«Полтаватеплоенерго» візьме кредит на відновлення Кременчуцької ТЕЦ: в місті проти такого рішення

6.08.2023, 10:01 Переглядів: 2 259

 

Обласне комунальне підприємство, окрім кредиту, отримає допомогу від американського агенства

Нещодавно на черговій сесії Полтавської обласної ради депутати задовольнили рішення КП «Полтаватеплоенерго» взяти кредит на відбудову зруйнованої Кременчуцької ТЕЦ. Його розмір складає 165 млн грн. Кредит мають взяти в Укрсиббанку. Проте заступник міського голови Кременчука з питань ЖКГ та обласний депутат Іван Москалик виступив проти кредиту.
За його словами, питання щодо кредитування є передчасним. Наразі розглядається звернення міської влади про передачу Кременчуцької ТЕЦ на баланс НАК «Нафтогаз України».

— 165 млн грн мають піти на відновлення ТЕЦ та децентралізацію опалення. Питання щодо майна ще не вирішено. Ми розуміємо, що надалі цей кредит будуть повертати коштом обласної субвенції КП «Полтаватеплоенерго», — розповів обласний депутат.

Він зазначив, що якщо ТЕЦ перейде на баланс Нафтогазу, то тоді гроші витрачати можна. Крім того, американське агенство з міжнародного розвитку usaid виділяє 18 млн євро для КП «Полтаватеплоенерго» для децентралізації та модернізації системи опалення.

— Тому вішати ярмо на комунальне підприємство обласного підпорядкування зараз недоцільно, — заявив Іван Москалик.

Керівник Полтавської ОВА Дмитро Лунін зазначив, що звернення кременчуцьких депутатів щодо передачі ТЕЦ на баланс держави — всього лише ініціатива. Саме депутати обласної ради мають погодити це питання. Додамо, що зараз зруйнована Кременчуцька ТЕЦ перебуває на балансі обласного КП «Полтаватеплоенерго».
4 серпня на сесії міської ради заступник міського голови Кременчука ще раз зауважив про недоцільність кредиту у воєнний час.

— На сьогодні є вже позитивне рішення щодо отримання обласним підприємством грошей на відбудову на системи Кременчука 18 млн євро. То навіщо отримувати цей кредит? — сказав Іван Москалик.
Нагадаємо, 28 липня депутати Полтавської облради проголосували за підвищення тарифів на тепло та гарячу воду для споживачів з лівобережжя Кременчука.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх