Верховна Рада проголосувала за повернення військовим доплат у 30 тисяч гривень

10.04.2023, 16:16 Переглядів: 2 121

 

Доплати повернули не тільки військовим, а й працівникам ДСНС та поліцейським

Верховна Рада України під час засідання 10 квітня підтримала законопроєкт №8312, який передбачає повернення грошової винагороди у 30 тисяч гривень для військових, працівників ДСНС та поліцейських. Про це повідомили народні депутати Олексій Гончаренко та Дмитро Разумков.

За законопроєкт проголосували 277 народних депутатів. Доплати будуть проводитись до кінця дії воєнного стану.

Як повідомляє нардеп Ярослав Железняк, кошти на ці доплати планують знаходити за рахунок скорочення зарплат держслужбовців та менеджменту держпідприємств. Також, швидше за все, потрібно буде вносити зміни до державного бюджету, адже наразі ці виплати у бюджеті Міноборони не передбачені й коштів на них просто не вистачить. Крім того, запропонованої економії на зарплатах держслужбовців буде мало, адже виплати військовим складають 2,7 млрд грн на день.

- Обмеження на зарплати до 10 мінімальних зарплат це - дуже мала економія. Навіть на 2% від запланованих видатків не вистачить. Нагадаю, що ми в день на виплати військовим витрачали 2,7 млрд грн. Тому я б поки не так однозначно стверджував, що повернули. Поки правильно буде: «грошове забезпечення працівників, службових і посадових осіб бюджетних установ/ДП обмежили до десяти розмірів мінімальної заробітної плати», - написав нардеп. 

Раніше ми писали, що в Україні пропонують скоротити зарплати бюджетникам, а заощаджені таким чином бюджетні кошти перенаправити на виплати військовослужбовцям та їх сім’ям. Скорочення зарплат торкнеться не всіх працівників бюджетних установ та органів місцевого самоврядування, а лише тих, кому наразі виплачують дуже великі зарплати.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх