швидко їхали. А тепер водій свого залізного коня на цілий день ставить, а деякі – на всю ніч. По місту перед кожним магазином вирубані дерева...
А. Бойко, вул. Пролетарська, 11, кв. 25».

 

Про ідею розширення вулиці Пролетарської «ТелеграфЪ» писав ще минулої зими. Тоді ДАІ надала мерії ряд пропозицій щодо розвантаження центральних доріг міста. Частину ідей, як то заборона паркуватися на Жовтневій та Леніна, вже втілюють у життя – встановлюють знаки. Розширення ж вулиць – питання, перш за все, фінансове і швидко виконати це завдання важко. Окрім вирубки дерев та прокладання асфальту, потрібно замінити комунікаційні мережі (електроопори, освітлення та інше). Питання платних парковок, як пропонує читач, у місті вже давно закрили – ширина доріг не дозволяє організувати їх за всіма правилами.


Навіщо розширяти
ДАІ пояснює необхідність розширення вулиці просто. Кожен у години пік бачить «хвіст», який тягнеться від Жовтневої до Першотравневої. Аби його зменшити, пропонують зробити додаткову смугу руху. Тоді пропускна здатність перехрестя значно зросте.

 

Як розширювати


Якщо раніше ДАІ просила розширити хоча б ділянку дороги від вулиці Свердлова до  Першотравневої, то зараз мова йде і про вулицю Леніна. За словами головного архітектора міста Віктора Труша, проїжджу частину планують збільшити на 2,5 метри. Найвужчим місцем наразі є сходи до аптеки «Ветеран», але їх можна прибрати та  зробити вхід із бокової частини будівлі (від аптечного кіоску). Зараз над цим питанням працюють спеціалісти.


– Звісно, дерева доведеться прибрати, але замість них висадять нові, – каже Віктор Труш і додає, що проекту розширення вулиці ще немає – є лише наміри.

 

Фото: Эдуард Аверьянов

Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

Дороги & Дурні:

Проект тижневика «Кременчуцький ТелеграфЪ», який покликаний підняти громадськість для вирішення нагальних дорожніх проблем (світлофори, знаки, розмітка, ремонт доріг, освітлення, конфліктні ситуації з поліцією та іншими службами) і, природньо, разом будемо «сварити» порушників ПДР.

Чекаємо ваших фото- і відеотрофеїв, відгуків, пропозицій, питань.

E-mail: telegraf.in.ua@gmail.com
Телефон: (068) 640-44-48
Facebook: facebook.com/telegraf.in.ua.kremenchug/

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх