Восьмий рік війни з росією: 48-й день повномасштабного вторгнення

12.04.2022, 00:00 Переглядів: 1 924

 

Тримаймо стрій!

24 лютого, о 5.00 путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом сорока семи діб. «ТелеграфЪ» увесь цей час оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію. Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.39 Понад 8 000 громадян виявили бажання бути добровольцями-рятувальниками. Більше половини – це Київ і Київська область. І це тільки впродовж 6 днів реєстрації.

1.01 Вижила господиня квартири, в якій вціліла шафа з посудом та васильківським керамічним півником. Жінці вдалося виїхати з охопленого війною міста та переселитися на Західну Україну. Вона навіть розповіла, хто прибив їй ту поличку.

1.33 У результаті використання росією хімічної зброї в Маріуполі, три людини мають ознаки отруєння бойовими хімічними речовинами, але «без катастрофічних наслідків».

2.29 Зеленський наголосив, що для того, щоби Збройні сили могли швидше звільняти від російських окупантів українські міста, зокрема - Маріуполь, необхідно більше зброї, літаків та бронетехніки.

3.03 Зенітно-ракетні підрозділи Повітряних сил та ППО Сухопутних військ Збройних сил України знищили 7 повітряних цілей російських окупантів: літак, 2 вертольоти, 4 безпілотних літальних апарати.

4.02 Український танкіст, якого вважали загиблим, проповз з перебитими ногами 6 км і вижив

4.29 У Миколаївській області російські загарбницькі війська жили в саморобному... дуплі.

5.00 Воїни 13-го окремого десантно-штурмового батальйону імені Героя України полковника Тараса Сенюка 95 окремої десантно-штурмової бригади протягом 2 днів запеклих боїв на одному з важливих напрямків знищили 5 танків противника, один з них командирський.

5.34 Шведська команда Ward Racing припинила співпрацю з російським гонщиком Артемом Сєвєрюхіним, який показав нацистський жест під час нагородження на юніорському чемпіонаті Європи з картингу у Португалії.

6.03 Сьогодні марка «Русский военный корабль, иди на...!» з'явиться у продажу у відділеннях «Укрпошти».

6.31 росія почала передислокацію та поповнення своїх сил на тимчасово захоплених територіях України, зокрема поблизу Ізюма, перед імовірним наступом у цьому регіоні. Про це речник Пентагону Джон Кірбі сказав на брифінгу.

7.02. Які будуть евакуаційні рейси УЗ на 12 квітня.

7.34. Воїнам на передову збирають наколінники та налікотники.

8.03. Шукаєш роботу або хочеш здати квартиру в Кременчуці? Гайда в «Приватну газету» онлайн!

8.31. На Полтавщині один чоловік відправив у реанімацію іншого.

9.00. росія перекидує авіацію на аеродроми поблизу східних кордонів України. Орки розміщують техніку та живу силу безпосередньо у житловій забудові, подекуди ведуть бойові дії в цивільному одязі.

9.35. На Полтавщині розшукують трьох людей, які зникли безвісти.

10.04. російська війська стоять на кордоні з Сумщиною, але сил для удару у них немає.

10.36. Вночі рашисти випустили дві ракети по Дніпропетровщині. Також ворог вгатив «Точкою-У» по Лисичанську.

11.00. Поблизу Полтави автівка BMW в'їхала у відбійник та перекинулася. 43-річну пасажирку госпіталізували з травмами.

11.30. На Кременчуччині ситуація спокійна, правопорушень, пов’язаних з пияцтвом, майже не було. За добу ДСНС зафіксувала лише дві пожежі побутового характеру.

12.01. Красиве: аеророзвідка показала, як NLAW палить танки. Свіжі дані по втратах ворога за весь час вторгнення в Україну ТУТ.

12.29. Ворог планує теракти на території росії для нагнітання антиукраїнської істерії. Можливі мінування і підриви житлових будинків, лікарень та шкіл в рф, а також нанесення ракетно-бомбових ударів по місту Бєлгород чи одному з міст Криму.

12.57 На факт застосування хімічної зброї російськими військами відкликнувся начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

13.25 У Бучі Київської області рашисти тримали в одному із підвалів 25 українських дівчат віком від 14 до 24 років та регулярно ґвалтували.

13.55 В Україні посилили покарання за торгівлю гуманітарною допомогою у воєнний час - можна сісти на 7 років.

14.23 Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін у своєму Телеграм-каналі написав, що з початку війни в області зареєстровано 1618 шлюбів та народилося 1167 дітей.

14.51 Вже зафіксовані сотні випадків зґвалтувань російськими загарбниками в Україні, в тому числі неповнолітніх дівчат, дітей і навіть немовляти Про це сказав Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні до парламенту Литви.

15.23 Американські журналісти зауважили, що росіяни, які дізнаються про війну в Україні через російські державні ЗМІ, живуть в «альтернативній реальності». Вони хочуть вірити державній пропаганді, яка створює для них підстави пишатися війною в Україні.

15.52 Російські окупанти переселяють українців з тимчасово окупованих територій до Сибіру та за Полярне коло. Вже близько 100 тисяч людей опинились за тисячі кілометрів від своїх домівок.

16.20 Розвідка повідомляє, що росіяни шукають способи утримати військовослужбовців, які втратили мотивацію. Їм не виплачують обіцяних додаткових доплат, не надають статус «ветерана», примушують до підписання контрактів з положеннями про згоду на виконання завдань у районах військових дій, незалежно від місця їх проведення.

16.49 НАТО слідкує за перегрупуванням російських окупаційних військ та поповненням їх величезних втрат. В Альянсі заявили, що в Україні очікується другий етап війни, і він буде ще більш масштабним та кривавим.

17.15 Українські військові відсунули лінію бойових зіткнень від Дніпропетровської області та повернули контроль над 15 населеними пунктами.

17.43 На Полтавщині ввели в обіг поштові марки «Русскій воєнний корабль, іді нахуй!».

18.21 Реєстр державних зрадників, створений Рухом ЧЕСНО та Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК) поповнився медійниками. Їх у списку 13. На сьогодні повний список складається зі 100 осіб, серед яких політики, правоохоронці, журналісти та судді.

18.49 У школах Німеччини навчається майже 60 тисяч українських дітей-біженців.

19.19 Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко назвав масові розстріли цивільного населення під час російської окупації Буча «психологічною спецоперацією англійців».

19.48 У Маріуполі за попередніми даними загинули 22 тисячі людей. рашисти встановлюють мобільні крематорії та вивозять тіла людей з-під завалів і просто з вулиць на непідконтрольну Україні територію.

20.45 У Генштабі ЗСУ попереджають, що залишається високою загроза застосування військами рф ракетного озброєння по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на всій території України.

21.11 Окупанти знову обстріляли Миргород. Два «прильоти». Постраждалих і наслідки уточнюємо.

22.00 Президент України Володимир Зеленский на своєму офіційному телеграм-каналі повідомив про «проведену спецоперацію завдяки СБУ». Та опублікував фото оголошеного в розшук Віктора Медведчука. Деталі президент пообіцяв розповісти пізніше. Трохи пізніше інформацію підтвердила СБУ.

22.41 У Семенівці Кременчуцького району в останню путь провели бійця 17 сотні ДУК ПС - Полтавщина - Володимира Отченашенка.

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх