Кременчуцькі батьки не отримали відповіді міського голови щодо обладнання укриттів у дитячих садках

17.05.2023, 18:03 Переглядів: 1 439

Від дати звернення минуло більше як місяць, встановлений законом термін сплив

Міський голова Кременчука Віталій Малецький не відповідає у встановлений законодавством терміни на звернення батьків міста щодо негайного обладнання укриттів у дитячих садочках міста. Про це «Кременчуцькому Телеграфу» повідомив актив батьківської групи.

Батьки розповіли, що 13 квітня було подано звернення до міського голови та депутатів щодо невідкладного обладнання укриттів у навчальних закладах Кременчука, яке було зареєстроване відповідно до чинного законодавства в виконавчому комітеті Кременчуцької міської ради за №КО-02-25/4278 від 13.04.2023р. Звернення підписали 114 жителів.

 

Звернення без відповіді

«Станом на сьогодні, 17 травня 2023 року, минуло більше як місяць, але відповіді на наше звернення  ми не отримали, хоча у супровідному листі ми вказували, на яку електронну адресу надсилати відповідь. Відповідно до статті 20 Закону України «Про звернення громадян» Звернення розглядаються і вирішуються у термін не більше одного місяця від дня їх надходження, а ті, які не потребують додаткового вивчення, невідкладно, але не пізніше п'ятнадцяти днів від дня їх отримання», каже одна з мам.

Батьки нагадали міській владі, що відповідно до статті 28 ЗУ Про звернення громадян контроль за дотриманням законодавства про звернення громадян відповідно до своїх повноважень здійснює Уповноважений з прав людини Верховної Ради України. 

«Тому якщо ми не отримаємо відповіді у найкоротші терміни, нам доведеться звертатися до Уповноваженого з прав людини у Верховній Раді, оскільки наші права порушуються», додали вони.

Зазначимо, що цей лист батьки передавали безпосередньо на мітингу, що пройшов 13 квітня під міською радою, у присутності журналістів. Тоді кілька мам навіть пустили на сесію міської ради, аби їх почули депутати міської ради. Однак від влади тоді Перелік навчальних закладів, де тривають роботи з облаштування укриття, та терміни відкриття садків батьки не почули

Малюнки — Малецькому. Батьки кременчуцьких дошкільнят під мерією вимагали відкрити садки

Також нагадаємо, що згодом кременчуцькі батьки збирали підписи під зверненням до міністра освіти, у якому попросили його врегулювати ситуацію з відсутністю повноцінного освітнього процесу у Кременчуці. Під цим зверненням поставили підписи 1531 людей. Відповідь міністра ще чекають.

Під дощем кременчуцькі батьки «штурмували» мерію знову вимагали відкрити дитячі садки

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх