Полтавщина напередодні виборів: до обласної ради проходять 4 партії

14.08.2020, 17:25 Переглядів: 7 320

 

За результатами опитування, проведеного соціологічною службою  «Смартпол» на початку серпня, на виборах до Полтавської обласної ради лише 4 партії впевнено долають прохідний 5%-й бар’єр.

Так, високі шанси потрапити до обласної ради мають партії «Слуга народу», «Опозиційна платформа «За життя», «Довіра» та «Батьківщина». Впритул до прохідного бар’єру наближається «Європейська Солідарність» із 4,9%.

Не визначилися з вибором та відповіддю 34% респондентів.


 


Питання, на яке давали відповідь респонденти: «Наступні вибори до Полтавської обласної ради мають пройти за новим виборчим кодексом. Якби в бюлетені були включені такі партії і кандидати, яким би був ваш вибір?».


Опитування проводило Товариство з обмеженою відповідальністю «СМАРТПОЛ» за власною ініціативою, з 6 по 12 серпня методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face) серед жителів Полтавщини віком від 18 років згідно репрезентативної квотної вибірки (вік, стать та місце проживання).


В рамках дослідження опитано 2000 респондентів. Статистична похибка із ймовірністю 0,95 не перевищує 2,2%. Дані округлені до десятих.

Автор: Смартпол
Теги: вибори
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

МІСЦЕВІ ВИБОРИ 2020:

25 жовтня 2020 року відбудуться чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

Особливості місцевих виборів-2020:

У ЦВК виділили чотири особливості виборів, які відбудуться 25 жовтня:

  • вибори будуть організовуватися на новій територіальній основі;
  • у рік проведення чергових місцевих виборів відбудуться перші місцеві вибори до тергромад, які призначаються і проводяться разом із черговими;
  • вибори депутатів місцевих рад будуть організовуватися і проводитися за новими виборчими системами;
  • місцеві вибори передбачають дотримання гендерної квоти – серед кожних п'яти кандидатів у списку має бути щонайменше дві жінки. Без дотримання квот можуть відмовити кандидатам усього списку.

Зокрема місцеві вибори будуть проводитись за двома системами: партійна пропорційна система та відкриті виборчі списки для міст із населенням від 90 тис., мажоритарна - для решти.

Система відкритих списків дозволить виборцям голосувати не лише за партію, а й за конкретного кандидата, якого вони хочу бачити при владі. Тобто спочатку виборець має проголосувати за партію, а потім – за окремого кандидата від цієї партії.

Схожі матеріали:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх