Хокейна збірна України з голом Віталія Ляльки розгромила Естонію

27.04.2023, 12:31 Переглядів: 1 512

 

Капітан хокейного клубу «Кременчук» вперше відзначився на чемпіонаті світу

Вчора, 26 квітня, національна збірна України з хокею підтримала почин наших юнаків у Франції й також здобула перемогу на своєму чемпіонаті світу серед дорослих команд. Підопічні Вадима Шахрайчука провели майже весь матч у зоні естонців і в результативній грі здобули безперечну перевагу в рахунку – 7:4. У складі збірною виступає капітан ХК «Кременчук» Віталій Лялька, який у цьому матчі відзначився у ворота суперника. Варто зауважити, що з трьох гравців ХК «Кременчук», які раніше були викликані у лави національної збірної, залишився лише один Віталій Лялька. Гліб Крівошапкін отримав травму, Дмитро Ігнатенко та Гліб Варава - не потрапили у скорочений список збірної на чемпіонат світу. 

Збірна України – Збірна Естонії – 7:4 (1:1, 4:1, 2:2)

Шайби: 0:1 – Паррас (Клік, Пузаков), 11:37. 1:1 – Коренчук (Німенко, Ворона), 17:54. 2:1 – Пангелов-Юлдашев (Коренчук, Пересунько, – більш.), 21:37. 3:1 – Лялька (Мазур, Мережко), 31:29. 3:2 – Рооба (Новіков), 33:44. 4:2 – Пангелов-Юлдашев (Фадєєв), 38:12. 5:2 – Коренчук (Німенко, Ворона), 38:58. 6:2 – Мазур (Ворона, Пересунько, – більш.), 42:28. 6:3 – Алєксандров (Оссіпов, Е.Потшінок), 44:33. 7:3 – Трахт (Мазур, Пересунько), 44:54. 7:4 – Рооба (Ембріх, – більш.), 48:20.

Україна: Захарченко; Мережко – Сисак, Пересунько – Мазур – Трахт, Пангелов-Юлдашев – Ратушний, Лялька – Фадєєв – Денискін, Гребеник – Андрейків, Ворона – Німенко – Коренчук, Панченко – Бородай – Куцевич, Ружніков. Головний тренер – Вадим Шахрайчук. Тренер – Костянтин Сімчук.

Естонія: Койтмаа; Кулінцев – Оссіпов, Рооба – Комбе – Ембріх, Слєссарєвскій – Лахесалу, Аррак – Лінде – Виїтанен, Новіков – Коокмаа, Клік – Пузаков – Паррас, Е.Потшінок – Алєксандров – М.Потшінок, Керна, Йоге. Головний тренер – Юссі Тупамякі.

Збірна України не спіткнулася у своєму третьому матчі на чемпіонаті світу, показавши видовищний та результативний хокей. І якщо перший період не вийшов зразковим у плані завершення атак, то у другій третині матчу українці переключили тумблер, заграли мобільніше і вдосталь покуражилися, зробивши солідний заділ для перемоги – 4:1.

Героєм цього ігрового відрізка став захисник Пилип Пангелов-Юлдашев, який оформив перший у кар’єрі дубль за збірну України й згодом отримав приз найкращому гравцю матчу. Також дві шайби та пас записав на свій рахунок форвард Ілля Коренчук, причому друга шайба Коренчука у «роздягальню» різким кидком у дальній кут практично зняла питання щодо  переможця – 5:2.

«Відмінна новина – нарешті Корінь (Коренчук. – Прим.) забив свій перший гол в офіційній грі на чемпіонатах світу. Усією командою пораділи за партнера, – зізнався після матчу нападник першої п’ятірки Вадим Мазур. – Загалом поки що в Таллінні збірна України чимало забиває (18 шайб у трьох зустрічах), тож політ – нормальний».

Додамо, що також по три очки за системою «гол+пас» у поєдинку з міцною Естонією набрали Вадим Мазур (1+2) та Олексій Ворона (0+3), які вже записали на ЧС-2023 по 8 (3+5) балів в актив та за цим показником наздогнали японця Теруто Накаджиму – 8 (6+2) пунктів.

«Всі хлопці молодці – здобули важливу перемогу! Щоправда, у третьому періоді, коли рахунок став більшим на нашу користь, почали дозволяти собі багато зайвого і в підсумку пропустили кілька голів, а всього за гру – чотири шайби. Це забагато від команди калібру Естонії», – сказав після гри наставник переможців Вадим Шахрайчук.

Після цієї перемоги збірна України з сімома очками закріпилася на другому місці, поступаючись двома балами лідеру – Японії. Наступний матч у Таллінні «синьо-жовті» проведуть завтра, 27 квітня, проти збірної Нідерландів (16:00).

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх