Наче дозволили, а наче і ні: у центрі вакцинації бустер можуть отримати не всі кременчужани (доповнено)

8.01.2022, 17:00 Переглядів: 3 180

 

Сказали, що я ще замолода;)

6 січня Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко підписав наказ про введення бустерної дози вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих українців, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися. Принаймні про це він повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

7 січня центри вакцинації у Кременчуці були вихідні, тож сьогодні, 8 січня, пообіді, я разом з чоловіком пішла у Центр вакцинації в МПК, щоб щепитися втретє. Від другого мого щеплення AstraZeneca якраз у грудні минуло півроку. Коронавірусом я не хворіла, і не хотіла б. А, щоб вберегтися від «Омікрону» якраз радять зробити бустерне щеплення м-РНК-вакцинами.

У Центрі вакцинації була невелика черга з 3-4 людей. Більшість з них, судячи з розмов, прийшла щепитися вперше. Один чоловік хотів отримати другу дозу. За третьою в черзі не стояв ніхто.

Коли я підійшла до столу, за яким заповнюють згоду на вакцинацію, і сказала, що хочу отримати третє щеплення, на мене поглянули зі здивуванням. Сказали, що зараз третьою дозою щеплять лише людей, старших 60 років. А я маю проконсультуватися з сімейним лікарем.

Мене направили до іншого столу, де порадили поговорити з лікарем. Коли ж я запитала у нього, що мені робити, якщо я хочу отримати бустер, він повторив мені те саме - зараз третьою дозою щеплять лише літніх кременчужан. На моє зауваження, що з четверга мають щепити всіх охочих, мене здивовано запитали хто це сказав. 

Після з'ясування, що це заявив Міністр охорони здоров'я Ляшко, мене попросили зачекати. Близько 5 хвилин працівник центру напружено шукав щось у телефоні. Після цього він пояснив мені, що останній опублікований наказ МОЗ про те, що дозволили щепити людей, старших 60 років, а те, що Ляшко написав у своєму фейсбуку поки нічого не значить. Доки не буде наказу - щепити мене вони не можуть. Тож порадили почекати.

Слід зазначити, що моя колега сьогодні, 8 січня, звернулась до свого сімейного лікаря і там проблем не виникло - її запросили щепитися третьою дозою у понеділок, 10 січня.

Доповнено:

10 січня у тому ж центрі масової вакцинації в МПК мене без проблем щепили третьою дозою. Черги практично немає. Можна обрати Pfizer або Moderna.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх