Закидали яйцями: у Кременчуці мітингували проти тарифів «Полтаватеплоенерго»

7.08.2023, 17:05 Переглядів: 4 838

Репортаж про те, як обурені кременчужани намагаються захистити свої права — та як політики користуються будь-якою нагодою

7 серпня у Кременчуці під стінами Автозаводського районного суду зібралися кременчужани. Цього дня представники громадської організації «Полтавщина за Справедливість» подавали колективний позов від мешканців Кременчука — фізичних осіб до суду тарифів, встановлених комунальним підприємством «Полтаватеплоенерго». 

 

Імпровізований мітинг очолив Сергій Каплін, депутат Полтавської міської ради, народний депутат Верховної Ради 7 та 8 скликань. Мітинг зібрали через групу у вайбері — в ній місцеві підприємці активно обговорюють тарифи та координують дії для відстоювання своїх прав у суді. 

Ярослава Фідієва
Ярослава Фідієва

На мітингу була присутня Ярослава Фідієва, голова ГО «Полтавщина за Справедливість». Вона повідомила, що сьогодні громадська організація подає уточнюючі документи, які суддя вважала ненаданими. Мова йде про справу щодо перерахунків за опалення за літній період 40 громадянам, фізичним особам. 

Вона також стверджує, що суди не налаштовані приймати позови від людей. 

Глухий кут: у Кременчуці та області не можуть розв’язати «тарифну історію»

— Однак судді не налаштовані приймати ці заяви. Вони знаходять де кома не там стоїть, то не ті документи принесли. А ми надали цілий стос документів, — сказала пані Ярослава.

Тим часом Сергій Каплін під стінами суду «створив» нову громадську організацію. Об'єднання платників комунальних послуг у Кременчуці «За простих людей». Люди проголосували «за», втім, яку юридичну силу мало це голосування — невідомо. Також Каплін пообіцяв створення офісу г/о у Кременчуці та зустрічі з містянами у дворах.

Він повідомив, що саме в цей час створюються подібні організації у Лубнах, Хоролі, Миргороді.

— Ми створюємо цю мережу, замкнем її в Тік-тоці, у Фейсбуці, у Вайбері, без нас жодного тарифу ні на що — ні на вивіз какашок котів, ні на тепло призначати не буде. Це кулак, — сказав Каплін. — А якщо хтось полізе, ми виграватимемо суди.

Капліну люди аплодували. Потім вирушили піти до «Полтаватеплоенерго», щоб «нас запам’ятали й знали, що ми не лохи й не бидло».

Обуреним містянам гасла Капліна подобалися, вони навіть аплодували йому. 

 

Тим часом з’явилася інформація про замінування суду — народ пішов до абонвідділу «Полтаватеплоенерго». Проте офіс виявився зачиненим, хоча на годиннику було близько 11.00 понеділка. Це обурило народ ще більше. 

— Там замінували, тут зачинено — за що гинуть наші люди. Ніхто нас не чує, — говорили в натовпі.

Градус зібрання підвищувався, а очільник мітингу навіть почав провокувати правоохоронців. 

Офіс «Полтаватеплоенерго» виявився зачиненим об 11 ранку понеділка
Офіс «Полтаватеплоенерго» виявився зачиненим об 11 ранку понеділка

Хтось із натовпу почав кидатися яйцями — Каплін голосно говорив, що це жінка ненароком вронила. Потім вигадав, що нібито в нього є інформація, що в приміщення «Полтаватеплоенерго» є заручники — і треба зламати двері. 

У двері кидали яйця, а Каплін вимагав від поліції скласти на нього протокол за хуліганство

У двері кидали яйця, а Каплін вимагав від поліції скласти на нього протокол за хуліганство

Зауважимо, правоохоронцям вдалося уникнути провокацій, хоча натовп вигукував поліції «Ганьба». 

На цьому емоційний мітинг завершився. Детальніше про події  дивіться у відео.

Довідка. Сергій Каплін — депутат Полтавської міської ради, народний депутат 7 та 8 скликань. За даними Чесно, Сергій Каплін  був кандидатом на посаду міського голови Полтави від Партії простих людей Сергія Капліна.

Екснардеп від Полтавщини Сергій Каплін написав петицію проти збільшених тарифів та звільнення голови ОВА Луніна

У 2019 році балотувався на посаду Президента України від партії Соціал-Демократичної Партії як безпартійний. Заявив, що гроші на заставу у ЦВК збирав серед членів Соціал-демократичної партії, профспілок, громадських діячів, соратників по революціях. У тому ж році балотувався до Верховної Ради за 144 округом Полтави як безпартійний самовисуванець. Не був обраний до парламенту.

До 2018 року був керівником Соціал-Демократичної Партії (СДП), яка до 2016 року називалась Партія Простих Людей Сергія Капліна. 

У січні 2017 року визнаний прогульником засідань Верховної Ради. 

Наприкінці 2017 року поліція відкрила кримінальну справу за фактом хуліганства після проникнення Капліна та його однопартійців у Міністерство юстиції. Тоді затримали 16 людей, в тому числі Капліна.

У 2015 році Сергій Каплін як нардеп від Блоку Петра Порошенка та міський голова Полтави Олександр Мамай побилися і зірвали 50-у сесію Полтавської міської ради

У 2014 році Каплін прорубав двері в кабінет мера Полтави. 




Фото: фото автора
Автор: Ольга Мінчук Фото: фото автора Відео: Кирило Воронцов
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх