«Залишив по собі яскравий слід»: Кременчук попрощався з 32-річним військовим Яном Гончаровим

7.08.2023, 17:00 Переглядів: 8 295

Загинув від множинних осколкових поранень

Сьогодні, 7 серпня, у Кременчуці попрощалися з 32-річним старшим сержантом Яном Юрійовичем Гончаровим.

Військовий народився 6 січня 1991 року в Кременчуці. Тут працював та навчався, мав вищу освіту, за фахом був програмістом. 24 лютого Ян прибув до військкомату для проходження військової служби, оскільки за фахом він був програмістом та добре працював з оргтехнікою, йому пропонували залишитися в Кременчуцькому РТЦК та СП.

 

За словами військовослужбовця з позивним «Художник», саме тут Ян проходив військову службу, вів облік офіцерського та сержантського складів, але постійно намагався перейти в іншу частину, яка бере участь у бойових діях.

 

— Він двічі вступав до військового вишу, до штурмової бригади, але там на заваді стало те, що в нього не було бойового досвіду. Проте він наполегливо, самостійно, не повідомивши нікого, подав свої документи до Головного розвідувального управління і його прийняли. Пройшов тестування, як психологічне, так і фізичне, і був направлений на виконання бойового завдання у зону бойових дій, — говорить військовослужбовець з позивним «Художник».

31 липня розвідувальна група Яна Гончарова знаходилася поблизу населеного пункту Кліщіївка, Донецької області. Ворог поцілив у об'єкт і від множинних осколкових поранень Ян загинув.

— Він нам запам’ятався спокійним, урівноваженим. Знав особисто, пропонував Яну, а він відмовлявся від вищого навчального закладу. Хотів бути там, де зараз бої, де наші хлопці відбивають атаки ворога, хотів бути бойовим, — говорить військовослужбовець з позивним «Художник». 

Чимало людей прийшли сьогодні провести в останню путь військового. Серед них друзі, близькі та рідні.

 

— Я знав Яна півтора року. Дуже порядна людина. Справжній патріот, який пішов захищати нашу країну від загарбників. Але на превеликий жаль загинув. Це людина, яка залишила по собі яскравий слід. Найбільше запам’ятався тим, що був майстром своєї справи, він знався на комп’ютерах, серйозний айтівець, — говорить товариш загиблого, Руслан.

Після прощання у МПК панахиду відслужили у Свято-Миколаївському соборі. Поховали військового на Алеї Слави Свіштовського кладовища поряд з іншими захисниками України.

 

У Яна Гончарова залишилися дружина, яка працює в Кременчуцькому РТЦК та СП, син, батько й мати та донька від першого шлюбу.

Фото: Кирило Воронцов
Автор: Дарія Згура Фото: Кирило Воронцов Відео: Кирило Воронцов
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх