Тариф на тепло для населення у Кременчуці не зросте — залишиться таким, як і минулого року (оновлено)

1.10.2021, 14:56 Переглядів: 5 959 Коментарів: 7

 

Рішення про продовження дії «старих» тарифів ухвалив виконком

Тарифи для населення на постачання теплової енергії та на постачання гарячої води у Кременчуці не зростуть. Сьогодні, першого жовтня виконком Кременчуцької міськради ухвалив рішення, яким подовжив дію теплових тарифів, ухвалених минулого року. Це стосує ться і КремТЕЦ, і КП «Теплоенерго». (Чинні тарифи діяли до 30 вересня цього року — так передбачало рішення виконкому, наразі їх дія продовжена рішенням виконкому на новий опалювальний період 2021-2022 років). Як звучить у рішенні, «до введення в дію тарифів на плановий період».

Мер Віталій Малецький наголосив, що не підвищення тарифів можливе завдяки домовленостям, досягнутим на конгресі місцевих і регіональних влад , що відбувся напередодні у Києві. А саме: є домовленість про фіксовану ціну на газ, що використовується для потреб виробництва тепла для побутових споживачів (трохи більше 7500 грн за 1000 кубометрів). Мер також зауважив, що зросли зарплати та вартість електроенергії — але, попри це, тарифи у місті триматимуть незмінними. КП «Теплоенерго» дотується з міського бюджету.

На відміну від тарифів для населення, тарифи для бюджетних організацій та інших споживачів зростуть. У них врахована ціна на газ понад 16 тисяч за 1000 кубометрів.

Нагадаємо, раніше мерія планувала підвищення теплових тарифів для всіх груп споживачів. Проте прем'єр-міністр Денис Шмигаль висловився, що підстав для підвищення тарифів для населення наразі немає, осклільки уряд вирішив питання з постачанням газу на виробництво тепла для цієї категорії за пільговою ціною.

Довідково

Востаннє тарифи у Кременчуці підвищувалися рішеннями виконкому від 24.12.20 року і діяли з січня 2021 року.

Тарифи для побутових споживачів КП «Теплоенерго» (Крюків, Раківка, Занасип) складають:

  • постачання теплової енергії (1 Гкал, з лічильником) — 2040,44 грн;
  • постачання гарячої води — 111,17 грн/куб м.

Тарифи для побутових споживачів ТОВ «Кременчуцька ТЕЦ» (лівобережжя) складають:

  • постачання теплової енергії (1 Гкал, з лічильником) — 1796,4 грн;
  • постачання гарячої води — 103,99 грн/куб м.

Варто нагадати, що й «старі» тарифи, м'яко кажучи, не радували кременчужан: містяни щомісяця у соцмережах лаялися. отримавши платіжки за тепло. Навіть опалення однокімнатної квартири (з лічильником) доходило до 3 тис грн. 



Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 7

1 656
1 жовтня 2021 15:02

Чет мне помнится,что мер обещал что проезд не подорожает,а вышло он оно как.Я думаю тут также будет.


44 0
4 363
1
1 жовтня 2021 15:05

теперь мы спокойныsmile


18 2
738
1
1 жовтня 2021 15:36

 Не вірю! Підвищиться усе! З-під тишка, як завжди! заглянеш у платіжку, а там вже  більша сума стоїть на оплату. Так, як у магазині, з кожним днем хлібина дорожче стоїть. 


36 1
220
1
1 жовтня 2021 15:59

Сколько будет 1 Гкал для "прочих потребителей" ?  "Телеграф", если есть возможность уточните пожалуйста.


6 0
169
1 жовтня 2021 16:24

Цитата: evgeniys

Сколько будет 1 Гкал для "прочих потребителей" ?  "Телеграф", если есть возможность уточните пожалуйста.

Пока продлили всем, проект решения по прочим обнародуют позже - пока нет его, где-то "варится" в котле


9 0
0
4 жовтня 2021 14:51

Цитата: Туся

 Не вірю! Підвищиться усе! З-під тишка, як завжди!

Що значить "исподтишка"? Це нормальний процес, який ніхто не приховує. Підвищились ціни на пальне, підвищилась ціна на продукти, потім на непродуктові товари та послуги. В результаті паритет, всі залишились при своїх, просто суми змінились, скоригувавши купівельну здатність гривні. В мінусах лише ті, кому не підвищують зарплатню (привіт найманим робітникам і бюджетникам). І тут три варіанти: голосувати ногами (еміграція з цього болота) і жити як людина; працювати на нормальних людей, які платять (працювати на себе); скиглити і плакатись на життя. І як би це не гірко звучало, у останніх нема майбутнього в Україні. Зрозумійте, якщо ваша зарплатня недостатня для повноцінного життя, то вас вважають за сміття. Вам "кажуть", що ви не потрібні як працівник тут і зараз. 

Поблема не в збільшенні цін, а в тому, що реальні доходи не встигають за темпами їхнього зростання. Що з цим робити - це питання кожного окремого громадянина. Яке рішення він прийме, так і буде.


2 2
4 363
1
4 жовтня 2021 15:08

Цитата: M D
Вам "кажуть", що ви не потрібні як працівник тут і зараз.

Согласно опросам, которые были проведены среди молодежи до 25 лет, 55% молодежи связывает свое будущее с миграцией. На сегодня человек, который имеет достаточно высокий уровень профессионализма в любом техническом деле, очень легко находит работу и в Польше, и в Германии, и где угодно. Более того, поляки и немцы максимально упростили порядок получения трудовых виз

По словам эксперта, на сегодняшний день есть огромный спрос на водителей, инженеров, на людей с высоким уровнем умения обработки металла: в Польше в Германии, Словакии, Венгрии, Румынии.

Трудовая миграция профессионалов технических специальностей ставит под угрозу существование крупнейших украинских предприятий, и так испытывающих кадровый голод из-за все меньшего количества выпускников и абитуриентов необходимой специализации.

Существующий негативный тренд уже сейчас ощущают руководители предприятий в сфере энергетики, машиностроения, металлургии, оборонной, строительной сфере и химической промышленности: средний возраст трудовых коллективов на большинстве заводов уже превышает 40 лет, а значительную долю персонала составляют пенсионеры.

это грозит невозможностью работы крупнейший промышленных предприятий в недалеком будущем 


1 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх