Внаслідок нічної атаки є проблеми з електропостачанням деяких регіонах — прем'єр-міністр Шмигаль

29.03.2024, 19:33 Переглядів: 699

 

Україна почала імпортувати електроенергію із сусідніх країн  

Внаслідок чергової масованої ракетно-дронової атаки армії РФ по території України, що сталася вночі 29 березня, у деяких регіонах країни є проблеми з електропостачанням. Про це під час брифінгу повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, росіяни вкотре намагалися завдати шкоди енергетиці України. Енергосистема цілісна, але ситуація дуже непроста — проблеми з відсутністю електропостачання уже вирішують. Водночас почали імпортувати електроенергію із Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови для стабілізації системи.

Прем'єр-міністр наголошує, що сьогоднішні обстріли знову сильно пошкодили обладнання — росіяни цілилися як в об'єкти генерації електроенергії, так, а системи її розподілу.

— Дуже важливо для всіх нас зараз зменшити споживання електроенергії. Це стосується особливо вечірніх годин. Всі служби працюють для подолання наслідків, — додав Шмигаль.

Також, за його словами, в Україні уже відновили частину об'єктів, які були пошкоджені під час ракетної атаки на минулому тижні.

Нагадаємо, сьогодні о 5 годині ранку кременчужани прокинулися від вибухів. Усього росіяни використали 99 засобів повітряного нападу. Повітряні сили знищили 58 шахедів та 26 ракет.

Під час цієї атаки сталося влучання у гідроелектростанцію у Кіровоградській області. Під час ранкового брифінгу керівник Кременчуцької районної військової адміністрації Олег Лєднік підтвердив цю інформацію.

Близько 9.30 у деяких районах Кременчука вимкнули електропостачання. «Полтаваобленерго» поки не попереджала про застосування графіків відключень.

Також внаслідок нічної атаки у Світловодській громаді пошкоджені приватні будинки.


Автор: Яна Гудзь
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх