Персонал та чиновники хочуть уникнути відповідальності, - мама дівчинки, яку убило дерево

1.11.2021, 20:48 Переглядів: 22 417 Коментарів: 5


 За словами жінки, більшість батьків у дитячому садку її не підтримують. Вони вважають це нещасним випадком

1 листопада о 18.00 на «Інтері» у ток-шоу «Стосується кожного» спробували розібратися в причинах трагедії, яка сталася у кременчуцькому дитсадку №19.

Нагадаємо, що 21 жовтня у Кременчуці на території дитячого садка сильний порив вітру зламав дерево, яке упало на двох маленьких дітей. 5-річний Марк отримав перелом стегна, 4-річна Анастасія потрапила до реанімації та там померла

Керівництво садка називає те, що сталося нещасним випадком. Проте мати загиблої дівчинки, 39-річна Світлана Німчина, впевнена, що персонал та чиновники намагаються уникнути відповідальності. А нещасним випадком виправдовують свою недбалість. 

 

Жінка розповіла, що їй зателефонували з садочка і повідомили, що її донька лежить біля дерева непритомна. Коли жінка примчала на місце - малу вже забрала швидка. Світлана каже, що у адміністрації дитсадка і міської влади різні версії того, що відбулося. У дитсадку їй сказали, що коли дерево впало, діти грались на майданчику, а як тільки вихователька почула тріск дерева - повела дітей у павільйон.

- Я розмовляла з мером Віталієм Малецьким і віцемеркою Ольгою Усановою, які переконують, що дерево упало тоді, коли дітей виводили з павільйону на обід, - розповіла жінка.

Завідувачка дитсадка на момент трагедії була у відпустці, але Світлана каже, що коли прибігла до садка за кілька хвилин після трагедії, застала завідувачку на місці.

Тітка і мати загиблої дівчинки переконані, що трагедія сталася в тому числі і через те, що на той час 40% вихователів відправили у відпустку за власний рахунок і, хоча в садку кажуть, що за 18 дітьми наглядали 2 вихователя, жінки впевнені, що діти були на майданчику самі.

 

Кандидат біологічних наук Микола Шумик заявив, що дерево було хворим, і адміністрація зобов'язана була його прибрати. Він каже, що видно, що за деревом доглядали, кронували. Але саме кронування могло спричинити хворобу каштана.

 

Працівники дитячого садка, де трапився трагічний випадок, своєї провини не визнають. Як розповіла завідувачка садка Галина Гладенька, весь колектив переконаний, що те що сталося - нещасний випадок. Натомість експерти в студії зійшлися на думці, що у такий вітряний день дітей просто не повинні були виводити на прогулянку.

 

Також у програмі взяла участь мама хлопчика, який також того дня постраждав, Ольга Олійник. Вона прийшла до студії, щоб привернути увагу громадськості до ситуації, й інші діти не ставали жертвами чиєїсь недбалості. Вона закликає усіх звернути увагу на безпеку у дитсадках.

Нагадаємо, що це вже не перший трагічний інцидент, що трапився у дошкільних закладах Кременчука. У 2015 році 5-річна Катя Чесак травмувалася на ігровому майданчику садка через металевий болт, який стирчав із гойдалки. Тоді дитина під наглядом вихователів отримала відкриту проникаючу черепно-мозкову травму.

 

Активістка Тетяна Сідерка у студії розповіла, що після тієї трагедії у місті жодних перевірок не проходило і у садках не стало безпечніше, а лише навпаки. Також вона розповіла, що зараз частина дитсадків не працює через незавершені ремонти чи проблеми з опаленням.

 

До студії прийшла і провідний синоптик Гідрометцентру Полтавської області Олена Панченко, яка запевнила, що трагедії можна було уникнути, адже Гідрометцентр за добу розіслав повідомлення про штормове попередження і те, що кременчуцькі чиновники запевняють, що отримали його з запізненням на 8 годин - не правда. Жінка уже надала цю інформацію слідчим.

Автор: ТелеграфЪ Відео: Стосується кожного Джерело відео: youtube.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

0
2 листопада 2021 01:38

Натомість експерти в студії зійшлися на думці, що у такий вітряний день дітей просто не повинні були виводити на прогулянку.

 

Единственная причина, по которой детей вывели в такой сильный ветер на улицу - так как там было теплее, чем в помещении. Телефграф, задайте вопрос заведующей или Витальке, было ли отопление в группе? И если его таки не было, может стоит спрашивать с мерии? И поверьте, воспитатели - люди подневольные. Если гонят на улицу, то они идут. По собственному желанию никто туда бы не попёрся, особенно, в такую погоду.


91 4
59
2 листопада 2021 02:58

Виталик, как он сказал, не в курсе, было ли там отопление или нет, он и сейчас не знает что там? Он не в курсе и предупреждения штормового ветра, переданного за сутки до трагедии, он и его армия чиновников и штормовой ветер не видели в тот день, который был ещё с утра. Чем заняты были их глаза, как не распилом бюджета, вот и не видели, не слышали, не знали. Заведующая чудесным образом к моменту трагедии оказалась в отпуске, но на момент трагедии уже стояла в садике, поразительно среагировала! По-поводу, "погреться на солнышке" в штормовой ветер 16-17м/с под деревьями, а это был Не порывчатый ветер, а беспрерывный! вы бы хотели получить с дет сада замершего ребенка, та даже если он после кашлял, заболел или искалеченный трупик ребенка? Да, здесь пофигизм проявился на всех уровнях, от мера,вице-мера,керивныка деп образования, его замов, заведующей и воспитателя!


64 8
642
2 листопада 2021 09:46

Цитата: ags

И поверьте, воспитатели - люди подневольные. Если гонят на улицу, то они идут. По собственному желанию никто туда бы не попёрся, особенно, в такую погоду.

 

Хотілося би відзначити, що "Активістка Тетяна Сідерка у студії розповіла,..." приклала дуже багато зусиль, щоб вихователі, та й адміністрація, боялися проявити ініциативи чи ще щось, бо "прилетить і будуть вигрібати".


30 4
680
2 листопада 2021 12:34

На кой черт эти управители города там сидят? В отставку пусть подают, или они там ради набивания карманов?


21 1
0
2 листопада 2021 17:27

Цитата: JJAbrams

они там ради набивания карманов?

Місцева політика
Декілька міських голів підозрювалися у використанні своїх посад у власних бізнес-інтересах[35].

Екс-мер Черкас Сергій Одарич підозрювався в розтраті 600 000 ? з місцевого бюджету[36].

Екс-мер Ірпеня Володимир Карплюк підозрювався в корупції, йому було оголошено дві підозри.[37][38] За час, що він перебував при владі, було знищено 1500 га лісу в Ірпені.[39]
wiki/Корупція_в_Україні

9 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх