Дев'ятий рік війни з росією: 58-й день повномасштабного вторгнення

22.04.2022, 00:00 Переглядів: 1 727

 

Тримаймо стрій!

24 лютого, о 5.00 путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом 57 діб. «ТелеграфЪ» увесь цей час оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію. Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

 

00.29 Легенда українського драм-енд-бейсу Dj Tapolsky, справжнє ім'я якого Анатолій Топольський, випустив свіжий трек із назвою «Вiдбiй Тривоги». Зібрані від прослуховування гроші будуть переказані до одного з підрозділів 72-ї бригади ЗСУ.

1.30 Упродовж поточної доби, 21 квітня, військовослужбовці угруповання Об’єднаних сил успішно відбили 10 атак російської армії на Донецькому та Луганському напрямках.

2.03 В новинах на російському телеканалі НТВ показали сюжет з Херсона, де щасливі люди гуляють по парку, немає жодних зруйнованих будинків, а вся інфраструктура працює. Насправді в сюжеті показано російське місто Єйськ.

3.00 На півдні та сході нашої держави окупанти продовжують робити все, щоб були підстави для них говорити хоча б про якісь перемоги. Вони накопичують сили, заганяють на нашу землю нові батальйонні тактичні групи. Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

4.02 За минулу добу ЗСУ уразили 15 повітряних цілей російських окупантів: 3 літаки (попередньо Су-34, Су-35, Су-25); 3 вертольоти (два Мі-8 та один Ка-52); 9 БпЛА ОТР («Орлан-10»).

5.01 Ситуація у Херсонській та Миколаївський областях на півдні України залишається стабільно напруженою. Нашими підрозділами відбито дві атаки противника при спробі просунутися до адмінкордону з Миколаївською областю. У ході боїв противник зазнав втрат та відступив.

6.00 Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба доручив зробити безкоштовним оформлення посвідчень особи на повернення до України, щоб вирішити проблему українців, які вимушено виїхали за кордон без документів.

6.29 Перший віцепрем'єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко вважає, що Україна має повноцінно стати членом Європейського Союзу у 2024 році.

7.01 Депутати Верховної Ради ухвалили Закон про дерадянізацію законодавства України.

8.01 Зеленський заявив, що росія відмовилась від пропозиції про встановлення Великоднього перемир'я.

8.29 Окупанти з 30 квітня 2022 року заборонять виїзд та в’їзд в Крим, щоб не зірвався весняний призов. Про це йдеться в оперативному зведенні Генштабу.

8.59 У Кременчуці відновлюють оформлення біометричних паспортів, однак є проблеми з доставкою.

10.06 За даними  обласних військових адміністрацій, відносно спокійно ніч минула на Волині, у Закарпатті, на Рівненщині, в Івано-Франківській, Хмельницькій, Чернівецькій, Львівській областях, Одеській, Дніпропетровській, Запорізькій, Вінницькій, Тернопільській областях, на Київщині, Полтавщині, Житомирщині, Кіровоградщині, Черкащині, Сумщині та Чернігівщині. Були повітряні тривоги.

10.39 У Запорізькій області зранку впав літак АН-26. Повітряне судно виконувало технічний рейс… За попередньою і поки не підтвердженою інформацією, літак зачепив електроопору, внаслідок чого загорівся двигун. На місці події працює ДСНС та відповідні органи.

12.24 На Полтавщині протягом минулої доби поліцейські виявили 40 підозрілих осіб, яких перевіряють на причетність до співпраці з ворогом.

12.50 Вчора у центрі Кропивницького було чутно вибухи. Про це «Кременчуцькому Телеграфу» повідомили очевидці. Сьогодні пообіді голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович повідомив, що на території області спрацювали сили протиповітряної оборони (ППО).

14.38 Кременчуцькі депутати підтримали ініціативу про заборону діяльності релігійних організацій, пов'язаних з рф. Вони закликали Верховну Раду України якнайшвидше розглянути законопроєкт та унеможливити вплив росії через РПЦ.

15.10 Олена Гомоненко із півторарічним сином та чоловіком залишили свій будинок в Ізюмі після авіаударів. Зараз живуть в Кременчуцькій школі-інтернаті, де розмістилося 80 евакуйованих.

15.32 У Кременчуці попрощалися із військовим Романом Шелеськом, який загинув у Луганській області. У військового залишились дружина, троє дітей та батьки.

16.02 Нагородили 44 рятувальників Кременчука, які приборкували пожежу, після російського обстрілу. Вони отримали грамоти від викокому Кременчуцької міськради та Кременчуцької РВА.

17.01 Військові врятували рубіжанських дітей, які знаходилися під обстрілами, та возз‘єднали їх з батьком у Полтавській області.

Щасливу історії розповів керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

18.03 На благодійному аукціоні, що проходив на Prozorro.Продажі, ту саму марку з кораблем продали за 5 млн грн. Зібрані кошти підуть на підтримку ЗСУ.

18.34 Кременчужан запрошують у військові навчальні заклади. Навчання військових фахівців у ВВНЗ та ВНП ВНЗ здійснюється за схемами підготовки «курсант» або «студент – курсант».

20.04 Кременчужанин Юрій Білоус до повномасштабного вторгнення працював у сфері послуг, а після став майстер-шефом у кафе з промовистою назвою «Паляниця».

20.33 Відбулася позачергова сесія Кременчуцької міської ради. Депутати розглянули та затвердили ряд рішень виконавчого комітету, що стосуються бюджетних та фіннсвих питань. Серед іншого, затвердили у новій редакції міську Програму допомоги військовим частинам.

20.43 На 9 році російсько-української війни на території санаторію «Сосновий бір» (село Власівка на Зіньківщині) нарешті прибрали бюст леніна.

21.02 На Запоріжжі російська тактична група втратила боєздатність - Генеральний штаб.

21.46 На Харківщині знайшли закатовані та спалені окупантами тіла двох людей - розпочато провадження. Про це повідомляє Офіс генераьного прокурора.

22.00 Укрпошта презентувала нову поштову марку з «російським кораблем» – «Русскій воєнний корабль .. ВСЬО» або «Russian Warship … DONE». Тираж марки складе 5 мільйонів примірників, а конверту 1 мільйон.

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх