Від мера Кременчука вимагають громадських слухань по тарифах на тепло

3.10.2017, 17:44 Переглядів: 4 269

Від мера Кременчука вимагають громадських слухань по тарифах на тепло

Ви теж можете cказати своє слово: скопіюйте лист та надішліть його до мерії, якщо не хочете, щоб тарифи на опалення і гарячу воду були підвищені без обговорення

 

Третього жовтня ініціативна група журналістів «Відкритий доступ» направила лист меру Кременчука. У ньому пропонується не затверджувати тариф на опалення і гарячу воду КП «Теплоенерго» без відкритих громадських слухань. Автори листа — представники громадської ініціативи «Відкритий доступ», співкоординатором якої є журналіст «Телеграфа» Тетяна Донченко.

 

Нагадаємо, 2 жовтня під час брифінгу міський голова Віталій Малецький заявив, що проект рішення про нові тарифи на тепло і гарячу воду буде винесений на затвердження вже на наступне засідання виконкому — 9 жовтня. Раніше мер обіцяв громадські слухання з питань тарифів, та наразі влада готується затвердити їх без обговорення.

 

 

 

 

Між тим, як писав «ТелеграфЪ» у попередній публікації, це порушує норми Закону «Про особливості доступу до інформації у сферах постачання електричної енергії, природного газу, теплопостачання, централізованого постачання гарячої води, централізованого питного водопостачання та водовідведення». Адже відповідно до цього закону, відкриті слухання у разі зміни цін і тарифів є обов'язковими. Ці аргументи використовують і автори листа.

 

...як законослухняні громадяни, котрі хочуть реалізувати своє право на громадське обговорення тарифів, пропонуємо:

  1. Не включати проект рішення «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуг з централізованого опалення та з централізованого постачання гарячої води, які надаються комунальним підприємством «Теплоенерго» м.Кременчука» до порядку денного засідання виконкому 9 жовтня.

  2. Провести процедуру відкритого обговорення тарифів, врахувати думку громади і лише після цього винести проект рішення на затвердження виконавчого комітету.

(Цитата з листа)

Автори листа також повідомляють про намір звернутися до суду, якщо влада проігнорує вимоги закону і не проведе громадських слухань з питань тарифів, тобто позбавить людей права на інформацію та на участь у місцевому самоврядуванні.

 

Ви теж можете вплинути на владу

Читачі «Телеграфа» запитували, що ж робити, аби нові тарифи не підвищили без урахування думки громади? Ось наші поради, варто спробувати вплинути на владу:

 

1. Скачайте лист до мера (за посланням нижче).

mskomu-golov-maleckomu-schodo-tarifv.doc [17,5 Kb] (cкачиваний: 217)

 

2. Відправте аналогічний лист від себе на адресу відділу звернень громадян виконавчого комітету міської ради:

 

  • відділ звернень громадян, вул. Першотравнева, 1 (поштою) або електронною поштою skargu@kremen.gov.ua
  • для колективних звернень, ініціативних груп: відділ по роботі з документами, вул. Перемоги, 4, каб. 116, або електронною поштою gor@kremen.gov.ua

 

 

 

Автор: ТелеграфЪ
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВІДКРИТИЙ ДОСТУП:

Закон «Про доступ до публічної інформації» зобов'язує владу публікувати фінансову звітність, інформацію про закупівлі, про вільні земельні ділянки, оренді комунальних приміщень, про прийняті рішення, проекти. Це дає можливість кременчужанам контролювати владу, використання нею бюджетних коштів – наших з вами грошей, сплачених у вигляді податків.

Всупереч закону, частина інформації залишається закритою або публікується на сайті Кременчуцької міської ради з порушенням термінів. Ми хочемо домогтися, щоб влада неухильно дотримувалася закону. І будемо розповідати про те, що від нас намагаються заховати.

Кампанію «Відкритий доступ» у 2016-2017 роках журналісти реалізовували за підтримки МЗС Чехії у рамках програми Transition, неурядової організації NESEHNUTI і ГО «Європейський клуб».

Координатор проекту в «Кременчуцькому Телеграфі»:
Тетяна Донченко, 066-299-09-53
e-mail: t.donchenko88@gmail.com

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх