Офіційно збільшилася кількість загиблих в ТЦ «Амстор» Кременчука

10.04.2023, 11:17 Переглядів: 7 529

 

За 7 місяців після трагедії тіло жінки не знайшли, тому питання вирішувалося через суд 

Сьогодні, 10 квітня, Крюківський районний суд визнав працівницю «Амстору» Ларису Коханівську померлою. Жінка загинула від російської ракети, яка влучила у торговельний центр 27 червня 2022 року. Справу розглядала суддя Крюківського районного суду Світлана Фадєєва. Оскільки ракета розірвалася поблизу того місця, де була жінка, її не змогли встановити навіть за експертизою ДНК. 

Ларису Коханівську вбила російська ракета Х22. Жінка майже рік працювала прибиральницею в магазині Comfy. Завали на місці ракетного обстрілу розібрали майже за тиждень, проте тіло жінки так і не знайшли. Що Лариса загинула, рідні побачили на відео з торговельного центру. 

На судовому засіданні останніми до справи долучили матеріали з відділення поліції №1 Кременчуцького відділу поліції, через які двічі переносили розгляд справи.

Напередодні на судовому засіданні заслухали сусідів Лариси, які підтвердили, що жінка після 27 червня не з'являлася вдома й на зв'язок не виходила.

Донька та чоловік Лариси розповіли, що востаннє бачили її зранку 27 червня, коли близько 7.00 проводжали на роботу. Вони з нею списувалися та зідзвонювалися протягом дня, проте після вибуху слухавку жінка не брала. 

Comfy надало відомості, що Лариса Коханівська працювала у них й востаннє була на роботі 27 червня, коли ракета російської армії влучила по торговельному центру. 

Варто зауважити, що суд до найменших дрібниць розглядає справу, адже він стане одним із судових прецедентів у розгляді справ, коли на місці обстрілу російськими ракетами не знаходитимуть залишки загиблих людей, щоб встановити їх за експертизою ДНК. Тому на судовому засіданні заслухали кількох свідків, долучили розслідування правоохоронців, дослідили усі матеріали. 

Нагадаємо, що за рік повномасштабного вторгнення росії у Кременчуці загинуло 23 цивільні особи. Першим загиблим кременчужанином внаслідок російської агресії став працівник ТЕЦ Антон Антоненко. Найбільше людей місто втратило 27 червня 2022 року, коли російські війська випустили ракету по торговельному центру «Амстор». Більшість загиблих знаходилися у правій частині «Амстору» з боку, куди прилетіла російська ракета (на фото зображений міністр Денис Монастирський поруч з картою пошукових робіт загиблих).

23 цивільних втратив Кременчук на російсько-українській війні:

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

Амстор:

27 липня російські війська обстріляли ТЦ «Амстор». Внаслідок обстрілу загинула 21 особа, ще одна жінка вважається безвісти зниклою. Близько сотні кременчужан звернулися до лікарні за медичною допомогою.

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх