Дев'ятий рік війни з росією: 53-й день повномасштабного вторгнення

17.04.2022, 00:00 Переглядів: 2 143

 

Тримаймо стрій!

24 лютого, о 5.00 путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом 52 діб. «ТелеграфЪ» увесь цей час оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію. Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.22. Бігуни у центрі Кременчука зобразили герб України. Хлопці та дівчата перелазили через паркан та пролазили крізь стіни та гаражі, щоб вийшовідеальний тризуб. 

00.38 Після перебування російських військових на Сумщині у селі Білка було виявлено залишки хімічної зброї - зарин та інші речовини. Про це повідомив міський голова Тростянця Юрій Бова в ефірі Українського радіо. За його словами цією хімічною речовиною окупанти хотіли бити чи по Києву, чи по Полтаві, чи по інших містах.

01.01. У Власівці п’яний водій в’їхав у паркан школи

01.31. Під Харковом на російських боєприпасах підірвалися троє саперів, четверо поранені

02.03. На Донецькому та Луганському напрямку українські бійці відбили десять ворожих атак, знищили 15 танків.

7.24. Підрозділи збройних сил рф, що перебувають в Україні, накопичили значні запаси боєприпасів.

8.13. У росії репресують командирів, які «не виправдали очікувань» у війні з Україною. Їх заарештовують та забирають в невідомому напрямку.

8.37. У ЛНР та ДНР неповнолітніх мобілізують на війну з Україною. Вже є загиблі.

9.03. Як швидко здолати стрес: лайфхаки від поліцейських психологів. На тлі виснажливих воєнних подій в Україні хронічний тривожний стан, втома, дратівливість тощо – це ніщо інше, як прояви стресу. Постійний стресовий стан може спричинити нервові розлади та емоційні зриви.

9.35. З 18 квітня рашисти закриють Маріуполь, щоб провести повну «фільтрацію» чоловіків. Кожного дня надходять все більш жахливі новини про масштаби геноциду в місті.

10.08. Рашисти не кидають намірів створити на Херсонщині республіку «ХНР» і планують «референдум». На час псевдореферендуму хочуть закрити Херсон на в’їзд та виїзд та відключити весь зв'язок. Але Херсон був, є і буде українським!

10.35. ДСНС спільно з мобільними операторами запускає нову систему сповіщення про небезпеку. У соціальних мережах повідомляють, що сьогодні українці отримали тестові повідомлення.

11.00. У ЗСУ показали, як український реактивний комплекс «Верба» «вітає» окупантів. Стали відомі дані по втратах російських окупантів за час вторгнення в Україну.

11.28. Кременчужани та гості міста можуть безкоштовно взяти хліб у будинку молитви. Але зважайте на те, що масові скупчення людей зараз заборонені.

12.01. Орки влаштували перестрілку між собою на окупованих територіях. Російські солдати їдуть в Україну мародерити, починають ще на власних військових базах.

12.30. Робили коктейлі Молотова зі штор: керівник Сумщини Живицький розповів, як область гнала орків. Мешканці Сумської області зрозуміли, що російські окупанти... сцикливі.

12.57. Про три етапи відновлення зруйнованого житла переселенців та забезпечення житлом військових.

13.29. Дмитро Лунін: Полтавщина може стати майданчиком для будівництва житла переселенцям.

13.58. Про те, як рашистські звірі впритул розстрілюють українських жінок.

14.29. Після знищення крейсера «Москва» українськими ракетами «Нептун» зацікавились західні країни.

15.59 Сполучені Штати надали Україні дрони-камікадзе Switchblades. Дрони-камікадзе мають ще другу назву - баражуючий боєзапас. Вони оснащені камерами, системами наведення та вибухівкою. У чому їхні особливості та можливості? Про це виданню Gazeta.ua розповів співголова громадської ініціативи «Права справа» Дмитро Снєгирьов.

16.59 Згідно з даними розвідників, припинив роботу російський «Ульянівський механічний завод». Він займався випуском радіолокаторів та систем ППО ближньої та середньої дальності. Зокрема, саме звідси на територію України рушали ЗРК «Бук», «Куб» і зенітно-гарматний комплекс «Тунгуска».

17.28 Наступальна операція рашистів може розпочатися сьогодні, або на початку наступного тижня. Про це повідомило NBC News з посиланням на двох високопоставлених представників в Міністерстві оборони США.

18.11 На Полтавщині нині працює понад 80% закладів харчування і сфери послуг, а також 76% підприємств. Про це повідомив голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

18.39 Денісова повідомила про три виявлених табори для депортованих українців. Їх знайшли в Пензенській області волонтери.

19.53 Російські окупаційні війська активізувався на Донецькому і Таврійському напрямках, штурмують порт Маріуполя, повідомляє Генштаб ЗСУ в оперативному зведенні.

22.35 Як стало відомо ТЪ з власних джерел, одну з вулиць у Кременчуці планують назвати на честь Героя України, воїна та першого чемпіона світу з кікбоксингу Максима Кагала. Військовий загинув при захисті Маріуполя 25 березня.

23.29 Від ракетного удару російськими військами по аеродрому Олександрії Кіровоградської області 15 квітня загинув уродженець Світловодська, авіаційний технік групи регламенту та ремонту (на вертольотах та авіаційних двигунах), головний сержант Микола Воложський.

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх