Редакторку сайту «ТелеграфЪ» щепили: чекаємо, коли вона перейде під контроль Білла Гейтса (отримала другу дозу)

10.06.2021, 13:03 Переглядів: 28 680 Коментарів: 28

 

Поки ніяких ознак зовнішнього впливу не спостерігається

У вівторок, 16 березня, з'явилась інформація про те, що кременчужани, охочі вакцинуватися від COVID-19, можуть стати у чергу, заповнивши форму департаменту охорони здоров'я Кременчука. Щоб перевірити, як це працює, я одразу ж перейшла за посиланням і заповнила форму. Того ж дня мені зателефонували з ЦПМСД №1 і підтвердили, що отримали мою заявку і зв'яжуться зі мною у випадку, коли черга дійде до тієї хвилі вакцинації, до якої я належу, або якщо хтось не зможе вакцинуватися з будь-яких причин і залишиться вільна доза. 

Як я дійшла до такого

Почнемо з того, що я не хворіла на COVID-19. Якщо що, це не був лише експеримент, і я справді хотіла вакцинуватися, тож ніхто мене до цього не примушував. Якщо тільки відкинути вплив веж 5Gscream

Так, я теж погоджуюсь, що якби був вибір, то краще вакцинуватися Pfizer. Але пройде не один місяць, доки така можливість з'явиться. Так, я знаю, що Covishield - це індійський дженерик з меншою ефективністю. Так, я теж читала, що ряд країн призупинив вакцинацію AstraZeneca. І так, я знаю, що Ляшко вакцинувався і захворів. І все одно я переконана, що сукупність можливих побочок від вакцини менш небезпечна, ніж COVID.

Я вважаю, що навіть 63% захисту кращі, ніж його відсутність. Мені 27 і я не входжу у жодну з груп ризику і, скоріше за все, навіть якщо схопила б коронавірус, перенесла б його у легкій формі або навіть безсимптомно. Навіщо ж тоді вакцинуватися? Тому що саме люди, які не знають про свою хворобу, здатні заразити найбільшу кількість людей. Чим більше таких людей, тим довше доведеться терпіти карантинні обмеження.

Паніку з приводу тромбозу я вважаю зайвою. Статистично кількість людей, які після вакцинації мали проблеми з тромбами, не перевищує звичайної статистики по тромбозу. Тобто їх це спіткало б і без вакцинації. Жодних фактів, які б пов'язували смерті від тромбів з дією вакцини, поки немає. Навіть якщо вони з'являться, то я, знову ж, не входжу до групи ризику по медичних показниках.

UPD по тромбозу (10.06):

Зараз даних про тромбоз більше, але вони все одно не переважують для мене плюсів від вакцинації. Так, експерти вже визнали зв’язок між вакциною AstraZeneca та рідкісними тромбозами. Водночас досі не відомо, чи всі зафіксовані випадки спричинила вакцина.

Станом на 14 березня з 17 мільйонів людей, які отримали вакцину AstraZeneca на території ЄС та Великої Британії, лише у 15 розвинувся тромбоз глибоких вен, а у 22 – тромбоемболія легеневої артерії.

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) повідомило, що його система моніторингу побічних ефектів вакцини станом на 4 квітня отримала 169 повідомлень про випадки тромбозу синусів твердої мозкової оболонки і 53 про випадки тромбозу глибоких вен.

Загалом – 222 випадки з 34 мільйонів доз вакцини AstraZeneca, введених у Великій Британії та Європейській економічній зоні з 30 країнами (Європейський Союз та Ісландія, Норвегія і Ліхтенштейн) за останні три місяці.

Поки що комітет з безпеки EMA провів поглиблений аналіз 62 випадків рідкісних тромбозів у мозку і 24 випадки тромбозу у венах. Серед них було 18 смертельних випадків.

У препринті, авторами якого є вчені з Оксфорда, йдеться про імовірність виникнення тромбозу ворітних вен через деякий час після щеплення вакциною від Pfizer — 44,9 на мільйон, а після AstraZeneca — 1,6 на мільйон. Тобто, за аналізом науковців, Pfizer у 30 разів збільшує ризик виникнення цього виду тромбозу, якщо порівняти з AstraZeneca.

Як це було

Коротше, минула ще доба і сьогодні, 18 березня, мені знову зателефонували з пункту вакцинації і запитали, як я себе почуваю та чи можу я прийти протягом 30 хвилин та отримати вакцину. Я не чекала такої швидкої реакції і думала, що у черзі доведеться стояти кілька місяців, але мені пощастило. Двоє наших співробітників, які набагато раніше стали у загальноукраїнську чергу через «Дію», можуть поки мені лише заздрити. З собою просили мати паспорт.

Нагадаємо, Мінздоров'я з метою популяризації вакцини дозволило щепитися невикористаними дозами препарату громадським діячам – депутатам, керівникам підприємств, представникам органів влади, активістам, журналістам тощо. Певно, я зійшла за громадську діячкуsmirk

На щеплення люди заходять з окремого входу, не перетинаючись з іншими відвідувачами ЦПМСД. У кабінеті мене зустріли привітні дівчатка, які перевірили тиск і температуру, запитали про самопочуття, опитали з приводу анамнезу і можливих ризиків, записали мої дані та дали заповнити форму згоди. 

Після цього прямо на місці я уклала декларацію з сімейним лікарем, бо у мене її не було, а для щеплення вона потрібна. Тож якщо ви переймаєтесь, що без декларації вас не вакцинують, - дарма. На додачу до вакцини отримаєте ще й декларацію - одні плюси.

Після цього мене завели до окремої кімнати, де ще раз запитали про самопочуття і поставили щеплення. Дуже швидко і зовсім не боляче.

Вся процедура, разом із укладанням декларації, тривала не більше 15 хвилин. Черги не було, але і до мене, і після люди отримували щеплення.

Ніяких, навіть легких побочок, типу запаморочення, головного болю чи нудоти у мене не було. Не було навіть болю у місці уколу. Якщо дуже прислухатись до відчуттів, то в місці щеплення трохи пекло хвилин 10.

Звідки вакцина та що по другій дозі

У медпрацівників я поцікавилася, звідки з'явилась вільна вакцина. Дівчата пояснили, що хтось із тих, кого мали вакцинувати за планом, не зміг прийти на назначений час. Відмов як таких від вакцини немає, адже щеплення і серед медпрацівників добровільне. Якщо не хочеш щепитися - тебе просто не поставлять у чергу. Не буває такого, що когось змушують щепитися і він уже в кабінеті відмовляється.

Також мене запевнили, що другу дозу вакцини я гарантовано отримаю через три місяці, згідно з планом, і мені попередньо зателефонують. Що ж, чекаємо.

Заодно почекаю, доки обіцяний у соцмережах чіп законектиться із Біллом Гейтсом і я нарешті зможу перекласти відповідальність за своє життя та вчинки на плечі іншої, розумної та успішної людини. Кажуть, що першою ознакою має стати непереборне бажання завести телефон на Microsoftsunglasses 

Доповнено:

19 березня:

Політ нормальний. Вночі місце уколу почало боліти. Біль не сильний і не різкий, але дратував, коли намагалася зручніше влягтисьsleeping Зранку трохи нудило і боліла голова, але до 10.00 це минулося.


 

Пообіді піднялась температура до 38,3?С. Ноги ватні, голова працює так собі. 



Довелося піти з роботи і проспати пів дня. Під вечір температура знизилась до 37,4?С. Самопочуття, в цілому, поліпшилось.

20 березня:

Зранку температура нормалізувалась до 36,5?С. Голова не болить, суглоби також. Залишився лише біль у місці проколу. 

22 березня:

Біль у місці ін'єкції досі не минув, це трохи дратує, але не критично. Більше ніяких реакцій не було. Як висновок, якщо будете щепитись - візьміть, на всяк випадок відгул на наступний день. У мене на наступний після вакцинації день проявились ледь не всі заявлені виробником поширені побочні реакції: біль в місці ін'єкції, головний біль, стомлюваність, м'язові болі, нездужання, лихоманка >38°C, озноб, болі в суглобах і нудота. Вони не страшні, але неприємні. Тож будьте готові. Але всі вони короткочасні і не тримаються більше доби. 

Білл Гейтс на зв'язок так і не вийшов - мабуть мені дістався бракований чіпcry, але я не залишаю надій. 

Коли зникне біль у місці проколу - напишу нижче. Ну, або якщо відчую якісь інші зміни самопочуття.

24 березня:

Біль у місці уколу нарешті минувся. На це знадобився аж тиждень.

Доповнено:

8 червня:

Мені зателефонували із Центру вакцинації і запросили отримати другу дозу вакцини 10 червня з 9.00 до 10.00. З собою просили мати паспорт.

10 червня:

О 9.15 прийшла до пункту вакцинації у ЦПСД. Перед кабінетом вакцинації з'явився додатковий стіл за яким медпрацівниця цікавиться, яку дозу ви прийшли отримувати, заповнює документи і підказує до якого кабінету пройти. Тих, хто прийшов за першою дозою щеплять вакциною CoronaVac у одному кабінеті, а тих хто за другою - AstraZeneca\Covishield\SKBio в іншому.

Оскільки самому заповнювати жодних документів не довелося, цього разу вся процедура зайняла менше 5 хвилин. Мене заспокоїли, що імунна відповідь на другу дозу вакцини, зазвичай, слабша тож чекати повторного прояву всіх побочок не варто. Поки почуваюся чудово - подивимось, що буде завтра.


 

Сертифікати про вакцинацію щепленим двічі поки не видають, принаймні, мені не пропонували. Правда, наскільки я розумію, поки і не повинні - їх обіцяли запустити з липня. Отримати сертифікат можна буде в паперовому вигляді у сімейного лікаря або в електронному вигляді через «Дію». Про це детальніше читайте на нашому сайті в матеріалі:
Вакцинація в Україні: яка різниця між Міжнародним свідоцтвом та «ковідним сертифікатом»

11 червня:

Жодних побочок сьогодні не було. Навіть місце проколу болить лише якщо на нього натиснути.

Фото: Юлія Волинська
Автор: Руслана Горгола Фото: Юлія Волинська
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 28

4 365
1
18 березня 2021 18:44

навіть 70% захисту кращі,

--откуда такие данные?
 



ВОЗ например говорит 63,09%.Плюс оф источник производителя сообщает о таких побочных реакциях.

Наиболее частыми побочными реакциями были болезненность в месте инъекции (63,7%), боль в месте инъекции.
(54,2%), головная боль (52,6%), утомляемость (53,1%), мышечные боли (44,0%), недомогание (44,2%), гипертермия
(включая лихорадку (33,6%) и лихорадку> 38 ° C (7,9%)), озноб (31,9%), боли в суставах (26,4%) и
тошнота (21,9%).

 могу дать ссылки на источники.


24 18
938
18 березня 2021 19:01

Цитата: zzzzzz
ВОЗ например говорит 63,09%.П
І шо???

 В іншій темі писав, сюди продублюю

Питання ефективності роздута в ЗМІ. Для прикладу - в дану секунду вви не знаєте яке було КПД вакцини що вам кололи від ККП, чи правцю, чи поліомеліту. Вам їх кололи бо вони мали відповідні сертифікати. А зараз ви всі розумні, справжні диванні експерти


Редакторку сайту «ТелеграфЪ» щепили

Тепер з того місця черешня виросте, чи персик??)))

Невдале слово, "вакцинували" краще


25 3
22
18 березня 2021 19:02

Цитата: zzzzzz
навіть 70% захисту кращі,

--откуда такие данные?
 



ВОЗ например говорит 63,09%.Плюс оф источник производителя сообщает о таких побочных реакциях.

Наиболее частыми побочными реакциями были болезненность в месте инъекции (63,7%), боль в месте инъекции.
(54,2%), головная боль (52,6%), утомляемость (53,1%), мышечные боли (44,0%), недомогание (44,2%), гипертермия
(включая лихорадку (33,6%) и лихорадку> 38 ° C (7,9%)), озноб (31,9%), боли в суставах (26,4%) и
тошнота (21,9%).

 могу дать ссылки на источники.

Общая эффективность вакцины в обеих группах составила 70,4%. Исследование опубликовано в журнале Lancet.

Я не отрицаю, что возможны побочки, но пока они меня не настигли. Если появятся - обязательно расскажу об этом.


17 9
4 365
1
18 березня 2021 19:20

Цитата: Руслана Горгола
Исследование опубликовано в журнале Lancet.
   кто их опубликовал? я вам даю ссылку на ВОЗ и на документ производителя могу дать? эти данные совпадают , при чем тут журнал? ВОЗ--- who.int/ru/news-room/feature-stories/detail/the-oxford-astrazeneca-covid-19-vac
cine-what-you-need-to-know  Вот документ --  


13 16
81
18 березня 2021 19:26

Если на то пошло, у Пфайзера и Модерны заявленные 94% окажутся на деле теми же 60-70% Оксфорда. Все эти вакцины нацелены на одну и ту же часть вируса и срабатывают на нем одинаково эффективно. Но испытания первых двух проходили в Америке, до широкого распространения вариантов. А испытания Оксфорда проводились чуть позже в Британии, Бразилии и Южной Африке, где уже началось доминирование разных мутировавших версий вируса, существенно отличающихся от Уханьской. Против мутантов все эти вакцины слабее, поэтому Модерна уже готовит новые "бустеры", заточенные под отдельные варианты.

Так что торговаться не вижу смысла, надо брать что есть пока оно есть, защита от тяжелой болезни и смерти лучше чем ее отсутствие.


13 12
4 365
1
18 березня 2021 19:46

Цитата: mullet
Если на то пошло, у Пфайзера и Модерны заявленные 94% окажутся на деле теми же 60-70% Оксфорда.
заявленные 94%, и заявленные 64%( в какую цифру они превратятся по вашему?) есть разница?
Цитата: mullet
защита от тяжелой болезни и смерти лучше чем ее отсутствие.
ну это не защита а 50х50 в данном случае. Но я же не против, каждый выбирает сам, дело то житейское. Просто нехорошо устраивать показательную рекламу, как это делается по всей стране. И если у нас журналисты не владеют информацией, (либо не хотят заведомо ее публиковать), то это не хорошо.Что трудно было оф страницу ВОЗ перепечатать по этой вакцине, что бы народ хоть почитал чем колят? А то пошла мода - зе, потом пошло, главы ОДА и т.д и тп . Цирк устроили. 


13 17
81
18 березня 2021 20:02

Цитата: zzzzzz
заявленные 94%, и заявленные 64%( в какую цифру они превратятся по вашему?) есть разница?

Почитайте, как приходят к этой цифре. Двум группам людей вводят вакцину или плацебо, отпускают гулять. Через время сравнивают, сколько заболело ковидом в каждой из групп, если в вакцинированной заболело 5, а в контрольной 100 - значит, эффективность 95%. А теперь представьте, что в группах Пфайзера гуляет лишь один вирус, а в группах Оксфорда - четыре, два из которых имеют видоизмененный шип, под который ни Пфайзер ни Оксфорд недостаточно заточены. Понятно что во втором случае эффективность будет ниже. (Гугл: pfizer south african variant)


5 9
4 365
1
18 березня 2021 20:09

Цитата: mullet
.А теперь представьте, что в группах Пфайзера гуляет лишь один вирус, а в группах Оксфорда - четыре, два из которых имеют видоизмененный шип, под который ни Пфайзер ни Оксфорд недостаточно заточены.
а если представить наоборот?smileэто всё предположения и лирика. Есть изначальные данные 64% и это не 94%. 


8 16
81
18 березня 2021 20:09

ПС: Руслана молодец, завидуюsweat_smile


11 8
4 365
1
18 березня 2021 20:10

Цитата: zzzzzz
главы ОДА и т.д и тп . Цирк устроили.
продолжение цирка

Мер Малецький зробить собі щеплення від COVID-19.

15 12
81
18 березня 2021 20:24

Цитата: zzzzzz
а если представить наоборот?это всё предположения и лирика. Есть изначальные данные 64% и это не 94%. 

Можете ничего не представлять, просто включите гугл-машину и увидите, что The variant from South Africa, for example, reduced Pfizer-BioNTech’s antibody protection by two-thirds, according to a February study. Moderna’s neutralizing antibodies dropped six-fold with the South Africa variant.

 

Это не защита вашего личного организма от 94 из 100 вирусов, как Доместос. Отдельный человек либо заболеет либо нет. А в целом в популяции вакцина "с эффективностью 70%" предотвратит 70% заболеваний. Уменьшить число заболевших с 10 тысяч до 3х - не, не годится? Надо дальше ждать Пфайзер и разносить волну и сидеть в локдаунах?


12 9
4 365
1
18 березня 2021 20:38

Цитата: mullet
Надо дальше ждать Пфайзер и разносить волну и сидеть в локдаунах?
так в локдаунах мы будем сидеть независимо от вакцины, у нас и статистики то нормальной нет-рисуют какую хотят- за кордоном пошла волна- дорисовали, что бы ввести ограничения-вот и вся статистика.На себе проверил, когда болел. Болела вся семья, в статистику попал 1 человек.Остальным даже тесты не сделали.... Так что эта ваша связь вакцинации с локдауном надумана....


21 14
81
18 березня 2021 20:53

Цитата: zzzzzz

Цитата: mullet
Надо дальше ждать Пфайзер и разносить волну и сидеть в локдаунах?
так в локдаунах мы будем сидеть независимо от вакцины, у нас и статистики то нормальной нет-рисуют какую хотят- за кордоном пошла волна- дорисовали, что бы ввести ограничения-вот и вся статистика.На себе проверил, когда болел. Болела вся семья, в статистику попал 1 человек.Остальным даже тесты не сделали.... Так что эта ваша связь вакцинации с локдауном надумана....

Вы точно не избиратель Зеленского?grin В больницах занятые койки тоже рисуют? Манекенов кладут? Понятно что настоящее число заражений намного больше, но в целом спад и рост все равно отражают реальность.


10 10
0
18 березня 2021 21:43

С нынешнеми темпами вакцинации, если её сопоставить с числом заболевших в статистике (хотя очевидно что там не то что далеко не все), то не трудно сделать вывод, что число людей получающих иммунитет естественным путём превосходит число вакцинированных. По-этому, даже если с вакциной всё ок, она безопасна и эффективна(что пока в реальности неизвестно) рассуждать о том, что она влияет существенно на эпидемиологическую ситуацию у нас, мягко говоря - некомпетентость. Или популизм. Или и то и другое


13 3
4 365
1
18 березня 2021 21:52

Цитата: mullet
Понятно что настоящее число заражений намного больше, но в целом спад и рост все равно отражают реальность.
smile как это, настоящее число намного больше, но спад и рост отражают реальность???? каак они отражают реальность, если тесты делают одному из ста!!!??? как вы определите спад или рост то? общий спад или рост да, но не в числе же!!! Хотелось бы вас спросить, вы болели ковидом? Обращались к семейному доктору, в поликлинники,ходили туда, стояли в очередях на улице, что бы сдать анализ на тест? Лежали в больнице?
Цитата: vortex
рассуждать о том, что она влияет существенно на эпидемиологическую ситуацию у нас, мягко говоря - некомпетентость. Или популизм. Или и то и другое
согласен полностью


10 11
81
18 березня 2021 22:38

Вы уверены в том, что рост рисуют от балды и "вслед за заграницей", а я вижу в окно инфекционную больницу и могу сравнить количество паркующихся скорых сейчас и в январе-феврале.

И мне не надо лично заражаться и проходить все круги ада, по своим друзьям и знакомым вижу. Один человек заболел сам, получил положительный тест, изолировался дома, никого не заразил. Второй заразил всю семью, из 5 человек к врачу обратилось 2, госпитализирован 1. О чем это говорит? Да ни о чемsmile

Но чисто математически больных 6, в статистике 3. В переносе на масштабы страны "реальное" число переболевших, неохваченное тестами будет 3 миллиона, это меньше 8% людей с антителами, которые еще и не дают полной защиты от повторной болезни. Для коллективного иммунитета надо чтоб было хотя бы 60%. Это еще миллионы госпитализаций и смертей.

 

Так что спасибо, я лучше получу антитела через укол, чем провалявшись в постели две недели, а потом потенциально с постковидом разбирайся.


9 7
0
18 березня 2021 23:10

Цитата: mullet
и могу сравнить количество паркующихся скорых сейчас и в январе-феврале.

 

С октябрём-ноябрём сравните.  А вообще, скорые не показатель. Политика госпитализаций может быть разной. Можно с насморком и подозрением на ковид всех госпитализировать. Тогда конечно там скорых будет очередь. А можно при вызове скорой на температуру 40 говрить - обращайтесь к семейному врачу(и такого было у нас сколько хочешь осенью. Реально людей которым трудно было дышать уже - не принимали). Так что это всё дело такое... манипулятивное. И количество госпитализаций тоже. Чего сверху прикажут - то могут организовать. Особенно при отсутствии ума и совести.

 

Лично я знаю более точный и объективный показатель. Аптеки. Именно там знают какая нынче эпидемиологическая ситуация на самом деле. Здесь и сейчас... а не сводках. Там на много раньше знают чем это узнают врачи в больницах. Потому что люди бегут сначала в аптеку. И единственный раз когда я видел очередь в своей районной аптеке - была осень прошлого года. На улице человек 20. Сейчас очередей нет


12 3
22
18 березня 2021 23:11

Цитата: vortex

С нынешнеми темпами вакцинации, если её сопоставить с числом заболевших в статистике (хотя очевидно что там не то что далеко не все), то не трудно сделать вывод, что число людей получающих иммунитет естественным путём превосходит число вакцинированных. По-этому, даже если с вакциной всё ок, она безопасна и эффективна(что пока в реальности неизвестно) рассуждать о том, что она влияет существенно на эпидемиологическую ситуацию у нас, мягко говоря - некомпетентость. Или популизм. Или и то и другое

 

Якщо ви до мене, то я дійсно вважаю, що вакцинація впливає на епідситуацію, чому є приклади в історії з чумою, поліомієлітом, правцем, дифтерією і т.д. Підозрюю, що доказова медицина на моєму боці).

Це не науковий матеріал і навіть не аналітичний, а лише мій блог про те, як і чому я конкретно вакцинувалася. Якщо ви бачили, то там немає закликів слідувати моєму прикладу.

 

А з приводу компетентності, то компетентність - це наявність знань, досвіду і навичок, потрібних для ефективної діяльності в заданій предметній області. А я не медик і не планую ніякої діяльності в цьому напрямку. Лише висловлюю свою думку, з якою будь-хто може бути не згодним.


15 3
0
18 березня 2021 23:32

Цитата: Руслана Горгола
Якщо ви до мене, то я дійсно вважаю, що вакцинація впливає на епідситуацію, чому є приклади в історії з чумою, поліомієлітом, правцем, дифтерією і т.д. Підозрюю, що доказова медицина на моєму боці).

 

Вливає, але не в тому сенсі в якому це подається. 86 тис доз вакцини(та ще й введені медикам, тобто в більшості тим хто вже перехворів в тому чи іншому вигляді) на 40 млн населення аж ніяк суттєво не впливає на те чи буде ситуація із захворюванням у квітні катастрофічна чи ні. І чи буде той локдаун яким страхають людей чи ні у квітні - не залеєить від цієї вакцинації що проводиться зараз із цими темпами. При всій повазі до Вас - не треба перекручувати сутність того що я сказав. Такими темпами - це не допоможе точно. Треба або вакцинувати швидко і великий відсоток населення або не ганьбитись імітацією діяльності. Це перше. А друге. Запитайти у медиків, чи можна проводити вакцинацію у перід епідемії?

 

Ніхто ж не проти того що Ви виклали свою точку зору, своє бачення, поділились досвідом. Це цікаво. Читачі діляться своїми думками, розмірковуваннями, наводять свої аргументи. Це погано? мабуть ні. Погано буде якщо ніхто нічого коментувати не буде


10 2
81
18 березня 2021 23:34

Цитата: vortex
Сейчас очередей нет

Так сейчас и волна не за счет Полтавщины растет. В разных регионах по разному, но уже и здесь заметно ускорение. Посмотрите на аптеки через три недели, тогда и сравним с октябрем


3 4
0
18 березня 2021 23:49

Цитата: mullet

Цитата: vortex
Сейчас очередей нет

Так сейчас и волна не за счет Полтавщины растет. В разных регионах по разному, но уже и здесь заметно ускорение. Посмотрите на аптеки через три недели, тогда и сравним с октябрем

Среди моих знакомых и, скажем так, по неофициальной статистике которую я собираю за счёт личных контактов(опрашиваю людей которые работают на разных предприятиях, как у них там общая эпидситуация, болеют/не болеют) на сегодняшний момент не просматривается ничего даже близкого к тому что было в октябре-ноябре. В тот период процентов 80 моих знакомых переболело. На данный момент сведений о повторных заболевших нет. Если не будет повторных госпитализаций с пневмониями - можно спать спокойно. Если будут начинаться истории по второму кругу - вот это уже будет песец... Причём, от этого толстого зверя и вакцина скорей всего не особо спасёт. Именно по этой причине я не верю в цифры статистики, потому как я веду свою статистику косвенными методами. У меня нет никаких оснований недоверять своим источникмам. А вот оснований недоверять официальным данным у меня очень много. Слишком много нестыковок. Это тема отдельной дискусии.


12 2
22
19 березня 2021 00:17

Цитата: vortex

Цитата: Руслана Горгола
Якщо ви до мене, то я дійсно вважаю, що вакцинація впливає на епідситуацію, чому є приклади в історії з чумою, поліомієлітом, правцем, дифтерією і т.д. Підозрюю, що доказова медицина на моєму боці).

 

Вливає, але не в тому сенсі в якому це подається. 86 тис доз вакцини(та ще й введені медикам, тобто в більшості тим хто вже перехворів в тому чи іншому вигляді) на 40 млн населення аж ніяк суттєво не впливає на те чи буде ситуація із захворюванням у квітні катастрофічна чи ні. І чи буде той локдаун яким страхають людей чи ні у квітні - не залеєить від цієї вакцинації що проводиться зараз із цими темпами.

 

Була б лише щаслива, якби вакцинація шла швидшими темпами. Шкода, що це не так. Існує калькулятор, згідно з яким за цією програмою і з такими темпами звичайні молоді люди зможуть вакцинуватися аж у 30-му році.


6 2
0
19 березня 2021 00:42

Цитата: Руслана Горгола
і з такими темпами звичайні молоді люди зможуть вакцинуватися аж у 30-му році.

 

Саме тому я і називаю те що відбувається популізмом та імітацією діяльності. Наче як формально вакцинація є, але реально вона не вирішує тих завдань на які розраховують люди. І проблема в тому що про це ніхто не каже.

 

Давайте відверто, це вже давно ні для кого не є таємницею. В суспільстві дуже стійка недовіра до влади. Якщо так буде і далі (а я впевнений так воно і буде) - то охочих вакцинуватись буде ще менше ніж та дуже обмежена кількість доз які завезли...

 

Не треба нічого пропагувати и розписувати на вісх шпальках газет як це класно. Треба просто вийти і сказати. Ми за вільний ринок(так само як газ та електрику) - ось вакцини, ми домовились із постачальниками, хто хоче, обирайте будь-яку, держава компенсує вартість щеплення(в межах тих самих 17 басків) у будь якій кліниці(в тому числі приватній). Хто не хоче - бакси в бюджеті залишуться. Якщо передумаєте - телефонуйте на гарячу лінію. Все. Немає про що писати тут. А якщо не здатні домовитись із постачанням - тоді так треба і казати - ми нікчеми, ми неспроможні забезпечити власних виборців нормальними викцинами якими вакцинують у ЄС та США


13 4
4 365
1
19 березня 2021 07:54

Цитата: mullet
я лучше получу антитела через укол,
как я уже и говорил, каждый сам решает, поэтому я только за, что вы так уверены. Я для себя решил, ждать нормальную вакцину. А пожилых родителей вы бе тоже этой укололи?
Цитата: Руслана Горгола
Лише висловлюю свою думку, з якою будь-хто може бути не згодним.
навіщо ж ви своєю думкою вводите людей в оману, вказуючи данні поивакцині, які не відповідають дійсності?


5 12
938
19 березня 2021 08:13

Цитата: vortex
Не треба нічого пропагувати и розписувати на вісх шпальках газет як це класно.
це обговорюють, пишуть і обжовують, тобто тримають у всіх на язику лише з однією метою -  заробити на вас за рахунок попутньої реклами, яку ви нехотя бачите. І ве, лише тому. Поки за цю рекламу будуть платити гроші, доти і буде цей популізм. Яка ефективність БЦЖ? Знаєте? - Ні!, бо про це ніхто не говорить!, але це щеплення під сумнів не ставлять, і слава Богу що вона, вакцина, є, коли вона є


4 3
81
19 березня 2021 08:42

Цитата: zzzzzz
А пожилых родителей вы бе тоже этой укололи?

С радостью и облегчением, если бы это было моим решением. А так, мать в чипы и 5 джи верит больше, чем науке и своим близким. Если привьюсь, хотя бы снижу вероятность что заражу ее.

А Ковишилд закупила Канада, для меня это стало последним убеждающим фактором, или по-вашему там тоже людям г-но впаривают?


7 8
4 365
1
19 березня 2021 13:17

На сегодня в Европейском союзе недостаточно вакцин для остановки третьей волны COVID-19. Для полной вакцинации основных групп риска требуется еще несколько недель.

Что говорить о наших темпах, и об эффекте от этой "вакцинации". Бред. Если почитать , что эффективность падает с увеличением интервала между 1 и 2 прививкой уже в 8 недель , а то что у нас анонсировали вторую делать через сколько там? 90 дней?(Министерство здравоохранения увеличило интервал между прививками иммунобиологических препаратов CoviShield с 28 дней до 90 дней.) вы понимаете что это значит? до попы эта вся затея в том виде в каком ее продвигают зеленые ***. Будте здоровы. 


10 14
110
10 червня 2021 23:11

Побочка от вакцины может и через 10 лет быть, но пока время порадоваться есть и пообсырать Билла Гейтца.


7 4

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх