Ми поставили питання про скасування двоставкового тарифу «Полтаватеплоенерго» для споживачів Кременчука — адвокат Ульянов

14.08.2023, 16:01 Переглядів: 2 360

 

Ексдепутат Кременчуцької міської ради та адвокат розповів про судовий позов, який він та громадська організація «Полтавщина за справедливість» подали до «Полтаватеплоенерго»

Полтавський окружний адміністративний суд відкрив провадження у справі за позовом ГО «Полтавщина за справедливість» та ряду фізичних осіб до Полтавської обласної ради про визнання її рішення від 30 вересня 2022 року № 477 протиправним та нечинним в частині встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води, що надаються ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго» для споживачів Кременчука з моменту його прийняття (ухвала судді А. Головко, справа № 440/10878/23).

Про це написав на своїй facebook-сторінці ексдепутат Кременчуцької міської ради та адвокат Руслан Ульянов. 

— Відмінність між нами та іншими «борцями з тарифами» в тому, що в разі виграшу нами справи, її результатами зможе скористатись КОЖЕН абонент міста Кременчука, якому тепло подається від Кременчуцької ТЕЦ, тому що при задоволенні позову, у «Полтаватеплоенерго» будуть відсутні підстави для виставлення будь-яким абонентам Кременчука рахунків на підставі зазначених тарифів, — заявив він.

За словами Руслана Ульянова, завдяки кооперації юристів з понад 100 кременчуцькими приватними підприємцями Кременчука, які об'єднались в ГО «Полтавщина за справедливість» під керівництвом Ярослави Фідієвої, останні змогли згуртуватися й тепер захищатимуть в суді кожен себе, і тих споживачів послуг КП «Полтаватеплоенерго», які не знайшли в собі сил та наснаги до самостійної боротьби за свої права.

— Далі нас чекає кропітка та велика за обсягом робота, оскільки рішення Полтавської обласної ради мало ґрунтуватись на документах та розрахунках, обсяг яких становить більш ніж 1 тис. сторінок. До речі, Полтавська обласна рада, на жаль, незаконно ухилилась від розкриття на наш запит інформації про те, наскільки обґрунтованим було це їх рішення. Схоже, там є що приховувати? Скоро дізнаємось.
Що ж, хай тепер наші «народні обранці» пограють у ці шпигунські ігри з судом. І це буде цікаве видовище, тому що в такій судовій справі тягар доведення правомірності свого рішення лежить на відповідачеві, яким виступає Полтавська обласна рада. А в судових баталіях ми вже граємо на своєму полі, і трошки на цьому розуміємось — тож всі разом поспостерігаємо, як спроба закрити інформацію зіграє в судовому процесі проти відповідача, — наголосив адвокат.

Руслан Ульянов також додав, що суд своєю ухвалою зобов’язав Полтавську обласну раду протягом п’яти днів з дня отримання копії ухвали опублікувати оголошення про відкриття провадження у цій справі у виданні, в якому цей акт був або мав бути офіційно оприлюднений, із зазначенням вимог позивача щодо оскаржуваного нормативно-правового акта, його реквізитів, дати, часу та місця судового розгляду адміністративної справи.

— Відповідно до ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України, кожен кременчужанин, який отримав рахунок від «Полтаватеплоенерго» може приєднатись до цієї справи, подавши до суду відповідну заяву й надалі активно брати участь в судових засіданнях та оскаржувати судові рішення у справі, — зазначив він.
 

«Кременчуцькому Телеграфові» Руслан Ульянов зауважив, що позов було подано для визнання судом неправомірності рішення Полтавської обласної ради № 477 в частині встановлення ним тарифу на тепло для абонентів Кременчука, тобто визнання, що цим рішенням було встановлено тариф виключно для Полтави, і в Кременчуці його застосовувати не можна.

— Полтавська обласна рада мала ухвалити тариф на підставі даних, які характеризують виробництво та споживання тепла саме у Кременчуці, а не в Полтаві. Або ж на підставі сукупних даних Кременчука та Полтави, — роз’яснив адвокат.

І умовно постійна, і умовно змінна — це складові частини одного двоставкового тарифу. Руслан Ульянов зазначив, якщо цей тариф буде визнаний таким, що не може застосовуватись до споживачів Кременчука, то у «Полтаватеплоенерго» не буде правових підстав для нарахування відповідних сум.

— У позові ми поставили питання про скасування двоставкового тарифу для споживачів Кременчука, — наголосив він.

На запитання, чи повернуть гроші, які кременчужани сплачували за цим тарифом, у разі перемоги в суді, чи може вони підуть на депозит для майбутніх оплат, Руслан Ульянов сказав, що він цього не знає, бо саме цим питанням не займається, але в законодавстві таке не врегульовано однозначно.

Читайте також:

Автор: Володимир Дмитренко Фото: колаж - Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх