Як Кременчуцький військкомат призиває жінок на військову службу під час війни, та куди потрапляють мобілізовані

9.09.2023, 11:30 Переглядів: 1 412

 

Окрім проведення загальної мобілізації Кременчуцький районний ТЦК та СП призиває також на військову службу за контрактом

Усі військовозобов’язані, які за рішенням військово-лікарської комісії (ВЛК) визнані придатними до проходження військової служби та не мають права на відстрочку, призиваються на військову службу за загальною мобілізацією.

Ті, хто рішенням ВЛК визнані обмежено придатними, також можуть бути призваними, згідно зі встановленими обмеженнями та готовністю військових частин брати на своє укомплектування таких осіб.

Про це в інтерв’ю «Кременчуцькому Телеграфу» розповів начальник Кременчуцького районного ТЦК та СП (колишній військкомат — ред.) Роман Сушко.

 

— Усіх призваних за мобілізацією ми направляємо у навчальні центри. А там вже після проходження підготовки їх розподіляють далі. Зазвичай підготовка триває 2-3 місяці, — пояснив полковник Сушко.

Він додав, що окрім проведення загальної мобілізації Кременчуцький районний ТЦК та СП також призиває на військову службу за контрактом. Це близько 20 військовозобов’язаних щомісяця. На військову службу за контрактом можуть, зокрема, призиватися й ті, кому не виповнилося 25 років.

Кременчуцький РТЦК та СП мобілізує та призиває на військову службу за контрактом жінок певних спеціальностей. В основному медиків, хоча не лише їх. Однак, на військову службу за мобілізацією жінки призиваються тільки добровільно. Якщо жінки хочуть потрапити до лав ЗСУ чи НГУ, вони їдуть до командира військової частини, отримують від нього спеціальний документ (відношення) про те, що військова частина готова взяти військовозобов’язану громадянку на відповідну посаду, привозять його до військкомати й лише тоді їх мобілізовують.

— На сьогодні лише до військових частин Національної гвардії ми призвали понад 60 жінок. До речі, журналістку вашого видання Альону Душенко ми нещодавно призвали до лав ЗСУ, — зазначив Роман Сушко.

Повний текст інтерв’ю читайте на сайті «Кременчуцького Телеграфа» та його сторінках в соцмережах.

Читайте також:

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх