Восьмий рік війни з росією: 50-й день повномасштабного вторгнення

14.04.2022, 00:00 Переглядів: 1 957

 

Тримаймо стрій!

24 лютого, о 5.00 путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом сорока дев'яти діб. «ТелеграфЪ» увесь цей час оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію. Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.17 Кременчуцькі волонтери роблять із піддонів лави для укриттів. Так, вони нещодавно отримали піддони для виготовлення з них лавок. Їх розвозитимуть у підвальні приміщення, де ховаються містяни під сигнали «Повітряна тривога». 

00.39 Українська розвідка за участі Нацполіції отримала перехоплення розмови військовослужбовця рф, яка розкриває можливі плани російського командування щодо війни в Україні.

1.02 Президенти країн Балтії та Польщі після візиту до Київської області, звільненої від російських окупантів, закликали розслідувати воєнні злочини Росії в Україні, посилити санкції проти країни-агресора та надати нашій країні необхідну зброю.

1.30 Через дії російських військ на 13 квітня не вдалося погодити гуманітарні коридори. Попри це в Офісі президента прозвітували про евакуацію 1 567 людей з гарячих точок.

2.31 У Херсоні з’явився аналог донецької Ізоляції для тортур людей, які не погоджуються з окупацією. У місті викрадають активістів із проукраїнською позицією. Про це повідомила уповноважена Верховна Рада з прав людини Людмила Денісова.

3.00 Міноборони Росії підтвердило, що крейсер «Москва» горить, але про причини пожежі там не повідомили – чомусь «здетонував боєзапас».

4.02 В небі над Україною російська федерація зараз сповідує тактику «кинув і тікай» - окупанти бояться залітати на нашу територію.

5.01 Російські окупанти продовжують готуватися до наступу на Донбасі. У Луганську область загарбники завезли зенітно-ракетні комплекси.

6.00 Президент Польщі Анджей Дуда про злочини російських окупантів в Україні: Це не війна, це тероризм.

7.03 Джо Байден повідомив Володимиру Зеленському, що США нададуть Україні додаткову військову допомогу на 800 мільйонів доларів, включаючи БТР, артилерійські системи і вертольоти.

7.29 Україна не має жодного стосунку до провокацій та вибухів в російському Бєлгороді. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив Секретар РНБО Олексій Данілов.

8.00. Відсьогодні у Кременчуці запрацював сервісний центр МВС. Також роботу відновив ще один центр на Полтавщині.

8.36. Зенітні ракетні війська за попередню добу збили два ворожі винищувачі.

9.00. У Горішніх Плавнях встановлюють особу чоловіка, тіло якого знайшли біля бази відпочинку. Очевидних ознак насильства на трупі не було.

9.27. Орки не пройдуть! Наші військові підірвали міст з ворожою технікою, що прямувала до Ізюму. Знищили усю російську колону.

10.01. Ювілейний 15 раз: ЗСУ знищили склад боєприпасів у Чорнобаївці. Це щось дивовижне, куди тому Бермудському трикутнику до нашої Чорнобаївки!

10.34. Жінка, яка зателефонувала рятувальникам, дуже плакала і просила допомоги. У Кременчуці врятували ворона.

11.02. У Мелітополі невідомі месники ліквідували 70 окупантів, серед яких «кадирівці». Українські патріоти відправляють рашистську тлю у пекло під покровом ночі.

11.39. Крейсер «Москва» затонув – росія втратила 16 крилатих ракет. Сумарний залп крилатих ракет кораблів рф у Чорному морі зменшився від 72 до 56.

12.00. На Полтавщині завершили посів ранніх зернових культур. На черзі – засів соняшнику й кукурудзи.

12.23. Українські морпіхи збили безпілотник «Орлан» і підстрелили орків, які за ним прийшли. Генеральний штаб ЗСУ вже оприлюднив нові дані по загальних втратах російських окупантів за час вторгнення в Україну.

12.52 Минула доба у районі пройшла без надзвичайних подій. Ворожих військ на кордонах Полтавської області немає, випадків мародерства не було, диверсійно-розвідувальних груп ворога не виявлено.

13.20 Міністр оборони рф Сергій Шойгу на тлі останніх подій потрапив до лікарні з інфарктом, а два десятки штабних генералів заарештувані.

13.49 Здобуті воєнною розвідкою України документи свідчать про наміри окупантів захопити столицю України. Зокрема, угруповання російських військ «Центр», яке діяло на чернігівському та сумському напрямках, отримало завдання захопити лівобережну частину Києва.

14.19 Звільнили двох українських пілотів, які з 8 березня знаходилися в російському полоні: Івана Пепеляшка та Олексія Чижа.

14.47 Усі тварини з харківського екопарку Фельдмана, який з 24 лютого перебуває під постійними обстрілами російських окупантів, вивезені в безпечне місце.

15.15 Полтавщина може прийняти ще до 10 тисяч переселенців, проте є деякі проблеми з їх розміщенням - не вистачає ліжок та матраців. Про це сьогодні повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

15.44 росія продовжує звинувачувати Україну в обстрілі своєї території. Цього разу фсб рф заявила, що з української території з мінометів обстріляли пункт пропуску «Нові Юрковичі» в Климовському районі Брянської області.

16.12 Сьогодні відбувся четвертий обмін військовополоненими - додому їдуть 30 наших громадян.

16.40 У Маріуполі частина 36-ї бригади морської піхоти під час спроби прориву потрапила в полон.

17.10 Що відомо про протикорабельні комплекси «Нептун», чим такий важливий крейсер «москва», і чому, якщо спрацювала саме українська зброя, нею вдарили тільки на другий місяць війни?

17.39 Вимушених переселенців, які фактично перебувають у нашому місті, запрошують до Кременчуцького ЦНАПу для постановки їх на облік, отримання довідки внутрішньо переміщеної особи (ВПО) та оформлення щомісячної соціальної допомоги на проживання.

18.43 Від 13:00 23 квітня до 6:00 26 квітня в храмах Полтавщини та на територіях поруч заборонили проводити масові церковні служби. Відповідне рішення прийнято Полтавською ОВА.

19.10 На Харківщині російські війська обстріляли Золочівську громаду з вертольотів, двоє дітей отримали поранення.

20.00 Завтра у Кременчуці попрощаються з воїном Олександром Сенчиком, який загинув 9 квітня.

20.31 Влада України знала про підготовку повномасштабного вторгнення Росії. Єдине, чого не очікували, – використання для цього території Білорусі. Про це в інтерв'ю ВВС розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

21.01 Верховна Рада визнала дії, вчинені росією під час воєнного нападу на Україну, геноцидом українського народу.

21.55 Головне управління розвідки добула документи російських військ, в яких розписані плани захоплення під виглядом стратегічних навчань. У переліку - Пирятин, що на Полтавщині.

22.41 У Кременчуці містяни та вимушені переселенці вже понад сотню разів чули сигнал повітряної тривоги й спускалися до укриттів. Останнім часом мешканці віддають перевагу можливості залишатися вдома, особливо у нічний час, знайшовши безпечне місце. «Кременчуцький ТелеграфЪ» спробував розібратися у правилі «двох стін» та чи безпечні підвальні приміщення.

23.31 У Маріуполі десятки тисяч людей були вбиті і багато зникли безвісти, невідомою залишається доля тих, кого силоміць вивезли в росію. Про це Президент Володимир Зеленський заявив у інтерв’ю ВВС

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх