Положення про демобілізацію військових виключили із законопроєкту про мобілізацію, – ЗМІ

9.04.2024, 21:33 Переглядів: 1 175

 

Питання щодо ротації військовослужбовців під час воєнного стану, їх демобілізації та медико-соціальної реабілітації винесуть в інший законопроєкт

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони виключив положення щодо демобілізації і ротації військовослужбовців з урядового законопроєкту про мобілізацію, який готується до другого читання. Про це повідомляє видання «Українська правда» з посиланням на співрозмовників в оборонному комітеті.

Ініціатором виключення положення щодо демобілізації із законопроєкту став головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський. Також він запропонував розглянути питання звільнення людей з військової служби та запровадження на законодавчому рівні ротації військовослужбовців унормувати в іншому законопроєкті.

Тепер уряд має внести на розгляд парламенту окремий законопроєкт із цими положеннями. Так, у висновку Комітет доручив Кабінету Міністрів впродовж 8 місяців з дня опублікування законодавчого акту в газеті «Голос України», тобто вже після ухвалення, розробити і внести на розгляд законопроєкт щодо удосконалення механізмів ротації військовослужбовців під час воєнного стану, їх демобілізації та медико-соціальної реабілітації.

Раніше ми писали про те, хто може отримати відстрочку від мобілізації.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: focus.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх