Силовики просять Раду відкласти розгляд постанови про повернення 30 тисяч грн для військових

3.05.2023, 08:30 Переглядів: 1 685 Коментарів: 1

 

Керівники силового блоку України направили до Верховної Ради листа з пропозиціями щодо розв'язання питання визначення додаткової грошової винагороди військовослужбовцям

Голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив, що силовий блок пропонує відкласти розгляд постанови про виплату військовим грошової винагороди у 30 тисяч гривень, а натомість створити спільну робочу групу і розробити законопроєкт, який урегулює питання цієї виплати військовослужбовцям.

Він повідомив, що парламент отримав лист від силовиків з їхнім баченням щодо виплати додаткової грошової винагороди у 30 тисяч військовим.

У листі йдеться, що проголосована поправка про виплати не розв'язує питання, пов'язані з грошовою винагородою, зокрема, строковиків та курсантів, а її текст не враховує особливостей проходження служби у різних регіонах та виконання завдань різного ступеня складності.

- Переконані, що підхід до оплати має бути більш диференційованим та розробленим спільно з представниками військовослужбовців та командуванням. Ще важливіше, щоб справедлива система оплати існувала не лише на папері, а й була б забезпечена відповідними видатками, – зазначається у листі.

У листі, який підписали міністр оборони Олексій Резніков, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник Генштабу ЗСУ Сергій Шаптала, голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко, командувач Нацгвардії Юрій Лебідь, голова СБУ Василь Малюк, закликають відкласти розгляд проєкту постанови із цією правкою.

Натомість у силовому блоці пропонують зібрати робочу групу з представників Ради, Кабміну і Генштабу ЗСУ та до кінця травня спільно розробити законопроєкт, який урегулює питання оплати праці захисників.

Варто нагадати, що 10 квітня 2023 року Верховна Рада проголосувала за законопроєкт №8312, за яким усім військовим мають повернути додаткову грошову винагороду у 30 тисяч грн. Втім, грошей на цю виплату у державному бюджеті не передбачено і звідки їх можна взяти ініціатори законопроєкта не зазначили.

11 квітня 2023 року до парламенту внесли постанову, яка заблокувала підписання ухваленого закону щодо повернення усім військовим доплат у 30 тисяч гривень.

У МВФ вважають, що прийнятий Верховною Радою законопроєкт про повернення виплати додаткової грошової винагороди у 30 тисяч грн всім військовим не визначає джерел фінансування цих додаткових витрат у понад 4 млрд доларів.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

1 177
3 травня 2023 09:09

Це не важливо. Важливо, аби керівництво міської ради мало можливість виписувати собі захмарні зарплати. От як секретутка міської ради Гриценко виписало собі 154 тис. грн. у березні. З них 69 тис. грн. - матеріальна допомога! Просто красавчік! 69 тисяч матеріальної допомоги. Бо дуже бідує....Кончені мародери...


9 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх