Поліція підозрює привласнення коштів при будівництві архіву та ЦНАПу у Кременчуці

12.05.2020, 17:37 Переглядів: 6 908 Коментарів: 22

 

Посадові особи вносили неправдиві відомості до актів виконаних робіт, щоб привласнити гроші – такою є версія слідства

Поліція відкрила два кримінальні провадження у березні цього року, у яких фігурують посадові особи Кременчуцької міськради, комунально-виробничого підприємства «Кременчуцьке міське управління капітального будівництва» (УКБ) та харківська фірма ТОВ «Будівельник».


Слідство підозрює зловживання та привласнення коштів при реконструкції Центру надання муніципальних послуг та будівництві міського архіву. Про це стало відомо з ухвали, розміщеної в Єдиному державному реєстрі судових рішень. Так, слідчий поліції просив доступ до речей та документів, які необхідні для розслідування справи. Відомості в ЄРДР внесені за ознаками ч. 1 ст. 366 Кримінального Кодексу (службове підроблення) та ч. 3 ст. 191 КК (привласнення, розтрата майна, вчинене повторно або групою осіб).


На обидва об’єкти, які розташовані поряд, на вулиці Гагаріна, УКБ уклало угоди з ТОВ «Будівельник». ЦНАП (на місці колишньої школи №14) давно введений у дію. При цьому у процесі реконструкції будівлі під ЦНАП вартість реконструкції будівлі чотири рази коригувалася. Замовник (УКБ) обґрунтовував це необхідністю провести додаткові будівельні роботи. Сума коригувань, за даними ProZorro, в цілому (за чотирма угодами) склала 21,6 млн грн.


Будівництво архіву поряд з ним, як ми й передбачали раніше, стало довгобудом: наразі закладені лише фундаменти споруди, що видно на фото. Договір на будівництво архіву за 63 мільйона гривень уклали в 2018 році з терміном дії до 31 грудня 2019 року (тобто, якби виконувався графік робіт, архів мали б уже ввести в експлуатацію). Проте на момент укладення договору він був забезпечений фінансово на 10% - тому ми й припустили, що він стане довгобудом. Угодою обумовлено, що вона не втрачає дію до повного виконання.


 

Так виглядає архів зараз: закладені фундаменти

 

Так має виглядати архів, ескізний проєкт




Як стало відомо з ухвали суду, слідчі підозрюють, що посадові особи УКБ за вказівкою з виконкому внесли недостовірні відомості до документації конкурсних торгів під час проведення тендерів на об’єкти. А далі за змовою з посадовими особами ТОВ «Будівельник» вносили завідомо неправдиві відомості до актів виконаних робіт та інших бухгалтерських документів, і «в подальшому викрадені бюджетні грошові кошти перераховано до суб`єктів підприємницької діяльності з ознаками фіктивності за нібито надані послуги, отримані товари та виконані роботи, чим завдали значних збитків державі».


Слідчі намагалися за запитами документи від «Кременчуцького міського управління капітального будівництва» і ТОВ «Будівельник», проте документи їм не надали. Тепер вони мають їх отримати за ухвалою суду. Відповідальних за документи суд попередив, що їх ненадання стане підставою для нової ухвали – про обшук.


Крім архіву, ТОВ «Будівельник» виконує також реконструкцію каналізаційної насосної станції СП-17 (після коригування вартості робіт) на суму 20,5 млн грн. Нещодавно УКБ за результатами тендеру підписав з цим же підрядником найдорожчу угоду з початку року – на реконструкцію будівель колишнього шкірно-венеричного диспансеру під центр реабілітації дітей-інвалідів; сума угоди – 49,3 млн грн.


У 2018-2019 роках ТОВ «Будівельник» ремонтувало терапевтичне відділення Другої міської лікарні (нині лікарня «Правобережна»).

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 22

604
12 травня 2020 17:45

Ну що,мерська (мерзкая) команда,вся надія,що шапковралов відмаже.А якщо ні- #.Та воно вже й пора...


49 1
439
12 травня 2020 17:55

Цитата: mangust-1

Ну що,мерська (мерзкая) команда,вся надія,що шапковралов відмаже.А якщо ні- #.Та воно вже й пора...

А че так надеяться,там 100 пудово отмажут,вернее даже отбелят,как раз перед выборами.


31 0
0
12 травня 2020 19:21

Не то что бы не удивлён... Я даже немного расстроен, что так мелко копнули...

Копайте под музей, там миллионами тырят!!! И короновирусный вкурсе, так как у самого рыльце в пушку!

relaxed


34 0
0
12 травня 2020 19:52

"Уплотят штраф" на месте $ - на этом всё закончится, никто не сядет. Тем более фенек подкинет деньжат если что, ведь указания шли "за вказівкою з виконкому" и нужно спасать репутацию педалика.


24 0
0
12 травня 2020 20:47

Нічого дивного, в нашій державі все так робиться. Це закономірно, де роботи - там всіі отримують відкати. ЦЕ ГОСТ !!! Саджати ТРЕБА, або оформляти на роботу клуркати- відкривати двері всім, хто приходить на роботу. Щоб бачили - що усе наказуємо! Та нажаль не у нас...


15 0
294
12 травня 2020 20:53

"На обґрунтування вказаного вище клопотання зазначено, що до ВП № 1 Кременчуцького ВП ГУНП в Полтавській області надійшов рапорт оперуповноваженого СКП ВП № 1 Кременчуцького ВП ГУ НП в Полтавській області Шевченко М.М. про те, що в нього наявна інформація щодо можливих протиправних дій посадових осіб ВК Кременчуцької міської ради Полтавської області які надали незаконну вказівку..."

 

А тепер уявімо, що до поліції надійшов рапорт, де буде зазначено, що у оперуповноваженого  є інформація про те, що mangust-1 або gansit або ИМХО або Volvoвод їсть у себе дома дітей, і суддя дозволить провести на підставі таких доказів обшук в квартирі, куди вломляться оперативники.

Ви будете кричати про свавілля чи все так же радіти такому "торжеству" "правосуддя"? bowtie

 


3 35
364
12 травня 2020 21:01

А чому фірма харківська? В Кременчуці своїх будівельників хоч греблю гати.


14 0
439
12 травня 2020 21:02

Цитата: ulyanov
їсть у себе дома дітей, 

Это ваши скрытые желания или детские ужасы?

 

Для того что был повод для проверки наших кастрюль и наличия там детей,должны быть основания,то есть в округе пропадают дети.

А тут и слепому видно что кто то ворует бюджетные деньги,а значит след привел куда?


25 1
294
12 травня 2020 21:27

Цитата: gansit
должны быть основания,то есть в округе пропадают дети

Цитата: gansit
тут и слепому видно что кто то ворует бюджетные деньги,

Цікаво було би знати, за якими ознаками це видно?

З рапорту оперативника чи є якісь інші дані про те, що хтось краде гроші на цьому обєкті?

Які саме відомості були внесено неправдиві? В які саме документи? Яким чином було встановлено, що ці відомості - неправдиві?

Що саме було завищено в актах виконаних робіт? і так далі.

 

У вас та інших коментаторів говорить "пролетарська" або класова ненависть, коли є хтось "поганий", і тоді щодо нього будь-яке "лико в строку".

 

Але я не втомлюсь повторювати, що звичка до "доцільності" замість "законності" - то меч двоострий. Спочатку він ріже "чинуш", а потім і посполитими гребувати не буде. Цього молоха лише буржуями не нагодуєш.

Так вже було в 1937 smirk


3 25
0
12 травня 2020 21:29

Так если занятся любыми ремонтами или стройками от власти, я думаю всегда можно найти утечку денег. Кто реально проверяет, какие материалы и по чем покупаются.. 


20 0
0
12 травня 2020 23:50

Вижу комментарий от го-на ульянова - сразу диз не глядя. Он - заинтересованное необъективное лицо, за наши налоги прислуживающее паразитарной исполкомовской конторе. 


24 3
294
13 травня 2020 00:08

Цитата: Volvoвод
сразу диз не глядя

 

До тих пір, поки більшість людей буде ось так оцінювати інформацію, то ніякого толку у нас ніколи не буде. І вами і далі будуть легко маніпулювати, як це зробили в 2019 році.

 

Замість того, щоби за допомогою логіки та критичного мислення оцінити якість роботи поліції та суду в цьому конкретному випадку, ви радієте з того, що ось так,  без законних та фактичних для того підстав, силовики "підозрюють" чиновників та бізнесменів в крадіжках. Радієте не тому, що це законно, а тому, що на тому боці ваші "класові вороги", які лише "крадуть ваші гроші".

 

У вас все вже давно  вирішено:

Цитата: wtf100500
всегда можно найти утечку
Цитата: ИМХО
там миллионами тырят!!!

Цитата: gansit
слепому видно что кто то ворует
Цитата: Dok
всіі отримують відкати.



3 21
4 371
1
13 травня 2020 06:26

Цитата: ulyanov
а тому, що на тому боці ваші "класові вороги", які лише "крадуть ваші гроші"
хтось же посприяв такому ставленню до чиновників. Тепер чиновник це крадій, а потім вже чиновник. І так буде тривати, доки не буде довіри. І посприяло цьому усе- від правової системи до карної. Від корумпованих поліціянтів, до корумпованих суддів, які випускають тих чи інших за гроші. Дивіться, є замовник , наприклад агенство полт.доріг, і є підрядник, на якого заведено кілька карних справ по фактам розкрадання коштів . І все одно цей підрядник виграє тендера на мільони гривень!!! Це норма? 



Телеграф, як стається, сторінка на мові, а редагування -" принять исправления".

 

[Все буде добре. Не можна натиснути на кнопку і все одразу перекладеться. Адміністрація]


10 2
604
13 травня 2020 08:27

Цитата: Volvoвод
за наши налоги прислуживающее паразитарной исполкомовской конторе.

Не треба пояснювати юристу,який сам по вуха в *** і завдання якого-відмазувати владних.Він і в темі і в долі.За що не візмись-і там прізвище ульянова.Кажемо "ульянов",а розуміємо:холод,малецький,проценко,усанова,шапковралов і так далі.***,судових процесів,усунення неугодних,травля опозиції-і це далеко не повний перелік "діяльності" цього персонажу.


15 2
0
13 травня 2020 09:49

В статье очень много букафф. Мож телеграф в формате видеоблога начнеть розповидать уже на ютубе.


3 0
0
13 травня 2020 10:06

У Витальки днише горит? ну на конец то.таки есть справедливость


7 0
0
13 травня 2020 10:49

На нары всей администрацией. И адвокатов прикормленных не забыть.


5 0
680
13 травня 2020 10:58

Яка несподіванка.satisfied


4 0
264
13 травня 2020 14:07

Та невже? А тільки тут перевірять? Чи можливо далі треба йти музей, озеленення, ремонт доріг, от тільки так все примарно виглядає. Було б це в цивілізованній країні Европи то Віталька вже б засідав в іншому місці і не тільки він,  і передачки б йому носили завернуті в газетку за 9 лямів. 


2 0
294
14 травня 2020 14:07

Цитата: zzzzzz
є підрядник, на якого заведено кілька карних справ

Ви плутаєте "заведення" справи, яке за чинним КПК відбувається автоматично, та "визнання винним", якому має передувати аналіз судом зібраних доказів та аргументів захисту та оприлюднення результату цього аналізу у формі вироку, в якому результати мають бути обгрунтовані публічно з посиланням на достовірно нвстановлені факти.

Цитата: zzzzzz
по фактам розкрадання коштів

Це юридичний оксюморон. Факт розкрадання може бути встановлений лише вироком суду, а до вироку може існувати лише підозра щодо розкрадання коштів, але ніяк не факт

 

 


0 1
0
15 травня 2020 19:47

Цитата: ulyanov

 

У вас та інших коментаторів говорить "пролетарська" або класова ненависть...

Так вже було в 1937

Володя (Ульянова так звали, не знаю какой псевдоним у вас, буду обращаться так), приходит человек, назовём его... Борис Фёдорович и говорит: "давайте и вам будет хорошо (откатик сделаем) и у меня будет пару-двадцать... В последнем случае - 70 тыс. грн. лавандоса!"

Люди либо соглашаются на откат, либо отвечают: "иди теребунькай своего петушка, извращенец старый, спать на шконке ты матрас тоже передаш?! Нет? Тогда топай лесом!" Кто и что должен подтверждать?! Тот кто согласился на откат ?!

Володя - ты либо глупый, либо наивный как мартовский заяц! Если бы сейчас (как ты говориш) был 1937 год...

...(далее по тарантиновскому сценарию) вывезли бы Бориса Федоровича на дамбу, посмотреть на закат Солнца и Борюсик всех уложит в "одну постельку"! 

Ты же знаешь Борюсика, Володя, не так ли?! blush

*Совпадение с реальными людьми и событиями не случайны!


1 0
0
22 травня 2020 12:09

Цитата: ulyanov

 

...на тому боці ваші "класові вороги", які "крадуть ваші гроші".

Да, Олинов! Почему так, да потому что только безграмотный не в состоянии правильно написать свою фамилию через транскрипцию... да ещё и с маленькой буквы! То что ты людей не уважаешь - понятно, но то что не уважаеш себя - очевидно без доказательств!

И если ты тот "хвалёный" юрист о котором так много говорят, то грош цена тебе и твоей юридической ...безграмотности!

А с вышеизложенной тобой цитатой - согласен! 

 

PS. И - да, мои деньги "они не крадуть", они "крадуть" деньги: учителей, врачей, комунальных работников... всех тех, кто платит налог в местный  бюджет, на содержание этих дармоедов!


1 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх