Дев'ятий рік війни з росією: 57-й день повномасштабного вторгнення

21.04.2022, 00:00 Переглядів: 1 358

 

Тримаймо стрій!

24 лютого, о 5.00 путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом 56 діб. «ТелеграфЪ» увесь цей час оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію. Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

 

1.33 В ОТУ «Схід» повідомили, що українські воїни знищили близько 40 окупантів, 5 БМП, 4 БТР, 1 ЗРК та 1 мінометний розрахунок.

3.03 Разом із українською піснею світом шириться українська кухня. Пряма трансляція з Берліна - звичайне кафе: борщ з уточненням «український» - €6,50, домашні вареники з картоплею - €6,90.

3.29 У квітні, захищаючи Україну від російських окупантів, загинув Андрій Соколовський. Прощання із полеглим героєм відбудеться у Лубнах 21 квітня о 12.00 на Володимирському майдані.

4.01 Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні заявив, що ситуація насході та півдні України залишається максимально жорсткою.

4.33 На цей час в Україні перебуває близько 90 тисяч російських військових і десь 22 тисячі по кордонах радісно ховаються у кущах та пишуть рапорти. Таку заяву зробив радник голови Офісу президента Олексій Арестович у бесіді з Марком Фейгіним.

5.02 Окупанти отримали наказ вбити усіх військовополонених у Попасній на Луганщині. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони з посиланням на аудіоперехоплення розмови окупантів.

5.31 Оперативне командування «Південь» повідомляє, що окупанти на Херсонщині вирішили перенести дату так званого референдуму на 27 квітня.

6.03 МВС прогнозує війну з Росією на багато десятиліть, а Арестович - на кілька місяців.

6.29 Секретар РНБО України Олексій Данілов каже, що великий наступ російської армії на східному фронті ще не розпочався.

7.00 Передача запчастин для військових літаків дозволила Україні збільшити свої військово-повітряні сили на 20 літаків.

7.29 «Кременчуцький ТелеграфЪ» вітає начальника Кременчуцької РВА Олега Лєдніка з 48-річчям!

8.01 Кременчуцькі студенти вантажать продукти та здають кров для постраждалих в російсько-українській війні.

8.30. Орки вирішили повністю відрізати Херсонщину від України. Не дозволять ввозити гуманітарну допомогу, відкривати «зелені коридори».

9.00. У Полтаві грабіжник відібрав у перехожого ланцюг з хрестиком та перстень. Небайдужий містян, який став свідком злочину, зателефонував у поліцію.

9.31. путін планує провести примусову мобілізацію на окупованих територіях Запоріжжя та Херсонщини. Українців хочуть відправляти воювати з українцями і убивати їх.

10.04. Як наші воїни підірвали міст прямо перед носами ворогів, дивіться ТУТ. Генеральний штаб ЗСУ вже повідомив про втрати орків за час вторгнення в Україну.

10.37. «Укрпошта» більше не випускатиме популярну марку «Русский корабль, иди на*уй!». Продаж марки у відділеннях «Укрпошти» закінчився.

10.51. Сьогодні до 15.00 обмежили рух транспорту на вулиці Театральній. Комунальники зноситимуть аварійне дерево.

11.15. Що коїться на кордонах Полтавської області та про стан громадського порядку на Кременчуччині читайте за посиланням. За минулу добу у нашому районі поліція зареєструвала 9 викликів через порушення громадського порядку особами у нетверезому стані.

11.40. До Кременчука можуть перевезти підприємства з постраждалих від війни регіонів України. Мер Віталій Малецький закликав переселенців відновлювати свій бізнес у нашому місті.

12.00. Кременчуцькі підприємства намагаються зберегти кадри – заборгованості по зарплатах погасять. Підприємства опинились у скрутній ситуації через втрату ринків збуту продукції.

12.24. Завтра Кременчук попрощається з воїном майором Романом Шелеськом, який загинув 18 квітня в ході бойових дій, захищаючи Батьківщину та виконуючи бойове завдання. Майор Роман Шелесько родом з Онуфріївки.

12.50. Про святкування Великодня на Полтавщині і Кременчуччині та звернення керівника РВА.

13.11. Склав один іспит й пішов на захист України: загинув випускник університету Кременчука Іван Паскалов. Він встиг скласти лише одну сесію й пішов на захист України. Військовий зі складу полку Азов загинув захищаючи Маріуполь.
13.35. Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що армія росії готується застосовувати застарілу радянську військову техніку.

13.59. Литва передала Україні партію важких мінометів. Загальна вартість всієї переданої військової допомоги сягає вже десятків мільйонів євро.

14.23. Протягом 5 місяців на Полтавщині для переселенців збудують 2000 квартир. А ще 500 куплять у готовому вигляді. Будуватимуть у Полтаві, Кременчуці, Миргороді та Лубнах. Розглядаються також Горішні Плавні.

14.57. Чи відкриють у цьому році у Кременчуці купальний сезон - у місті готуються до його початку. Про це інформує пресслужба мерії.
15.36. Дмитро Лунін розповів про надання гуманітарної допомоги переселенцям у Полтаві та в області - до деяких очільників територіальних громад з цього приводу є питання.
15.59. 7800 кримінальних проваджень розслідують за фактом злочинів рф. Зареєстровано більше 29 000 кримінальних правопорушень. Рівень злочинності знизився приблизно на 30%. Кількість ДТП зменшилася у 5 разів – зафіксовано 4600 автопригод.

16.33. Під час онлайн брифінгу начальнику обласної військової адміністрації Дмитру Луніну задали питання щодо його відношення до знесення деяких пам’ятників, пов’язаних з росією. Зокрема, мова йде про знесення пам’ятника Олександру Пушкіну у Кременчуці та перейменування бульвару Пушкіна. На це він відповів, що процес дерусифікації – це питання, якими мають займатися органи місцевого самоврядування.

17.00. Ferrexpo збільшила фінансування свого Гуманітарного фонду на 145 млн грн – до 352,5 млн грн – для надання подальшої підтримки місцевим громадам у регіоні діяльності. Кошти будуть направлені на доставку гуманітарних вантажів з Європи, купівлю продуктів та медичного обладнання.

17.43. Верховна Рада проголосувала за продовження воєнного стану в Україні до 25 травня.

18.06. У Запорізькій області підрозділ ППО Національної гвардії знищив ворожий гелікоптер К-52 «Алігатор».

18.54. У Дрогобичі на Львівщині почали демонтаж комуністичної символіки Меморіалу слави, більш відомого як «Вічний Вогонь».

20.24. Через російську агресію в Україні загинуло 2 345 цивільних. Серед убитих - 703 чоловіка, 429 жінок, 44 дівчинки та 63 хлопчики. Також 70 дітей та 1 тис. Поранених - 2 тисячі 919 людей.

21.37. Внаслідок сьогоднішніх ракетних ударів по Запоріжжю поранено 8 людей. В евакуаційному потязі Запоріжжя-Львів вибуховою хвилею вибило вікна 4 вагонів. Пошкоджена будівля санаторію-профілакторію одного з підприємств.

22.06. У братській могилі в селищі Мангуш під Маріуполем можуть бути захоронені від 3 до 9 тисяч мирних жителів, вбитих росіянами.

23.01. Мобілізовані в так званих Л/ДНР чоловіки вважають себе «рабами» російських окупантів і раді потрапити в український полон. Вони цілими групами здаються нашим захисникам і охоче свідчать про звірства загарбників.

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх