Як зварити яйця на Великдень, щоб вони не тріснули

14.04.2023, 19:02 Переглядів: 3 199

 

У цьому матеріалі ви також дізнаєтеся, як пофарбувати яйця чаєм каркаде

На святковий стіл слід відібрати яйця, вік яких не менше 5 днів. Занадто свіжі яйця дуже погано чистяться. Це той випадок, коли продукт краще купити в магазині, а не брати у фермерів.

Щоб яйця не тріснули при варінні, дістаньте їх із холодильника заздалегідь і залиште при кімнатній температурі. Якщо варити холодні яйця - шкаралупа може тріснути через перепади температур.

Добре промийте яйця з губкою перед варінням. При варінні додайте у воду багато солі - 1 столову ложку на 1 л води. Варити яйця треба 7-9 хвилин залежно від розміру. Якщо хочете пофарбувати яйця, то барвник слід покласти у воду, довести до кипіння і потім варити яйця.

До речі, пофарбовані в чаї каркаде яйця мають гарний синій колір із переливами. На десяток яєць знадобиться 70 г чаю каркаде та 1 л води. Каркаде залийте водою, доведіть до кипіння, викладіть яйця у воду і варіть 10 хвилин на маленькому вогні під кришкою. Щойно ви дістанете яйця, вони будуть червоними, але після охолодження шкаралупа посиніє.

Які є інші натуральні барвники для яєць? Варений буряк надасть яйцям рожевого відтінку, шпинат - зеленого, червона капуста з ложкою оцту - фіолетового, куркума (2 ложки на 1 літр) - жовтого. Барвники можна покласти у воду одночасно з яйцями.

Автор: Мирослава УКРАЇНСЬКА
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх