Колишній командувач ДШВ назвав повернення доплати у 30 тисяч гривень усім військовим популізмом

27.04.2023, 13:03 Переглядів: 14 582 Коментарів: 1

 

Михайло Забродський вважає, що у питанні грошового забезпечення військовослужбовців має бути справедливість та розуміння можливостей державного бюджету

Колишній командувач Десантно-штурмовими військами ЗСУ генерал-лейтенант Михайло Забродський, який у 2019 році був обраний до Верховної Ради, після уходу з парламенту та повернення до лав ЗСУ назвав ухвалений Верховною Радою закон про повернення додаткової грошової винагороди усім військовим у 30 тисяч грн, спекуляцією та популізмом.

Про це він заявив в інтерв'ю LB.ua, наголосивши, що додаткову грошову винагороду мають виплачувати лише тим військовослужбовцям, які постійно ризикують своїм життям та безпосередньо беруть участь у виконанні бойових завдань. Він додав, що основні фінансові зусилля держави мають бути спрямовані на грошове забезпечення військових на нулі, які ризикують своїм життям.

Генерал-лейтенант запевнив, що поважає військових усіх спеціальностей, але у питанні грошового забезпечення має бути справедливість та розуміння можливостей державного бюджету.

- Розміри виплат мають залежати від ступеня небезпеки, віддаленості від лінії бойового зіткнення, умов служби та складності виконуваних завдань, - наголосив він.

Михайло Забродський вважає справедливим підхід зі збереженням військовим на лінії зіткнення додаткових виплат у розмірі 100 тисяч грн, а тим хто виконує бойові завдання без безпосередньої участі у бойових зіткненнях - у 30 тисяч грн. Раніше додаткову грошову винагороду у 30 тисяч гривень отримували усі військовослужбовці, зокрема й ті, що перебували далеко у тилу.

За його словами, цілком логічно, щоб розмір грошової компенсації залежав від того, чи перебуває людина у відповідному районі ведення бойових дій та чи виконує певні бойові завдання.

Він згадав про складну та небезпечну роботу військових, які задіяні у відбитті ворожих нападів з повітря, а ця загроза існує практично по всій Україні. Михайло Забродський пояснив, що наразі вони отримують відповідні доплати незалежно від того району, де виконують бойові завдання. 

- Тому повторюю: закон про повернення старої недосконалої системи спекулятивний. Чистий популізм. Він не враховує принципу справедливості, не дбає про мотивацію військовослужбовців та не має економічного обґрунтування, - заявив бойовий генерал.

Варто нагадати, що 10 квітня 2023 року Верховна Рада проголосувала за законопроєкт №8312, за яким усім військовим мають повернути додаткову грошову винагороду у 30 тисяч грн. Втім, грошей на цю виплату у державному бюджеті не передбачено і звідки їх можна взяти ініціатори законопроєкта не зазначили.

11 квітня 2023 року до парламенту внесли постанову, яка заблокувала підписання ухваленого закону щодо повернення усім військовим доплат у 30 тисяч гривень.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

1 180
27 квітня 2023 13:29

у питанні грошового забезпечення має бути справедливість та розуміння можливостей державного бюджету.

Безумовно! Але чомусь економія державного бюджету стосується лише військових, які боронять нашу Україну! А на прикладі нашого міста у нарахуванні зарплат не знає меж кончена місцева влада! Ці ідараси не ризикують життям на нулі. Але безсоромно нараховують собі захмарну зарплатню! Теж саме стосується всіх можновладців, судей, прокурорів. Самі собі ці андони не скорочують фінансування посилаючись на дефіцит бюджету. Огидно!


36 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх