Блог Штабу волонтерів Кременчука.Вас звинувачують у піарі? Координатор Інна Бутенко вчить протистояти психологічним маніпуляціям

19.05.2020, 10:00 Переглядів: 1 614

Вас звинувачують у піарі під час волонтерства? Ми навчимо протистояти психологічним маніпуляціям


 


Волонтерство - це добровільна неприбуткова суспільно важлива діяльність, спроба змін для вирішення чи пом’якшення проблеми.


Простішими словами, волонтерство є певною інвестицією в майбутнє за рахунок вільного часу, власних зусиль і свого таланту.


Важливо акцентувати на твердженні «суспільно важлива діяльність». Суспільна - від слова суспільство!


В свою чергу суспільство - це самодостатня соціальна система, основою якої є взаємні стосунки людей, що складаються в процесі реалізації особистих потреб кожного.


Тож, з вище сказаного, можна зробити висновок про те, що волонтерством є соціальна направленість, двигуном якої являються люди.

Людині від природи дали важливе вміння - вміння говорити, саме це й різнить нас з тваринами. 


Волонтер виконує важливу функцію - ділиться своїм професійним досвідом, власними здібностями, витрачає свій час і не чекає за це матеріальної винагороди. 


Говорити про свою діяльність, про її підсумки і здобутки - є нормальним фактором, як соціальної направленості. Таким чином відбувається залучення нових людей, утворюються цілі організації.


Самим головним і важливим фактором є прозорість волонтерської діяльності - озвучення конкретних дій, цифр. Без цього інформування набагато складніше було б розгортати діяльність взаємодопомоги у всьому нашому суспільстві.

Тож чи є волонтерсво піаром - вирішує кожен за себе!


Одним із найголовніших аспектів волонтера є його чітка внутрішня свідомість, віра в свої сили, віра в справу, якою він займається.

Це вольова людина, яка має активну життєву позицію, зріле бачення світу, емпатійні якості.


Кожному приємно отримувати усну подяку, визнання суспільства, а не хейтерство і повчання. Неконструктивна критика може знизити і підірвати впевненість в необхідності своєї справи.


Тому від кожного залежить, як розвиватиметься волонтерство - з нашою підтримкою чи безглуздими докорами.
Усі ми є творцями цієї історії!


Штаб волонтерів Кременчука інформує тут https://www.divergentwoman.com/kremenchukvolunteer


26.04.2020 БЛОГ ІННИ БУТЕНКО


Тож,як протистояти психологічним маніпуляціям,займаючись волонтерством?


Перш за все, вміння відстоювати свою активну життєву позицію. Коли ви самі вірите в свою справу, ви набуваєте внутрішньої впевненості, а впевненою в собі людиною маніпулювати набагато складніше.


Вміння сприймати конструктивну критику і паралельно з цим вміти блокувати свою реакцію на негатив та хейтерство. 

Розуміти, що грубість та бажання образити - це є інструмент прямої маніпуляції.


Розвивайте в собі емпатійні якості та підвищуйте свій рівень емоційного інтелекту! Це дасть вам змогу бути ще більш емоційно та психологічно стійкішим. 


Емоційна грамотність несе за собою укріплення вашоі внутрішньої сили духу, чіткості та впевненості в своїх діях, розвиває позитивне мислення та доброту вашого серця!

Автор: прес-служба ГО "ІНША ЖІНКА"
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «ІНША ЖІНКА»

Інша жінка

Громадська організація Інша Жінка була створена у 2018 році

Актив організації - жінки, які є експертками та досягли результатів, кожна у своїй галузі: бізнесі, суспільній роботі, мистецтві та творчості, та готові приділяти час суспільно-важливим проектам, ділитися досвідом, підтримувати інших. І він постійно зростає

Наша мета - розбудувати спільноту освіченого суспільства, в якому інтелект буде трендом, а гендерна рівність - запорукою економічного зростання в суспільстві

Громадська організація Інша Жінка за 2 роки існування реалізувала багато ініціатив у підтримку гендерної рівності, розвитку жіночого підприємництва та попередження домашнього насильства, в тому числі через фінансову незалежність. На запрошення Іншої Жінки Кременчук відвідали Ніна Левчук, Марія Єфросиніна, Ольга Фреймут, яка запропонувала бути Амбасадором організації. У 2019 році був реалізований пілотний проект школи бізнесу для жінок, переможниця якого отримала 30 000 грн на розвиток власної справи та відкрила соціальний центр з вивчення іноземних мов. Зараз Інша Жінка створює Бізнес-інкубатор з розвитку жіночих ініціатив у Кременчуці, проект є грантовим та допомагає жінкам абсолютно безкоштовно отримати якісну бізнес-освіту та широку медійну підтримку їх майбутніх проектів, партнерів та партнерок, перший офіс, інформаційну підтримку.

Ця рубрика - про нас та нашу діяльність, про можливості для жінок та перспективи розвитку нашого міста. Долучитись до нас можна на нашому сайті

www.divergentwoman.com

А також на офіційній сторінці у ФБ

https://www.facebook.com/divergentwoman/

З повагою,

Голова ГО «Інша Жінка» Юлія Цибульська

Схожі матеріали:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх